Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (67)

plakát

Jindřich V. (1944) 

Film sem neviděl, pouze bych se chtěl vyjádřit k přsnosti komentářů ohledně toho, že Jindřich V. byl předkem panující královny Alžběty, což není pravda. Byl jejím příbuzným (příbuzenských linií by bylo několik...), ale jejím předkem nebyl. Tudorovská dynastie skutečně pocházela z Kateřiny z Valois, Jindřichovi manželky, ale až z jejího druhého manželství s waleským šlechticem Owenem Tudorem. První z dynastie Tudorovců, Jindřich VII., byl synem jejich nejstarší potomka Edmunda, hraběte z Richmondu, a Markéty Beaufortové, členky poboční a nelegitimní linie Lancasterů. Jindřich VII. maximálně prohlásil, že je dědicem Lancasterů a tudíž i Jindřicha V. Jediný syn Kateřiny a Jindřicha, Jindřich VI., zemřel v roce 1471 poté, co byl jeho jediný syn Edward princ z Walesu zavražděn po bitvě u Tewkesbury, čímž vymřela po meči dynastie Lancasterů.

plakát

Velká iluze (1937) 

"Ať tahle válka dopadne jakoliv bude to konec lidi jako sme my..."

plakát

Yojimbo (1961) 

Může jeden člověk něco změnit?? Ovšemže může. Chce to jen velkou dávku důvtipu a bojových schopnosti k tomu!! Toshiro Mifune v podle mě nejlepším easternu Akira Kurosawy.

plakát

Díra (1960) 

Geniální. Ani sem nedutal, jak jsem jim držel palce...

plakát

Velký maturitní mejdan (2008) 

Nevim, co o tom říct...jedna hvězda za Kaylu Ewell a Taryn Southern, ale jinak to nemá cenu.

plakát

Erasmus 2 (2005) 

Chtel bych potkat holku jako Wendy...

plakát

Svědek obžaloby (1957) 

Rekl bych ze jde o zivotni roli Charlese Laughtona. Jako Sir Wilfried nema chybu...

plakát

Železný kříž (1977) 

Moje druhoválečná srdcovka. A důkaz že na žádné straně nejsou všichni špatní..."Já vám ukážu jak bojuje pruský důstojník." A já vám kde na stromech rostou železné kříže."

plakát

Bitva o Británii (1969) 

Poprvé sem to viděl asi v osmi letech a byl sem unešený...teď sem to viděl znova a nic se nezměnilo. Snad neexistuje film s více leteckými souboji. Pro lidi se zájmem o WWII povinost. A to i když messerschmidty nemaj ty správný motory!!!