Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Můj neoblíbenější film všech dob a má nejmilovanější filmová postava. Navíc volba Stevena Spielberga obsadit do role Indyho taťky Seana Conneryho byla trefa do černého, neboť hlavně skvělá souhra Forda s Connerym dělá Křížovou výpravu jedinečným filmem. John Williams navíc složil jeden z vrcholných hudebních doprovodů své kariéry. Filmy s Indianou Jonesem mají všechno, co mám na filmech tak rád a už od malička drží prvenství v mém žebříčku nejlepších snímků. PS: Také máte vždycky potřebu proběhnout na poslední chvíli zavíracími dveřmi a zabroukat si u toho "Indiana Jones theme" ? :-)

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Neuvěřitelný film. I po dvaceti letech mě dokáže přibít do křesla a čumím s otevřenou hubou a vytřeštěnýma očima ještě hodinu po konci. James Cameron a Arnold Schwarzenegger na jednom z vrcholů světové kinematografie.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Myslím, že je celkem na místě vyčítat Forrestu Gumpovi jistou dávku vykalkulovanosti či vypočítavosti, která přesně pálí na divákovy emoce. Forrest Gump tak může tak trochu iritovat svou dokonalostí, ale to rozhodně není můj případ. Forrest Gump mě dojal poprvé, dojal mne i po stém zhlédnutí. Jak praví slogan filmu: "Forrest Gump je ztělesněním éry a nevinnosti v zemi, která svou nevinnost ztrácí." Navíc snímek doplňuje krásná hudba a dokonale vybrané písničky.

Na život a na smrt

Na život a na smrt (2013)

Bratrství, odvaha a čest na prvním místě. Na tom druhém nelítostná surovost války - tržné rány, díry v těle, krev mísící se se špínou. Tohle je válka... Pečlivé režii vydatně pomáhá často dech beroucí kamera a Steve Jablonsky a Explosions in The Sky dávají se svou hudbou filmu potřebnou dávku emocí. Lone Survivor je opravdu vydařený film, ale je třeba chápat jej především jako hodnotnou poctu skutečným hrdinům: Michaelovi Murphymu, Dannymu Dietzovi, Matthewovi Axelsonovi a dalším padlým z operace Redwings a v neposlední řadě i jedinému přeživšímu Marcusi Luttrellovi. Už podle prvních reakcí na ČSFD se dá očekávat, jak na film bude reagovat typický čecháčkovský kverulant, ale proč se jimi vůbec zabývat. Raději jim vyšlu vztyčený prostředníček a hned na to se pokloním, jak nejvíce dovedu, tvůrcům tohoto filmu a stejně tak všem hrdinům bojujícím ve válce proti terorismu. Never out the fight !

Limonádový Joe aneb Koňská opera

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964)

Neprostá dokonalost sama a jeden z nejlepších filmů všech dob. Nikdo a nikdy již nedokázal natočit lepší parodii než pan Lipský dle scénáře Jiřího Brdečky. Bravo, pánové !

Kolja

Kolja (1996)

Jeden z nejkrásnějších českých filmů s nezapomenutelnými momenty a skvostnými hereckými výkony. Jan Svěrák je režisér světového formátu. Podívám se vždy a ze srdce rád.