Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (60)

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

S přihmouřenýma očima snesitelné finále (nejmenší počet facepalms) nesnesitelné trilogie, která neměla nikdy vzniknout, kde se ani za 3 filmy nepodařilo vyvolat ve mě pocit že mě zajímá co se stane s jedinou z postav a kde už v prvním díle "největší talent od přírody" Rei porazila v souboji hlavního záporáka, když poprvé v životě držela v ruce lightsaber a on měl za sebou roky tréningu = jaký vývoj postavy a motivaci ke sledování pak má člověk mít? Nudné, prázdné charaktery, herci bez charisma obsazení jen proto aby splnili požadavky na obsazení všech etnik, s malou vyjímkou Bena Sola, který měl jako jediný nějaký charakterní vývoj i když hodně těžce uvěřitelný a špatně podaný, příběh bez hlavy a paty. Palpatin mi nakonec vadil asi nejmíň. Celá tahle trilogie je prostě cancer shit a nikdy v životě to už nechci vidět.

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 

Příběhově docela fajn road movie, která se netáhne a slušně odsejpá. Postavy mi nelezly na nervy tak jak bych očekával od tak feministicky laděného filmu a po trailerech a plakátech- větší držky už do týmu k Harley sehnat nemohli? :D Z čeho jsem byl ale překvapen nejvíc je kulervoucí naprosto brutálně natočená akce plná zpomalovaček, promakané choreografie soubojů (Bravo kaskadéři z Johna Wicka) plné zapamatovatelných vizuálně cool momentů (fight v napůl zaplaveném vězení LIBOVKA). V rámci komiksovek to řadím na TOP místa filmů z nejlíp natočených akčních scén co jsem viděl a to si hvězdu navíc zaslouží. Styl vyprávení "po Quinnovsku" mi přišel svěží a zábavnej a ve výsledku to drželo pohormadě líp než volný předchůzce Suicide squad. Mít dost nízké očekávání se v tomhle případě rozhodně vyplatilo.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

OK, takže jsem ochotnej odpustit slaboučkej příběh s nezajímavejma nudnejma postavama s vyjímkou Bena Sola, kterej má aspoň jako jediněj náznak chrakteru a vývoje. Jsem i ochotnej přejít to že se víc soustředěj na dějovou linku jistého černého chlapce s opičím ksichtem a asijskou kulatou slečnu, která byla castingově vybrána autistickým, slepým retardem, protože kdykoli byla v záběru sem nepochopil o co tady kurva jde a z jakýho důvodu dostala tahle nesympatická nudná koulička jednu z hlavních rolí v tak epický sáze jakou je Star Wars. Moc hezky se sledovalo jak tyhle dvě velmi zajímavé a zábavné postavy blbnou v dějový lince, která zabrala 1/3 filmu a byla absolutně zbytečná namísto soustředění se na vztah Snoka a Bena, nebo třeba Luka jak hrabe díru na to aby se do ní vysral, protože i to by mě bavilo víc. Takže shrnuto, film se soustředil na postavy a příběhy, který mi jsou zcela u prdele namísto využití potenciálu postav, který by za to stály. Ale dobře, dokázal bych to skousnout, co ale odpustit nedokážu je, že sem dostal v čistým čase hodinu lítání raketek a střílení, jebnutejch výbuchů a útěků lodí po vesmíru, ale kdykoli se v záběru objevil světelnej meč, následovalo 10ti vteřinový máchání a konec. To co pro mě Star Wars dělilo od Star treku a jinejch scifi filmů je pryč. Proč zabít Snoka a celej jeho potenciál takhle lacině, proč mu třeba ve finálním souboji s Kylem nedopřát ukázat co do prdele umí a nechat je se tam nějakou dobu mrskat? Nebo aspoň ukázat nějakej flashback, kde Kyla trénuje. Byla to zajímavá očividně hodně powerful postava u který sem chtěl jeho moc vidět a ne ho takhle promarnit a nechat odkrouhnout v jedný vteřině. Proč ve finálním souboji Luke posílá svojí iluzi když pak stejně umře naprosto dementním vypařením? Když měl podle scénáře pojít, tak proč takhle trapně. Proč tam rovnou nenalítnul a nenaservírujou fanouškům prequelů jako sem já brutální poslední 10minutovej souboj při kterým na konci umře? Ne radši ho nechaj udělat Neoův matrix tríček- podklouznutí pod mečem a pak spadnout prázdnej župan na šutr,ok. Tady už si nemůžu říct jako v případě Force Awakens, že tam nebylo logicky možný aby se tam bůhvíjak fightilo s mečema, když jedinej meč má Rei a ta je ještě noobie. Teď už tady byly minimálně 3 náznaky epickejch lightsaber duelů, který následně absolutně zazdili o par vteřin později, jen aby se vrátili k dalšímu lítání a střílení, který mě nechává zcela absolutně chladným, to můžu jít na Star trek tvl. Tak si řeknu to samý co sem si řekl minule no, třeba to jediný co od Star Wars filmu chci, dostanu příště.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Ničím neohromující tuctovej komiksovej origin s nezajímavejma postavama a snahou o humor, která se občas i povedla přivedla mě k lehkému úsměvu. Gal Gadot je neskutečně sympatická a sexy a její úsměv a cute ksichtík bylo tak jediný co mě drželo při pozornosti. Jinak si tuhle rádoby "nejlepší DC komiksovku" strčte vážení DementníCocoti do prdele. Absolutně jsem nepochopil chválení do nebes ze všech stran a úspěch filmu. Proberte se a pusťte si znovu Man of Steel. Jedinej film od DC co měl zatím hlavu a patu.

plakát

Neporazitelný: Návrat krále (2016) 

Boyka je zpátky a rozkopává to tak jako nikdy dřív, namakal svojí zatím nejlepší formu a souboje jsou posunuty ještě o úroveň výš než v předchozích dílech, u některých tríčků v ringu zůstává fakt rozum stát, gravitace není pro Scotta Adkinse žádným limitem. Trojka byla příběhově určitě na lepší úrovni, tady nějaký propracovanější zvraty nečekejte, spíš jde o klasický fighterský béčko, oscarovej propracovanej příběh ale od filmů se Scottem opravdu nečekám. Stačí mi s hubou u země pozorovat jeho perfektně natočený a choreograficky zpracovaný souboje. Pokud tedy máte jeho roli nasranýho, agresivního, lítajícího rusáka rádi jako já a užíváte si vizualní orgie s úžasným střihem a souboje, kde vidíte krásně každej pohyb a antigravitační trojitej kopanec jedná se určitě o přesně takový pokračování, na jaký jste čekali.

plakát

Pizza Boy (2015) (seriál) 

Celkem zajímavá studentská krátkometrážní blbinka ve fajn vizuálu a s námětem, kterej se mi přišel originální a vtipnej. Některý díly jsou na 4-5 hvězd, některý jsou vyloženě blbosti, hodnotím ale pozitivně, na české poměry dost dobrá práce.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Obrovská škoda, že když už se češi rozhodnou udělat vizuálně tak nabušenej film, že převálcuje snad všechny 2D animované snímky, co sem viděl, utopí ho v příběhu tak slabounkým a dementně podaným, že i sledovat zeď mě naplní víc. Přišlo mi, že scény na sebe navazují snad jen náhodně a děj prostě celkově absolutní slabota, kterou rádoby "finále" zarazilo hluboko do země, co to mělo bejt? Babička si zajde na procházku, dědeček se bojí a následně jí najde ve své chatičce. Miliony vražené do překreslování jednotlivých políček díky nimž vypadá film tak epicky a animace tak originálně a úchvatně realisticky i přesto že se jedná o 2D, zcela nevyužity, tohle si zkrátka tu technologii a práci vůbec nezasloužilo, lepší příběh by vymyslel snad i autista. Před grafikama co na tom pracovali hluboce smekám, je mi jen líto, že svůj talent věnovali příběhu o osamoceném výpravčím, který řeší problémy života a ne nějaké akční pecičce ve stylu sin city. Lojza Nebel by mohl příběhově sloužit leda jako speciální díl ordinace. Hodnotí se velmi těžko, jelikož vizuální stránka je za 5*, příběh za 1*

plakát

Kameňák 4 (2013) 

Děláte si prdel?! Vždyť ta brejlatá šišlající bloncka byla mnohem víc sexy než ta zrzavá kráva s bobrem. To si myslej že když vezmou pěknou rozkošnou holku, dají jí brejle, donutí jí šišlat a maličko jí vycpou aby vypadala tlustější tak z ní udělají ošklivou? Fakt demence.

plakát

Tekken (2010) 

Doufal jsem, že film na motivy nejlepší bojové herní série bude na bojích postaven, bohužel jsou boje krátké, zmateně stříhané a choreograficky nedoladěné. Příběh mi přišel v pohodě, nikdo by nečekal brutálně vymyšlené drama od akčního fight béčka. Bohužel však asi produkci nezbyly peníze na konzultaci se Scottem Adkinsem a tak jsme se dočkali vlastně celkem slabounké oddychovky bez pořádných soubojů. Navíc jsem trochu zklamán z proměny herního stokilového bad ass Jina na padesátikilového uplakaného synka, který nedokáže porazit soupeře bez absolutně nudných sladkých flashbacků na výuku od maminky, díky které dokáže rozbombit během minuty všechny nejlepší fightery světa...dobrá sračka.

plakát

Šípková Růženka (2011) 

Náznak děje, nebo logičnosti aspoň jedné scény by nebyl na škodu :D Absolutně sem nepochopil, co nám chtěla paní režisérka "filmem" sdělit, doporučuju návrat do kuchyně. Za nahou Emily v každé druhé scéně jedna hvězda, mám jí rád, ale doufám, že za roli v téhle zvrácené sračce dostala alespoň pořádné mění. Pokud to vzala z jiného důvodu než kvůli prachům, klesla v mých očích na dno. Dobrá jebka, doporučuji pouze slepým a hluchým jedincům.