Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (62)

plakát

Pokušení (2009) 

Co dělat, když se prostitutka zamiluje?

plakát

Vzpomeň si (2015) 

Devadesátiletý stařec vylezl z okna a šel honit nácky

plakát

Opičí agent (2004) odpad!

opičí agent. opičí. agent. opičí agent.

plakát

Zone of the Dead (2009) 

srbsko-italsko-španělský zombie film. od dvou milanů. s anglickým názvem.

plakát

Serenity (2005) 

Firefly. Neuvěřitelný seriál, který kombinuje budoucnost s minulostí (zasazen do vesmírné éry, stylyzován do westernu) a přitom klade důraz na familiaritu se současným člověkem (osobní problémy, každodenní boj o chleba...), obsahuje přesně správnou dávku mystična a nic neservíruje jednoduše; neobsahuje jedinou jednoduchou a okamžitě průhlednou postavu nebo prostě nabízí doopravdy nečekané přiběhové zvraty... Je utnut a jeho financování ukončeno. Říkejte si co chcete o Buffy nebo Angelovi. Je možné, že jde o dobré seriály a já jsem na ně jen přílišným intelektuálním snobem. Co vím ale jistě je, že veškerou kontinuitu, co se jim dostala, si Firefly zasloužil víc. Co totiž dostal firefly, po jen pár odvysílaných dílech, byly dvě hodiny. Celovečerní film k ukojení fanoušků. Film, ve kterém se měly rozuzlit idee plánované pro série. Není divu, že se (už nikdy) nedozvíme, kdo je vlastně Book. Není divu, že zápletka filmu je plytká a kosá, přehlížená "důležitějšími" historkami - ACH MŮJ BOŽE, SUMMER GLAU JE VLASTNĚ ZBRAŇ! - a rozhodně není divu, že i tři hvězdičky, které jsem serenity ochoten zanechat, jsou silně ovlivněné nostalgií k samotnému seriálu.

plakát

Feliciina cesta (1999) 

Egoyan. Dokud vám nechce něco prozradit, nemluví. Každý detail vám naservíruje ve správný čas, ve správném záběru, s mistrovskou přesností, s brutální pozorností k detailu. Řemeslník jak cyp. Irské děvčátko přijíždí na trajektu do británie, aby našlo továrnu na sekačky a někoho, kdo v ní pracuje. Ochotný stařec se nabídne, že jí vypomůže...

plakát

Sladké zítřky (1997) 

Popsat téměř jakýkoliv Egoyanův film tak, aby se podařilo vystihnout jeho sílu, kvalitu a průraznost, a přitom tyto jeho vlastnosti nezrušit prozrazováním - to je téměř nadlidský úkol. Narace probíhá tak plynule s důrazem na nejmenší detail, že by jí jenom mé zasazení do děje narušilo. Samotné vykreslení charakterů diváka nadchne natolik, že i jakákoliv konkrétní informace dopředu je na škodu. Co vám o tomhle filmu tedy vlastně můžu říct? Můžu vám říct, že je to jeden z nejlepších filmů, co jsem měl kdy čest vidět. A jestli mi to nevěříte, podívejte se na něj, prostě.

plakát

Proutníci (1996) 

Film o tom, jaké to je být sám, i když obklopen lidmi. Postavy jsou skvěle napsané a v kombinaci se strhující kamerou, adekvátní nedotažeností příběhu a přirozeným hercem v hlavní roli vás dokonale přesvědčí, že prožíváte příběh toho kluka, co se prostě snaží vypít z rozchodu.

plakát

Elitní jednotka 2: Vnitřní nepřítel (2010) 

Naprosto nejlepší zážitek poslední doby - něco, co jsem vůbec, ale vůbec nečekal. Zatímco jednička byla prostě o fanatizované jednotce, co střílí do dealerů drog (a samozřejmě se na to moc pěkně koukalo), dvojka je prostě o chlápkovi, kterej bojuje se zločinem v brazílii. Dělá na zkorumpovaném ministerstvu proti dealerům a zločincům pomocí zkorumpovanejch policajtů a veřejnost, pro kterou to dělá, ho nesnáší.´Kulky mu doslova lítají kolem hlavy, zabíjej mu přátele a jeho rodina... ho nesnáší. To by bylo, aby z toho hlavní hrdina nevyvstal jako démonickej titán - a nezačal střílet. Perfektní dynamická akce do příběhu naprosto zapadá a efektivně zvyšuje tep. Narace se zlepšila a i když má film nějaká ta hluchá místa, pořád ve vás zanechá hodně silnej pocit. Nádhera.