Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (390)

plakát

Chudáčci (2023) 

Extrémní respekt Emmě za to, že do toho šla, toho oscara si zaslouží jako nikdo jiný. Jeden z nejlépe přístupných evropských artových filmů. Vynikající černohumor. Hudba a výprava = laskomina. Skvělá komedie o ženské emancipaci, vlastně v podstatě to, co mělo být Barbie od začátku. V jistých mezích ovšem :)

plakát

Napoleon (2023) 

Bezkrevné a bez emocí. Napoleon má fantastické bitvy a dva herce, kteří neslezou z plátna, ale vše okolo, ať už se jedná o šíleně prostříhaný scénář, ostatní neexistující postavy nebo fakt, že to občas připomíná regulérní komedii. Na režisérský sestřih jsem zvědavý, ale upřímně nepředpokládám zlepšení. V Posledním souboji byl Ridley v lepší formě.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Krása se na film dívat, radost ho poslouchat. Velmi intimní biografie, kde jsem si na rozdíl od většiny více užíval tu výslechovou pasáž v poslední třetině. Tam moc hezky film graduje, Emily Blunt a Rami Malek tady mají na menším prostoru fantastické scény. Po audiovizuální stránce není nic co vytknout, celá sekvence Trinity testu + zejména následné Oppenheimerovo vystoupení před rodinami vědců a vojáků, mňam. A záverečná scéna, kde Dolby ATMOS jde opravdu pořádně cítit? Dvojité mňam. Nominací tady bude určitě spousta, na hereckého Oscara jedině Blunt.

plakát

Barbie (2023) 

V Zemi Barbie jsou největšími hvězdami Kenové.. a Allan. Paradoxně tím, že Robbie hraje tu nejstereotypnější Barbie, nemá moc co hrát a většinu filmu se tváří smutně s plochými nohami. Všichni věděli, že se Gosling pro tuhle roli narodil a dokazuje to stoprocentním výkonem a vynikajícím komediálním timingem. Dalším plusem je Michael Cera v nevděčné roli Allana. S největší kritikou souhlasím, závěr filmu je příliš doslovný a mohlo se s tím lépe pohrát. Ve světle tříhodinových filmů je ale Barbie s dvěma hodinami jako balzám na duší, krásně odsýpá a baví. 7/10

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Vůbec bych se nebál označit třetí Strážce za nejlepší sólovou marvelovku. Film má na ploše dvou a půl hodin naprosto parádní tempo, kde žádná scéna nechybí ani nepřibývá. Rocketův origin je emocionální, scéna s malými mývaly vyloženě srdcervoucí. To přeskakování mezi velmi vážnými flashbacky a komediálními scénami se Strážci nebylo tak na pěst jako například ve druhém díle. Navíc je skvělé, jakým způsobem Gunn tuto rozlučku pojal, nebudeme však zabíhat do spoilerů. Jedinou výtku mám k Adamu Warlockovi, který je tam doslova navíc. A pokud tohle bude ten poslední opravdu kvalitativní vrchol Marvel univerza, tak jsem velmi rád, že to byly zrovna Strážci.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Někdy to prostě vyjde. Když scénáristi znají svou předlohu, dokáží napsat sympatické charaktery, která každá má svou silnou a slabou stránku a zároveň není směšná. Rege Jean Page v roli lawful good paladina je naprosto boží, celá zlodějská banda si to užívá. Pro Michelle Rodriguez je tento film a postava parádním kariérním oživením, ve který snad nedoufala ani ona. Příběh sice jednodušší, ale spousta výborně komediálně vypointovaných scén. Celé to odsýpá jedna báseň.

plakát

RRR (2022) 

Neskutečně našlapaná bomba. Tohle tak sledovat v indických kinech, to musí být zážitek! Můžeme se smát někdy až amatérským trikům nebo over-the-top hudebním číslům, ale to srdíčko a láska k filmu jde cítit z každé scény.

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Nejlepší Star Wars věc od odkoupení studia Disneyem. Skvělé rozhodnutí nedávat příliš prostoru Andorovi, ale obecně vzniku rebélie proti Impériu. Tady nejsou žádné světelné meče a Síla,ale politika, krev, odvaha a beznaděj. Dále bych vyzdvihnul rozhodnutí rozdíl sezonu na příběhy po třech částech, alá Arcane. Nízka sledovanost (alespoň údajná nízká sledovanost) může druhou řadu zatrhnout, což by bylo nemilé, ale general audience si žádá asi něco jiného... tak doufejme.

plakát

Enola Holmesová 2 (2022) 

Druhá Enola nabídne to samé co první díl. Silnou feministickou linku, solidní první polovinu a velmi messy finiš. Millie je v pohodě, ale na menším prostoru ji Cavillův Sherlock zastíní. Za mě je dost škoda, že jsou tvůrci nuceni používat Sherlocka ke zvýšení popularity, ale zajímavější spolupráce by mohla být mezi Enolou a Mycroftem. Vzhledem k rozplétající se zápletce. Na Netflix samozřejmě o 15 minut delší než je záhodno. Naštěstí ale stravitelnější.

plakát

Blondýnka (2022) 

Těžký art a nepříjemný film, zejména ve své druhé polovině. Ana předvádí nadstandartní výkon, ale pro typického diváka je to dost těžko stravitelné. Spousta hračičkování s barvami, změnami filmového formátu apod. Z ranku osobních filmů velkých režisérů na Netflixu ještě pořád nikdo Romu nepřekonal.