Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Jindřich VIII.

Jindřich VIII. (2003)

Nespravedlnost, vášeň, krutost, láska, nenávist, ctnost. Bylo to šílené a kruté, ale tak to opravdu bylo. Krásně propracované dílo o životě a choutcích Jindřicha VIII, který aby dosáhl svého nešel dál, než rovnou založit novou církev aby se zbavil jedné a mohl mít jinou. Šílené ale strhující.

Amadeus

Amadeus (1984)

Nádherně propracovaný film, protkaný úchvatnou hudbou. Šílený Sallieri, trhlý Mozart s jeho jemnou ženou - každá postava tam má své místo. Chichot Mozarta mě z počátku trochu štval a podzěji jsem se na něj těšila. A pohřeb Mozarta? Brečela jsem jako želva - tak velký skladatel a tak hrůzný konec. Tento film nenechá nikým chladného a právě tou bouří citů, které ve mne vyvolává si u mne zasloužil čestné místo v mém osobním Top.

My Fair Lady

My Fair Lady (1964)

Nejkrásnější muzikál, s dobrou dávkou humoru okořeněný o tu pravou romantiku.

Kristian

Kristian (1939)

Kdykoliv se v televizi objeví jakýkoliv film pro pamětníky jsem tomu velice ráda. Ale když se objeví v televizi Kristián - jsem přímo nadšená a nikdy si jej nenechám ujít. Oldřich Nový zde exceluje - úžasné elegantní flirtování - to jsem nikde jinde neviděla. Kdybych měla to štěstí a potkala takovéhoto Kristiána i já :) Jeho šarm byl nepřekonatelný a když popisuje vzdálené minarety a zpívající cikády jsem uhranutá jako by ty slova patřily jen mně. A jako sobec si je pravidelně u sledování tohoto filmu přivlastňuji.

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Drsný příklad toho, kam až to může vést, když rodinné zázemí není tak pevné jak se na první pohled může zdát. Nenápadné narážky a každodenní poznámky, které směřují jen k nenávisti jiných ras jednoznačně muselo vést k tomu, že se po smrti hlavy rodiny Derek stal tolik obávaným "korunním princem" šíleného ale ctižádostivého blázna, který měl jen jediný cíl "očistit svou zem o plebsů".

Deník Bridget Jonesové

Deník Bridget Jonesové (2001)

Já ji prostě miluji. Potrhlá, roztomilá třicátnice, které se smůla lepí na paty. Trapas je snad její druhé jméno, ale vše vždy ustojí a hurá po hlavě hned do druhého. Skvělá komedie, která má u mne své místo. Smála jsem se snad u všeho, od soba, přes Bernarda, kterého fakt asi muselo hodně stát půjčit si kostým kardinála až po konec, kdy Bridget běží jen v kalhotkách za svým vyvoleným.

Univerzální uklízečka

Univerzální uklízečka (2005)

Mám ráda anglické komedie a tahle je prostě poklad. Maggie Smith zde exceluje, je krásná, je roztomilá je prostě naprosto úžasná. Upřímně můžu říci, že bych ji odpustila vše co by provedla okamžitě a bez rozmýšlení. Černý humor, milé prostředí anglické vesničky a výborné herecké obsazení - to vše je správná kombinace pro komedii, která nezapadne "do regálu" mezi ostatní.

Vraždy podle Jidáše

Vraždy podle Jidáše (1999)

Nemyslím si, že jde o přesné kopírování sedmičky. Možná určité body společné má, ale jinak je tento film kvalitně natočeným Thrillerem. Vraždící maniak - jehož představitel má přesně odpovídající ksicht pro takovéto typy lidí. Christopher Lambert se své role zhostit velmi dobře. No prostě a jasně v žádném případě si nemyslím, že Vraždy podle Jidáše si zaslouží, aby je někdo zahodil do šedivého nezajímavého regálu.

Na samotě u lesa

Na samotě u lesa (1976)

Stoprocentní skvost české kinematografie. Tak jako je ve škole povinností přečíst si Čapka, Olbrachta či Vrchlického, mělo by být povinností pro každého čecha shlédnout tento kousek.