Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Rodinný

Oblíbené filmy (10)

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Naprosto úžasný film. Děj je doplněný hudbou, která dotváří opravdu hrůzostrašnou atmosféru, takže po celou dobu filmu naskakuje husí kůže. K tomu sympatičtí herci (především Sigourney Weaver jsem si hned zamilovala) a hned po prvním shlédnutí jsem Vetřelce musela zařadit mezi svoje nejoblíbenější filmy.

Rosemary má děťátko

Rosemary má děťátko (1968)

Výborný film, je hlavně na divákovi, jaký postoj zaujme k ději, ale každý je donucen vytvořit si na situaci nějaký názor. Podle mě jen málo filmů donutí lidi přemýšlet, vytvářet si názory na situaci a postavy buď milovat nebo nenávidět.

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Stará dobrá klasika, která nezklame. Na hlavní představitele se dívá velice příjemně, film dokáže vtáhnout diváka do děje a přitom se u něj dá příjemně odpočinout.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Pro mě nejlepší český film. Komunismus jsem sice nezažila, ale i tak se vždycky výborně bavím. A můžu jej klidně sledovat pořád dokola, asi nikdy mě nezačne nudit,

Absolvent

Absolvent (1967)

Tento film ve mně nechal silný zážitek. Škoda, že se takové filmy už netočí. Dustin Hoffman se do své role hodí výborně, působí velice věrohodným dojmem. Snad jen posledních 5 minut filmu je trochu "amerických," ale na druhou stranu je příběh zakončen efektivně, takže je celkový dojem ještě siilnější.