jaklee

jaklee

Anonym Nýmny

8 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 8 11 14
    • 22.1.2012  12:15
    Fargo (1996)

Práve že mne sa tá karikaturičnosť postav páčila, to sú Coenovci, v tom tkvie tá ich osobitosť a jedinečnosť. Fargo je geniálny film, po Big Lebowskom asi ich najlepšý film. Seriozný dej a pritom naprosto šialene uletené charaktery. Originálny čierny humor nemusí sedieť každému.Velmi ťažko napodobitelná GENIALITA!!!!

• 9.1.2012  16:25
    Grindhouse: Auto zabiják (2007)

Typický Tarantino : Originálné, vtipné, pomalé, osobité a do detailu technicky premakané...a áno, ta posledná polhodinka znehodnocuje všetko pred tím ako to tu už bolo napísané preto 4 hviezdy.

• 31.12.2011  05:08
    Bojovník (1997)

Pomalý, hypnotický, krásny aj špinavý nezávislý artfilm o statočnosti! Osobitý "deppovský" film z výbornou kamerov a úžasnými hercami, nehercami plus surreálna atmosféra kde nás Depp zaviedol do akoby iného sveta. Sveta ktorý nepoznáme, do sveta tak bizzardného a pritom úplne skutočného indiánskeho "ghetta", do skládky z odpadom kde žijú ľudia akokeby v izolovaní od sveta. Depp tu ukázal svoju nezávislu osobitosť ale aj osobnosť, indiánskosť a obrovskú poetičnosť. Tu ukázal presne čo má rad, čo mu je blízke a charaktermi postáv ktoré boli tak absurdné ako z Lynchovo-terrygilliamovských filmoch ukázal aké filmy sú jeho domenov. Lyrická a velmi smutná krása! Klobúk dole Jhonny!

• 22.11.2011  22:23
    Odcházení (2011)

Strašne absurdné a ťažko uchopiteľné!!! Treba pozorne sledovať každú náražku a každý prejav. Inak úžasná avandgardná filmarina spojená s divadelnosťou!!!

• 20.11.2011  20:59
    Dealer (1996)

Už dlho som nevidel tak skvelý autentický a drsný, naturalistický film!!!! Úžasná atmosféra!!!!

• 9.11.2011  01:16
    Nevinnost (2011)

Umelecké dielo! Tá hypnotická hudba, skvelá práca zo strihom a s tempom. Jarchovský - Hřebejk znovu nesklamali, aj keď teraz riadne pritvrdili. Syrový film! Ba dokonca by som povedal že by sa mohlo jednať tentokrát o nejakú trilógiu (ako to bolo kedysi retro tragikomédie Pelišky, Pupendo) tak teraz s "Kawaskihu rúže" a "Kráska v nesnázich" spolu s "Nevinnosťou" pripomínajuce "Severské drámy". Pretože spoluautori zmenili štýl a idú si to do čoraz drsnejšieho a provokativnejšieho obsahu.

• 24.10.2011  23:58
    Ty, který žiješ (2007)

Kompozícia obrazov, situácii, absurdít, snov. Dlhé zábery ktoré sníma "iba" statická kamera. Neskutočne osobitý rukopis!!!

• 12.10.2011  01:14
    Strom života (2011)

Pre bežného diváka velmi ťažko strávitelná forma, však pre mňa krásna hypnotická filmová báseň o živote a smrti, o radosti a smutku o prírode a vesmíre. Na mňa ta spojitosť obrazu a hudby pôsobila neuveritelne! Malick nesklamal, autorský rukopis rozpoznatelný vo všetkych jeho filmoch (z výnimkov debutu). Fascinovalo ma ako si na chvílu kameraman odletel do vesmíru a do praveku a neskvôr sa vrátil na zem. Čisté filmové umenie!!!! Pure cinema!!!!

• 7.10.2011  13:02
    Lůno (2010)

Paráda!!! Spolu s Drive je to film tohoto roku!!!!!

• 4.6.2011  23:36
    Perníková věž (2002)

Tisíckrat lepšie než Gympl!

• 4.6.2011  20:01
    Tvrďák Taylor (2008)

Dosť slabé!

• 4.6.2011  19:53
    Ordinace v růžové zahradě (TV seriál) (2005)

Za nádhernú Danu Morávkovú jedna hviezda*

• 4.6.2011  19:48
    Pařba ve Vegas (2009)

Velmi precenovaný film!!! Na komédie Kevina Smitha to ani zďaleka nemá!

• 22.5.2011  23:49
    Griffinovi (TV seriál) (1999)

Humor presne podla môjho gusta!

• 25.4.2011  23:05
    Serge Gainsbourg (2010)

Gainsbourga (myslím teraz jeho, nie film) som mal vždy rád. Môj vzor a skvelý týpek s úžasnym zmyslom pre skvelú hudbu, hlavne melódiu a v svojej dobe originalitu! Čo sa týka filmu tak dobrý, akurát tie imaginárne zjavy a výjavy mi prišli niekedy až nerád to slovo používam trápné a Serge v skutočnosti mal velkú charizmu, no a ten herec čo ho stvárňoval mi tam nesedel (pretože vypadal ako Mr. Bean) až keď ho na konci už trocha maskovali mi prišiel v pohode.

• 12.4.2011  20:57
    Příběh z Bronxu (1993)

Srdcová záležitosŤ!

• 30.3.2011  22:32
    Normal (2009)

Niektoré momenty, vizuálne aj hudobne naprosto nezabudnutelné, ale vo výsledku to na mňa nezapôsobilo až tak ako umelecky jedinečné dielo. Myslím si že Ševčík sa niektorými zábermi snaží až moc kopírovať Spalovača Mrtvol a nemecký expresionizmus sa mi do českého filmu proste nehodí. Velmi dobré, ale nie až tak že by ma to posadilo na prdel ako Spalovač.

• 19.3.2011  02:23
    Partička (TV pořad) (2011)

Paráda!!!! Tak prv chcem povedať že aj ja som velkým fanušikom Whose... a poznám to už sakra dlho ale nebudem to zrovnávať. Na slovensku boli posldené časti Partičky dosť nemasné-neslané a práveže preto G+S humor je tam úžasný a oživujúci, ale aj Sokol s Chmelom su výborní. Slovenská partička totiž padá už do stereotypu, pretože herci sa akokeby boja isť troška do ostrejšieho humoru (škoda, prvé časti boli genialné) a ich improvizácia mi príde už na jedno kopyto. Ach, kde si staré zlaté Whose line is it anyway?

• 10.3.2011  23:40
    Eva (2005)

Úplna dokonalosť a osobitosť autora! Toto je Noé a jeho úchylná poetika, vydaná tým správnym smerom. Toto je jeho štýl! Krása, nádhera ukrytá v tajomnej zvláštnosti spojená s nadpozemskou hypnotickou hudbou ako s iného sveta. This is real art!

• 18.2.2011  00:43
    Chutíš mi (TV pořad) (2011)

Ale no táak veď si z nej robia prdel!!!! :D:D:D:D

• 9.2.2011  23:07
    Sluha dvou pánů (divadlo) (2000)

Som z toho v prdeli jak to Donutil zahral a stále to rozdýchavam. Herecký maratón!!!

• 10.1.2011  17:42
    Černá labuť (2010)

Uf...Velmi zvláštný film, balet mi nič nehovorí ani klasiku nepočúvam no Čajkovského hudba je v spojitostis filmovým obrazom proste úžasná, takisto ako herecký výkon Portmanky v tomto filme. Vincent Cassel takisto ako vždy ppči. Aronofsky ma už ale trocha začína srať, príbeh šialeného matematikára, feťákov, a zkrachovaného Wrestléra mi prišiel cool... ale toto..... chorou, šibnutou, psychopatickou matkou zničené zrejme frigídné dievča na pokraji zbláznenia len z jedným cielom je velmi tvrdo depresívny a moc chladný námet na to aby bol podávaný takto melancholicky. Zatial čo predchozé Aron. filmy (okrem Fontány ktorá sa mi vôbec nepáčila) boli natočené v podstate svižne(po tech. stránke dokonalo), tak toto bola cesta do záhuby( vo Wrestlérovi sa to ešte jakš takš hodilo). Aby som to zhrnul nemám rád keď je film o zúfalstve a duševnej chorobe človeka natočený týmto štýlom, keď si predstavím že by bol takto natočený napríklad taký Fight Club asi by sa polovica divákov po filme išlo zabiť.

• 27.12.2010  02:41
    Vyhoštění (2007)

Ruská duša !!! Tento film nemohol byť natočený v inej krajine. Čisté filmové umenie !!! A ten posledný zaber ma úplne odrovnal.

• 19.12.2010  23:35
    Vztek (1995)

Táto bezdejová zmes absurdních situácii sa mi páčila oveľa viac ako ako "Smoke".

• 5.12.2010  12:41
    Vejdi do prázdna (2009)

Psychadlický prelet po nočnom Tokyiu a nevídaný zážitok plný explicitného sexu a drog. Autentickosť a atmosféra Tokiya noci, dokonalá statická kamera striedajúca z rýchlym strihom, otáčaním a rotovaním to sú typické autorské znaky Gaspara Noého. Drsné scény alebo naturalistickosť priblíženia smrti a drog. Výsledok tohoto všetkého je umelecké dielo ktoré prekračuje hranice filmu a serviruje nám úplnu osobitosť a nenapodobiteľnosť. Geniálný skvost od génia!!!

• 23.11.2010  12:34
    S Italem v kuchyni (TV pořad) (2009)

Ridi varí skvelo a jednoducho = Tal.kuchyňa! Príjemný program. Mimochodom najkvalitnejšia relácia o varení v ČR

• 19.11.2010  23:37
    Bláznivý Petříček (1965)

"Lets go Daddy-O" Úžasný film až na ten koniec ten mi prišial aj na Godarda trocha dramatický!

• 19.11.2010  16:04
    Utajený (2005)

Fakt, aj mne to velmi pripomínalo Kubricka...ale nebolo to také dobré ako Pianistka!

• 10.11.2010  23:26
    Rande naslepo (TV pořad) (2010)

Knor si z toho robí prdel a to ma celkom bavilo!

• 7.11.2010  14:46
    Afrika aneb Češi mezi lidožravci (divadlo) (2002)

Genialné!!!! "Copak zlatovláska, ale jmelí !"

<< předchozí 1 2 3 4 8 11 14