Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (184)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Lepší než první díl. Vlažnější rozjezd nám konečně umožní seznámit se hlouběji s některými postavami a i přes některé odchylky a zkratky oproti předloze lze říci, že Villeneuve se s obtížnou látkou vypořádal na výbornou. Záverěčná necelá hodina je pak vyloženě pecka. 8/10.  Edit: Po druhém shlédnutí a odstupu 3 týdnů to krásně uzrává ..zvedám hodnocení na 9/10, 5/5.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Tenhle zbytečný nezáživný digibordel jsem nedokázal ani dokoukat. To nemůže bavit ani ty desetiletý děcka.

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Filmařsky to nevypadá moc hezky, neustále se třesoucí kamera a zoomovaní tam a zpátky nemůže zachránit všechno, scénář je na tom asi to nejkvalitnější ..což ale pořád neznamená, že je dobrý, filmařsky je to podprůměr a humor - ten jsem zde prostě nenašel. Bavit se nad tím, že je někdo buran, popadat se za břicho proto, že někdo močí mezi lidi, mluví sprostě ..tomu se doufám nikdy smát nebudu. Stejnětak se nikdy nebudu smát tomu, když je někdo třeba postižený. Ale chápu, že spoustě lidem to vtipné přijde.

plakát

Každá minuta života (2021) 

Nehodnotím téma dokumentu, ale jeho formu. A ta podle mého nemá s dokumentem nic společného. Jedná se o sérii rodinných videí, jakých má každý v mobilu stovky, jen v tomto případě jsou seřazeny za sebou bez dalších souvislostí. Z těch videí není patrná intenzita ani časová náročnost dané výchovy, plnění nebo neplnění cílů, prostě jednou děcko běhá po schodech, pak hopká, pak plave, pak bruslí, slaví narozeniny ...a za asi 80 minut je konec. Nuda. Nejsou tam žádná vyjádření, rozhovory, myšlenka, statistiky, normy, dialogy, nic, dokonce ani žádný hudební podkres, i když ten samozřejmě nezbytný není. Jednu hvězdičku za to, že je ostrý obraz. Nedalo mi to nic, nedozvěděl jsem se nic. Pokud se chcete o tématu něco dozvědět, jakýkoliv jednoodstavcový popis Kamevédy o dvou větách vám odhalí víc. Takhle by dokument fakt vypadat neměl.

plakát

Tichá revoluce (2018) 

Překvapivě kvalitně zpracovaný a srozumitelný film. Kurvy komunistické se do současnosti nezměnily...

plakát

Ve jménu vlasti - Série 1 (2011) (série) 

Je to parádně udělaný, parádně zahraný, ale nemůžu se zbavit pocitu, že je to celý jako nadstavovaná kaše. Po spoustě hodin a dvanácti zkouknutých dílech nemám pocit, že by se děj někam zásadněji posunul. Zatím nevím, jestli mám chuť koukat dál.

plakát

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986) 

Mezi naivními a hloupými filmy tenhle svojí naivitou a hloupostí vyniká ..jakoby jej natočily desetileté děti ..lehce retardované ..ale je to boží :) Právě v tom období jsem tenhle film miloval.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Tenhle film mě emočně přežvejkal, rozemlel a vyplivnul jako žužu. Clint je bůh. I jen za ten soundtrack by zasloužil metál. Tvůrci dnešních komiksovek by se na tohle mohli občas kouknout, aby pochopili jak se mají dělat filmy.

plakát

Žhavé výstřely (1991) 

S odstupem času zvadám hodnocení ze čtyř na pět hvězdiček ..tento snímek je vzácný klenot :)

plakát

Boj o moc (2018) (seriál) 

Asi nejpřeceňovanější seriál současnosti. Zkouknul jsem první řadu, deset dílů. Děj se vleče, neustále se řeší blbosti, zvratů je tam pár a jsou předvídatelné. Ani řemeslně mě to nezaujalo. Kamera se klepe a hudbu už si nevybavuju. Možná jsou další řady lepší, nevím ...a už se to ani nedozvím, seriál si mě nezískal.