Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Kmotr je jeden z filmů, kdy ani pětihvězdičková stupnice nestačí. Příběh je vystavěn na perfektním scénáři. Předloha od Maria Puza je obsáhlá a tak nebyl problém natáhnout film skoro ke 3 hodinám. Každá scéna je jeden vlastní příběh, příběh postav, které jsou neskutečně skvěle obsazeny. Všemu vévodí padrino Marlon Brando, uhrančivý Al Pacino nebo horkokrevný James Caan alias Sonny. Každý jednotlivý dílek, vteřina filmu nebo každá scéna, vše do sebe mistrně zapadá a celkově vytváří jeden z nejlepších filmů všech dob, ne-li ten nejlepší.

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Film kvality A+. Film je předlouhý pro obyčejného diváka, ovšem pro fajnšmekra je to stále málo. V tom pomůže shlédnutí Ultimate/Director´s cutu, který disponuje délkou 3,5 hod. Přijde mi že je film podhodnocený, ale nedivím se. Dlouhá stopáž někoho odradí. Správné docenění filmu přijde až po druhém shlédnutí, které u většiny lidí nepřijde. Škoda!

Počátek

Počátek (2010)

V krátké době druhý film, ve kterém Leonardu DiCapriovi umře žena a celé se mu to zdá.

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

Scarface je jedním slovem nářez. Určitě jeden z nejlepší Al Pacinových kousků. Jeho kubánský přízvuk je skvělý a slovo "fuck" snad nikdo neumí lépe vyslovit. Děj vypráví o mafiánovi, co se vypracoval až na vrchol, ze kterého se ovšem snadno padá dolů, zvlášť když máte horkou kubánskou krev. Al Pacino alias Tony Montana řeší vše po svém, často agresivním způsobem. Takhle podle mě vypadá dokonalý akční film - skvělé hlášky, dobová hudba, přestřelky a obsazení v hlavní roli s božským Al Pacinem. Není co vytknout.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Skvělé obsazení, zápletka, namíchání vtipných situací/hlášek a nervy drásající konec. Nemůžu opomenout ani hudbu, která krásně dokresluje atmosféru. Je to jeden z filmů, u kterých se těžko něco vytýká, proto je to bezpochyby jeden z nejlepších filmů všech dob.