Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (154)

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Vizuálně povedený snímek, ačkoli lehce nezvládl technologii 3D. Myslím, že vidět film ve 2D není o tolik menší zážitek. Krásné dyzajny a výborný soundtrack. Scénář lehce pokulhává a aktualizace na dnešní dobu chybí (co Internet?). Lze sice chápat, že v 80. letech stroje v Arkádě na net připojeny nebyly a od té doby se na ně jen práší, ale vkrádá se otázka - proč právě teď? Ještě si lze představit odhmotnění člověka, ale zhmotnění armády dat? Co by na to asi řekl Newton a jeho zákon zachování energie? Rovněž ujetá je myšlenka umělého života, který vznikl nezávisle na člověku. Ale jako oddechovka pobaví a ani moc nenudí. Jen by mě zajímalo, kam se ve filmu poděla postava z prvního traileru... Trochu k naštvání je i naddimenzovaná a zbytečná marketingová kampaň. Vynaložené peníze šlo možná lépe využít na tvorbu scénáře a animace hlavního záporáka. Roli Trona jsem nepochopil, asi už je to dávno, co jsem viděl první díl. Suma sumárum, myšlenky žádné, zpracování na jedničku. Návštěva klubu mi přišla jak vykopírovaná z Martixu Reloaded. Částečně promrhaná šance na vytvoření dalšího kultovního díla. Hvězdičku navíc dávám z nostalgie za aspoň částečně podařený pokus o oživení legendy.

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Úžasný film. Netradiční a novátorské filmové postupy dělají z tohoto filmu nikoli pouhý komiksový film, ale film-komiks (a la Je třeba zabít Jessii). Skvělá kadence vtipů i bitek a solidní dynamický střih. Sympatické herecké výkony v asi nejlepším filmu roku 2010.

plakát

Výplata (2003) 

Slušná oddechovka. Ač John Woo natočil už lepší filmy, tento film neurazí a příjemně plyne vpřed. Film neobsahuje žádné velké myšlenky a je určen pro milovníky sci-fi, kteří preferují časové paradoxy. Je zde jistá afiliace s filmem Next (Nicholas Cage). Normálně bych dal tři hvězdičky, ale způsob jakým je film natočen mě nutí dát hvězdičku čtvrtou. Prostě solidně odvyprávěný příběh, který chce pobavit, nic víc. Stejně ale nejlepší je začátek, kde je ukázána práce reverzního inženýra. "That would be Redsocks?"

plakát

Gamer (2009) 

Skvělá parodie na Facebook s brutálním scénářem a ještě drsnějšími scénami. Na zvracení to sice není ale pro děti taky ne. Na nazávislou produkci solidní triky i herecké výkony (hlavně hlavní padouch). Je toto budoucnost internetu a online her? Doufám že ne, ale jako zábavný snímek neurazí. Scénář je trochu přitažený za vlasy (hlavně závěrečná scéna), ale zvolené filmové postupy jsou dostatečně novátorské, aby se to dalo odpustit. Zejména v prvních minutách je těžké odlišit CGI a skutečné záběry, což považuji za plus. Rozhodně netradiční film, který stojí za to vidět už pro jeho vyjímečnost, kdy většina filmů se bere přes kopírák.

plakát

Harry Potter a Fénixův řád (2007) 

Zručně natočeno, ale moc mi toho v hlavě neutkvělo, což příliš nesvědčí o kvalitě filmu. A ani mě to moc nenalákalo na přečtení knihy. Že by Harrymu docházel dech?

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Jak kniha, tak film jsou temnější (Mozkomorové) a já jsem konečně začal chápat, proč se Harry všem líbí (i dospělým). Psychologie se rozvinula a Harrymu jde konečně o život. Navíc skvělá volba při obsazování Siriuse Blacka.

plakát

Harry Potter a Tajemná komnata (2002) 

Pořád pohádka, tentokrát už ohraná. I při čtení druhého dílu jsem nechápal, proč byl napsán. Vždyť je navlas stejný jako ten první a nepřináší nic nového.

plakát

Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 

První to má vždy nejtěžší, další se jen vezou. Hudba Johna Williamse je opět skvělá. Oproti dalším dílům pohádkovější, ale dobře udělaný film, který dostál jménu svého kultu.