DooFooS

okres Ústí nad Labem
Život? Jedině s úsměvem.

homepage

3 body

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5 9 13 17
    • 15.1.2012  22:11
    V jako Vendeta (2006)

…pomalu přestávám věřit na náhody. Při psaní tohoto komentáře se mi zaseklo písmeno "V" a tak si můžu dovolit napsat akorát tak: VVVýborné !!!

• 13.1.2012  03:43
    Volání vlků (1983)

Podívaná, u které jsem od začátku podvědomě tušil, jaký bude mít konec a s každou minutou se obával, kdy to přijde. Přišlo. Důstojné a hrdé, jako samotní vlci a konec otevřený. Jak já byl v tomto případě za něj rád!

• 31.10.2011  22:18
    R (2010)

Tohle není bůhví jaký film, který Vás ohromí výpravou, či efekty, ale jen a pouze syrový obyčejný příběh a ono to někdy stačí. A to bohatě, protože se po shlédnutí cítím, jako by mě někdo vytřepal, otupěl a zahodil a já tu teď sedím a přemýšlím, co jsem kde provedl, či neprovedl a jestli mě za to náhodou nemůžou zavřít.

• 19.6.2011  18:49
    Králova řeč (2010)

Nevím, jak to popsat, ale na to, že je celý film postaven na třech hercích a odehrává se v několika málo exteriérech i interiérech, působí na mě ohromně výpravně.

• 4.6.2011  23:38
    Pláč sovy (2009)

Až na několik scén na tenhle film v klidu zapomenu a vůbec ničemu to nebude vadit. Kombinovaný děj ani nenaznačil motivace chování některých postav a to je pak o ničem.

• 21.5.2011  22:35
    Motel smrti (2007)

Napětí postupně vzrůstá, všechno je na nejlepší cestě dostat mě k urychlené výměně prádla z těch všech lekaček a pak se to zastaví, proběhne nějaké hororové klišé a najednou je konec. Shlédnutí ale nelituji, to zase né.

• 17.4.2011  21:00
    Já, padouch (2010)

Já prostě ty nové animované filmy, kde si najdou to své děti i dospělý žeru. Co ovšem stojí za zmínku je výborná hudba.

• 17.4.2011  20:55
    Patrick (1978)

Ve stejném roce vznikl i film Dotek Medusy s velmi podobným námětem a o nějakým důvodu pro srovnání nemůže být ani řeč. Napínavé tu mohlo být pouze očekávání, zda-li se hlavní hrdinka v některé scéně svlékne a hororové snad jedině prapodivné postavy a jejich kukuče. Pro pár ve světě filmu ojedinělých scén to ovšem za shlédnutí stojí.

• 17.4.2011  20:49
    Boot Hill (1969)

Když slyším o herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill, představím si okamžitě komediálně laděný film, což mi tady chybělo, ale na druhou stranu jsem se namlsal klasického westernu, kde pro humor zbývá místa pramálo.

• 2.4.2011  23:45
    Černá smrt (2010)

Syrovější pohled na středověk, ve kterém se nepohybovaly nažehlené postavy, ale lidé z masa a kostí a někdy i bez kostí a masa.

• 10.3.2011  23:06
    Riskantní podnik (1983)

Velice příjemná komedie, která mě neurazila a nejednou motivovala k tomu, abych rodiče vystrnadil z domu a pak se zmohl akorát na uspořádání většího mejdanu s trochou těch holek :-)

• 12.12.2010  21:09
    Svatební cesta do Jiljí (TV film) (1983)

Rozkošně a s nadhledem jsem se nechal vtáhnout do věčných neshod dvou pohlaví, které téměř každý zažívá dnes a denně a o to víc se dokáže zasmát trablům těch druhých :-)

• 10.12.2010  22:30
    Nástrahy velkoměsta (1984)

Nezapomenutelná a neopomenutelná záležitost.

• 10.12.2010  22:03
    Hlava 22 (1970)

Přenesení na plátno proběhlo bezchybně, ale tentokráte se má fantazie z tou filmovou tak nějak neshodla na sto procent.

• 10.12.2010  22:00
    Symbol smrti (2007)

Zase jsem se nechal nachytat neodolatelnou upoutávkou, ach jo a já se tak těšil…

• 10.12.2010  21:57
    Tah jezdcem (1992)

Svého času mně tahle kriminálka připravila nejednu černou můru, ale už to nějak nefunguje.

• 10.12.2010  21:52
    Bílá vdova (2000)

Inteligentní komedie, která překvapivě nepřekvapí typickým anglickým černým humorem a nejen tím.

• 21.11.2010  14:41
    Horizont události (1997)

Nevyvážený horor, který se ke své škodě z hororu s tíživou atmosférou přemění na obyčejnou lekací záležitost. Jako celek je to ovšem vcelku stravitelné.

• 15.11.2010  23:14
    Kid (2010)

Tak já nevím, jistě se jedná o inspirující příběh, kde silná vůle je hnacím motorem člověka při touze mít lepší život, ale i když je to emoce vzbuzující vyprávění, samotné pojetí filmu mě nějak nedokázalo nadchnout. Polovinu filmu jsem čekal, co z toho vyleze, abych pak zbytek filmu jen koukal, co všechno je v dnešním "civilizovaném" světě možné. Ničeho jiného se mi však nedostalo. Obdivuji původního Kevina a stejně tak, jako u Billyho Eliota bych si přál třeba jen krapet jeho vůle, ale toho filmového Kevina si nějak vážit nedokážu.

• 14.11.2010  23:54
    Muži, kteří nenávidí ženy (2009)

Svou atmosférou mi to připomnělo Purpurové řeky a stejně tak mě děj vcucnul, napnul, a nepustil až do konce. Příjemné detektivní osvěžení s tajemnou atmosférou a neokoukanými představiteli.

• 11.11.2010  16:24
    Kariéra (1984)

Po odmyšlení propagandistických řečí je to překvapivě stravitelný příběh a navíc, díky exteriérům mého rodného města, to má pro mě i neopomenutelnou přidanou hodnotu.

• 11.11.2010  16:20
    Kawasakiho růže (2009)

Emoce vzbuzující film, který mě nenechal klidným. Leckteré křivdy zůstanou nepotrestány, nevysvětleny, zapomenuty a zůstávají hluboko v lidech, leč jediná pomoc je vyrovnat se s nimi sám v sobě. Nikdo jiný Vám s tím nepomůže. Tož, ale koukat na to v neděli večer pro odreagování nebyl dvakrát chytrý nápad.

• 11.11.2010  16:01
    Habermannův mlýn (2010)

Plný počet především za téma, které bylo přiotevřeno. Jen houšť, však si to zasloužíme. Vypíchnout pak musím ještě herecké výkony, které mě strhly a byly snad, z mého laického pohledu, naprosto bezchybné.

• 11.11.2010  15:46
    Repo Men (2010)

Už dlouho jsem neviděl nový akční film, který má přirozeně narůstající spád, logický děj a konec z kategorie neočekávaných, kdy jsem si k tomu všemu ještě užil lehce bizarní, ale o to víc smyslnou erotickou scénu. A co víc, jdu si objednat soundtrack.

• 7.11.2010  22:27
    Na hraně lásky (2008)

Začátek mi unikl, možná to bylo tím, že tu žádný nebyl a příběh prostě začal plynout bez ohledu na to, zda-li se divák chytá, či ne. Zbylé dvě třetiny filmu už byly zase jen a pouze o komplikovaných lidských vztazích, lásce, štěstí a neštěstí a to už tu bylo tolikrát, že daná variace ničím nepřevyšuje, ale ani nepodlézá ostatní podobné filmy. Nejvíc mi asi vadilo, že kdybychom nahradili slavného básníka neznámým pacifistou, na film by to nemělo pražádný vliv a byl by stejně funkční.

• 10.10.2010  19:19
    Myš, která řvala (1959)

Postarší film, který je místy stále prudce aktuální a některé průpovídky jsou v současnosti snad ještě více platné, než v době vzniku zvláště ty o Americe. Však se podívejte a řekněte pak sami.

• 10.10.2010  19:13
    Červený pás (2008)

Shlédnutí Červeného pásu bych přirovnal k pocitu, který prožijete, když pustíte v pražské integrované dopravě sednout potřebného, zatímco všichni ostatní mladší a krásnější a zdravější s nefalšovaným pohrdavým nezájmem sedí dál. Nic hmotného z toho nemáte, jen Vám pak zůstane takový lepší den.

• 8.10.2010  23:51
    Skafandr a motýl (2007)

Co k tomu dodat? Snad jen: Natočeno na motivy skutečných událostí…

• 8.10.2010  23:49
    3:10 Vlak do Yumy (2007)

Poslední mohykán mezi westerny a já jen doufám, že nebude opravdu tím posledním a já na toho dalšího nebudu muset čekat tak dlouho. Po předlouhé době opravdu kvalitní western se vším všady.

• 3.10.2010  15:55
    Nový život (2007)

Velice silný konkrétní příběh, který mě bez příkras, ale i bez zbytečného sentimentu zanesl do doby, kdy sociální inženýrství bylo modlou a prostorem pro fanatické kariéristy.

<< předchozí 1 2 3 4 5 9 13 17