Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Nejoblíbenější uživatelé Podrobnější přehledy uživatelů

Had6

Jakub Plas
Hradec Králové
okres Hradec Králové (ČR)
student

Oblíbení režiséři
Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

V (2009)  **** 17.11.2009

Úvodní díly hodily laťku hodně vysoko. Takže další průběh je jasný. Buď to bude pecka, nebo to půjde s celým "Véčkem" od 10 k 5.
     REC (2007)  ***** 28.07.2009

Dlouho jsem neviděl horor s tak dobrou atmosférou a realistickým podkladem. Jak se vše vyvinulo potom, je věc druhá. Ovšem nápad a zpracování zaslouží absolutorium. Na závěr dodávám, že přitom nejsem žádný velký fanda hororů... Ovšem po tomhle kousku, nevím, nevím.
     Milionář z chatrče (2008)  ***** 12.02.2009

Pohádka, které věřit nemusíte, ale rozhodně vás zaujme. Originální nápad může mnohdy mnohonásobně vynahradit chybějící desítky milionů v rozpočtu filmu...UPDATE: Ale na osm Oscarů bych to rozhodně netipoval!
     Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008)  ***** 26.01.2009

Velmi rád bych se nějak k tomuto filmu vyjádřil. Nechci však, aby to byla zbytečná a vynucená slovní adorace tohoto díla. Vždycky jsem měl a budu mít rád filmy, které zachycují hlavní postavu během doby celého života. A tady jsem si film užil. Po první upoutávce na tento film, kterou jsem viděl v kině, jsem se spíše pousmál nad šíleným scénářem. Chyba lávky. Fincher, Pitt a Blanchett se už asi těžko dostanou někdy pryč z mého žebříčku oblíbenosti. Tímto filmu si totiž místa v něm zajistili asi už na věky.
     Okno do dvora (1954)  ***** 21.01.2009

Atmosféra není hrůzostrašná, přesto v ní je krásné napětí. Studiový dvůr má do reálu daleko, přesto mu tu nerealističnost odpustíte. Milostná linka se ve filmu nezapře, přesto vám nevadí. Zápletka je všem jasná, přesto zaujme až do konce. Když film vidíte podruhé, stejně vás dostane zase zcela nečím jiným.
     Hodný, zlý a ošklivý (1966)  ***** 19.01.2009

Čtyři hvězdičky za film + jedna navíc za hudbu, neboť bez ní by to nikdy nebylo tak dobré.
     Quantum of Solace (2008)  *** 21.12.2008

Čím déle koukám na Daniela Craiga jako agenta 007, tím více se mi líbí. Je to prostě něco jiného, než na co jsem si zvyknul z dob minulých. Casino Royale to předznamenalo, Quantum of Solace poněkud nedotáhlo. Ale do budoucna vidím velikou naději, že mi Bond v Cragiově podání nabídne parádní podívanou. Teď se tak nestalo, ovšem neberu to jako ústup ze slávy. Jsem přísný v hodnocení filmů s Flamingovým hrdinou. Tak tedy pouze za tři a těším se na další pokračování.
     Po přečtení spalte (2008)  **** 19.12.2008

Hodně rozporuplné, ale nakonec celé tak podivě zajímavé, že to na ty čtyři hvězdičky dá. Je to vlastně celé jeden velký nesmysl, ale naštěstí je podán tak dobrým způsobem, že se mi to nakonec celé zdálo jako poměrně povedená fraška ve stylu Duedovské paranoidní osy.
     Hráči z Indiany (1986)  ***** 31.08.2008

Konečně jsem se dočkal, viděl jsem snímek, který mi unikal mnoho let. Kdo má tuhle hru opravdu rád, tak musí ocenit tento film.
     Super Size Me (2004)  **** 24.06.2008

Nechodil jsem tam, nechodím tam a nebudu tam chodit...
     Time Will Tell (1992)  ***** 06.06.2008

"My home is in my head. My home is what I think about or what I try to sink in my mind into thinking that I think. That is my home. My home is not a materiaI home or somewhere out there. You know? My home is in my head." Byl to člověk, který dokázal za velmi krátkou dobu udělat pro ty druhé tolik, co leckterý politik neudělá ani za 50 let. A to nemluvím o hudbě, která je živá dodnes. Ukažte mi někoho, kdo se 27 let po své smrti stále sklouňuje v tolika podobách ve všech možných odvětvích lidské činnosti.
     Kladivo na čarodějnice (1969)  ***** 02.04.2008

Mrazilo mě, jakým způsobem z filmu vyzařovala absolutní bezmoc všech obviněných a jak lze z lidí udělat loutky.
     Ďáblův advokát (1997)  ***** 28.03.2008

Jak řekl Kevin Lomax:"Lepší vládnout v pekle, než sloužit v nebi." I případný propadák Al Pacina by byl lepší, než například nejlepší kousek od Zdeňka Trošky. Tohle naštěstí propadák není ani v nejmenším. Pane Troška omlouvám se, ale takhle vypadá film. Snad jste to viděl a líbilo se vám to stejně jako mně. Těším se na váš filmový opus Slunce, seno, advokát...
     Rivers of Babylon (1998)  *** 27.03.2008

Komentář se ponese v klasickém duchu souboje kniha vs. film. Když mě film dokáže zaujmout více než kniha, mám bezmeznou radost. Tentokrát se tak ovšem nestalo. Nedokážu si představit diváka, který se kouká na tento film bez jakékoliv znalosti knihy. Podle mého názoru bylo ve filmu mnoho dějových skoků a divák se mohl občas ztrácet. Postavy svým chováním odpovídaly předloze a až na vyjímky (sorry pane Noga) šlo o solidní herecké výkony. Andrej Hryc je ovšem předčil rozdílem třídy, ačkoliv film se k jeho postavě zachoval velmi drze a nedovolil mu rozehrát takovou show jako v Pišťánkově knize. I tak si myslím, že Rivers of Babylon patří tomu lepšímu, co na Slovensku v 90. letech vzniklo.
     Grass (1999)  ***** 18.03.2008

Mám doma dva pytle. V jednom je heroin, pervitin a spoustu jiných sra*ek. V tom druhém skladuji pivo, rum, cigára a trávu. Kdokoliv se může pokusit přesvedčit mě o tom, že bych měl obsahy pytlů změnit.
     Nikdo není dokonalý (1997)  ** 08.01.2008

Tenhle zábavný pořad už hodně dlouho zábavný není.
     Já, legenda (2007)  **** 07.01.2008

Námět super, exteriéry luxusní, scénář na dvě věci, atmosféra ucházející, Will Smith grandiózní!!!
     Inland Empire (2006)  *** 20.11.2007

A došla mi už vážně trpělivost. S Lynchem končím. Blbce ze sebe dělat nenechám. Tady už toho bylo moc...
     Poslední prázdniny (2006)  **** 15.11.2007

Až na ty velehory kolem Varů:-)
     RRRrrrr!!! (2004)  * 11.11.2007

Za tu prazvěř je jedna hvězdička ještě hodně.
     Transformers (2007)  ***** 28.10.2007

Splnil se mi sen....
     Grindhouse: Auto zabiják (2007)  *** 12.09.2007

Z tohoto filmu jsem mírně rečeno zklamaný. Pouze dvakrát vystřídala nudnou dámksou konverzaci adrenalinová jízda autem. Nutno však říci, že tyto dvě události se mi zaryly natolik hluboko do paměti, že vytahují film do světlejších pater.
     15 minut (2001)  *** 10.09.2007

Americký akční průměr. Akorát Kael Roden zářil nad ostatní. A to neříkám kvůli tomu, že je z České republiky. Prostě zahrál Emila výborně a nebýt jeho, tak by mě ani snad ten film nebavilo dokoukat.
     ROMing (2007)  *** 09.08.2007

Je to utahané..hrozně moc u t a h a n é. Jen ten Bolek aspoň občas zasvítí.
     Taxidermia (2006)   21.06.2007

Neskutečné a těžko popsatelné. Nechápu kde se to v těch Maďarech bere. Musím si popřemýšlet o tom, jak ten film ohodnotit.
     Rána z milosti (2005)  **** 06.06.2007

Příjemné překvapení v televizní šedi nedělních večerů.
     Nauka o snech (2006)  *** 06.06.2007

Nádherná myšlenka, ovšem zpracování trochu zaostalo. Jinak bych se nemohl těšit na konec spíše z důvodu, aby to bylo za mnou, než z napětí jak to celé skončí. Je mi toho filmu trochu líto. Mohla to být vážně pecka.
     Fontána (2006)  ***** 24.05.2007

Naprosto něco jiného, než bych od Aronofskyho čekal. Jiné, ale přesto dobré. Vizuální stránka bezchybná, totéž platí i o hudbě. Akorát ten konec by mohl být lépe propracován.
     Dovolená s Andělem (1952)  **** 30.04.2007

Třeba mě i nemějte v oblibě, ale já tenhle film mám rád. Dokázal jsem se oprostit od toho nechutného závanu agitace a jenom se kochat Marvanovým představením. Kdybych odsuzoval všechny komedie jenom kvůli dobovému postižení, tak by jich pak bylo víc než dost. Oba filmy s revizorem Andělem jsou prostě moje oblíbené i přes ta všechna velká dobová mínus.
     Napoleon Dynamit (2004)  **** 28.04.2007

Absolutní ústřel od reality. Nemohl jsem uvěřit, že takoý svět, v němž se vyskytují tak blázniví lidé jde vytvořit, aniž by to všechno vypadalo jako naprostá blbost. Super kousek.
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah