Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (444)

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Jednoznačně nejlepší díl série, který nejen že zastiňuje všechny ostatní díly, ale směle se může řadit mezi ty nejlepší akční filmy všech dob.

plakát

Rychle a zběsile (2001) 

Po letech měním hodnocení, přidávám jednu hvězdu navíc, neboť ten film pro mě osobně vyzrál jako víno. Blu-Ray, domácí kino, vychlazená Corona a není co řešit. Dominic Toretto a jeho čtvrt míle forever !

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Grandiózní, grandiózní záležitost, která zraje jako víno. Monstrózní opus Michaela Manna (režie a scénář) a herecký koncert legendárních Ala Pacina a Roberta De Nira. Tři hodiny utečou jako voda, každá vteřina filmu není promarněná, všechno do sebe zapadá a strhující děj nenechá diváka ani vydechnout. Navíc gurmána potěší prezentace snad všech typů a značek palných zbraní své doby a hlavně poslední vyloupení banky může směle kandidovat na nejlepší (a zároveň realistickou) přestřelku všech dob. A finální honička na letišti mezi přistávajícími letadly ? Tady už těžko věříte, že koukáte "jenom na film". Kdo tohle stěžejní dílo světové kinematografie neviděl, jako by nežil. PS: Film se nechal inspirovat skutečnými událostmi a naopak filmem se inspirovalo hned několik opravdových přepadeních bank.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

1. jsem ortodoxní fanoušek prvních dvou Terminátorů a nedám na ně dopustit. 2. jen magor nebo filmový analfabet si mohl myslet, že se pátý díl vyrovná jedničce a dvojce (podle mě by se tak nestalo, i kdyby se na režijní sesli vrátil sám železný Jim). 3. Po těch negativních reakcí jsem čekal nebetyčnou hovadinu. Není tomu tak, v podstatě jsem byl až překvapen, jak komplikovaná zápletka funguje a nenudí (jak strašily debilní trailery). Bohužel scénář se asi párkrát přepisoval a někdy to drhne, jindy je chování postav nelogické, jindy nechtěně úsměvné. Kámen úrazu je však rutinní režie a především nemastní neslaní herci dvou hlavních hrdinů Sarah a Kyla (narozdíl od prvního dílu). A tak jediný tahoun zůstavá starý dobrý Arnie. Bohužel tolik prostoru zase nemá, ale když SE VRÁTÍ stojí to za to :-) Terminátor 5 nesahá (jak se dalo čekat) prvním dvěma legendárním dílům ani po kotníky, ale zdaleka není tak špatným filmem, jak se píše v některých recenzích.

plakát

Jurský svět (2015) 

Zbožné přání každého fanouška původního Jurského parku je tu. Připadal jsem si jako bych se vrátil v čase - když jsem Spielbergův majstrštyk viděl poprvé (ovšem nahraný z německého satelitu v příšerné kvalitně a nerozuměl jsem ani slovo, ale ani to mi nezkazilo neopakovatelný zážitek). Díky Bohu doba pokročila a včera jsem si mohl dinosaury vychutnat na velkém plátně. Jurský svět je nejlepší blockbuster za posledních pár let a hlavně Transformerům dokazuje, že blockbuster dnešní doby umí být i chytrý a plný nostalgie 90. let.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Ultramrda - po velmi dlouhé době akční film, co má koule. Průjezd - vlastně průlet třemi mrakodrapy se stane legendou 😀 Rozloučení s Paulem Walkerem se tvůrcům podařilo na jedničku - závěrečná sekvence je dojemná, slzotvorná, ale zároveň důstojně a vkusně natočená (za což přidávám pátou hvězdičku). A osmičku chci ! Při úctě k Walkerovi, Diesel a The Rock by ji v pohodě utáhli.

plakát

Americký sniper (2014) 

God bless The United States of America. God bless Texas. God bless Chris Kyle - rest in peace, brother.

plakát

Mariňák 2: Bitevní pole (2014) 

Pochybný scénář a laciné zpracování stranou. Hlavně že tam jsou Mariňáci, Navy Seals, odehrává se to v Afghánistánu a střílej se tam talibanci. Za mě ok ;)

plakát

Železná srdce (2014) 

"Auf wiedersehen, asshole !" Tohle je válka ! Bláto, krev, vnitřnosti. Vojáci jsou hnusný, špinavý, zjizvený a vůbec s nima není prdel. A kord když jich je plnej tank a vede je Brad Pitt. Tenhle biják doporučuju všema deseti !

plakát

Tři bratři (2014) 

Zdeněk Svěrák je génius a Jan Svěrák je režisér světového formátu. Nepamatuji, kdy jsem se u českého filmu naposledy takto bavil. Že by u Vratných lahví ? Obsadit hlavní role Tomášem Klusem a Vojtou Dykem se může zdát jako chladný producentský kalkul, ale na to jsou oba překvapivě moc dobří herci (tedy především Dyk překvapil, Klus by zřejmě svým charizmatem uhrál i mnohem méně zásadní role). Po všech stránkach krásný film s typicky laskavým svěrákovským humorem.