Hodnotím 5* především proto, že jsem subjektivně zaujatý skutečností, že tento film mi hodně blízko připomíná mou bývalou partnerku. Neměl bych, ale nemůžu si pomoct.
Zcela jistě nejlepší díl z nové trilogie s neskutečně nabitými scénami, jak emocionálně, tak technicky, hraničící s orgasmem, zvlášť pro mě jako velkého fanouška Star Wars.
Ralph Fiennes, v reálu sympatický slušňák, byl v posledním díle Harryho Pottera v roli "vy víte koho" tak děsivý, že jsem jeho přísná zaklínadla nemohl dostat z hlavy celou noc, a to se většinou nebojím ani u hororů. Krásné zakončení celé ságy s dechberoucím finálním koncertem. Jen škoda, že souboj mezi Harrym a Voldemortem trval poměrně krátkou dobu. Představoval jsem si konec vládce pekel trochu dramatičtější a nejistější. Přesto je to dějově velmi kvalitní dílo, ačkoli je škoda, že se Relikvie smrti rozdělily na dvě části; mohli jsme si to užít v plné parádě. A abych nezapoměl, u velmi emotivní scény, kdy proti sobě stojí jin a jang na dvorku u Bradavic a Neville má svůj sentimentální monolog, jsem málem uronil slzu ve chvíli, kdy /spoiler/ se Harry probudí a začne souboj /spoiler/. To bylo úchvatné! 95%
Seriál ne pro všechny, ale koho chytí, toho nepustí. Skvělé nastínění neměnných charakterů, jejichž postavy si své hodnoty udržují neustále a díky tomu se divák dokonale seznámí s temperamentem každé role. Pak už nelze než si oblíbit postavu sukničkáře Barneyho, Tedda hledajícího životní lásku nebo vtipného Masrhalla a jeho přítelkyni Lily. A nesmím zapomenout na krásnou a sexy Robin. Zkrátka komediální seriál, který dokoukáte do konce a bude vám smutno, až to skončí. V lecčemž originální, kvalita myslím s novými díly neklesá, ač to spousta lidí tvrdí... nemám co vytknout. Milé.
Několik měsíců jsem nepsal komentáře, ale tady si to nemůžu dovolit. Oscarový snímek, oscarové téma, oscarové role a oscarové výkony. Colin Firth v životní formě, Geoffrey Rush ho doplňuje výborným výkonem a závěrečná scéna je téměř nezapomenutelná. Tom Hooper parádně vystihl atmosféru, občas nahodí nějaký typicky britský humorný gag, kterému se nejde nezasmát, a dokázal z konzervativního tématu udělat dílo, u kterého se zastaví čas a vy zapomenete na rozdíly. Herecký a režijní koncert.
Kýčovitý téma, snaha o neuskutečněnou originalitu, hloupé a nudné dialogy... ale místy zajímavá hudba a na fantasy horor, jak tento film označuje distributor, místy dokonce i - plánovaně či neplánovaně, těžko říct - vtipné slovní obraty.
Batman je zpátky! Musím říct, že americká kinematografie mě nepřestává překvapovat. Bohužel (nebo bohudík?) jsem se tady na ČSFD naučil, že před každým filmem musím mít přehled o hodnocení vás, přátel. U Temného rytíře jsem se bál, že, ovlivněn vašimi komentáři, budu od něj očekávat víc, než je zdrávo; čekal jsem tedy, že budu z kina odcházet zklamán a hněvajíc se na ty, kteří z nejnovějšího Batmana udělali globálně desátý nejlepší film všech dob. A kupodivu se tak nestalo. Skvělá politická zápletka, výborná technická stránka a dokonalý Joker - co víc si od netopýřího skvostu přát? Snad jen mírně děsivá je skutečnost, že právě ta nejlepší role jako třešnička na Batmanově dortu, náleží chudáku neboštíkovi Heathu Ledgerovi. Ovšem je to ta nejdůležitější skutečnost, která vám v hlavě zůstane ještě dlouho po závěrečných titulkách. Temný rytíř je film, na který už podruhé do kina nepůjdu, ale ne proto, že bych snad nechtěl. Já si na něj prostě podruhé jít nedovolím, protože bych měl chronický strach z potencionálních chyb, které jsem napoprvé nepostřehl, a já chci zůstat při tom, že Dark Knight je téměř dokonalý film. Nicméně stále je to snímek pro vybranou společnost, mimo několika výjimek si nemyslím, že by semnou dámy sdílely takové nadšení, jakého jsem ještě stále plný. Ale díky za ten zážitek, Batmane. A ty Heathe, odpočívej v pokoji!
Poslední dobou mi přijde, že ruku v ruce s každým novým rokem klesá kvalita hollywoodských trháků... zlaté 20.století, říkám si... ale "Into the Wild" dokazuje, že i dnes se najde výsledek tvrdé práce inteligentních a schopných filmařů, který dokáže pořádně zamávat s emocemi diváka. Úchvatné filozofické dílo, které mi dlouho nedalo spát a kvalita, která doprovázela celý biografický snímek od začátku až do konce, mě přesvědčila, že i v době, kdy závist a moc ovládá prakticky celý svět, je možné někoho doopravdy obdivovat... a já kromě jiných obdivuji i pana Supertrampa. Geniální příběh a geniální zpracování dělá z dlouhého pásu plného obrázků filmový skvost. Díky za ten zážitek!
Úžasně dojemné a naivně pozitivní dílo, s dokonale přesvědčivým Nicholsonem a ještě přesvědčivějším Freemanem, které věřím že pomáhá nejednomu pesimistovi k přesvědčení že i smrt může být krásná. Brilantní a nezapomenutelná scéna s Kopi Luwakem velice příjemně zakončila společnou cestu životem Edwarda a Cartera, a k pozitivnímu pláči vás donutí poslední bod z bucket listu - "polibít nejhezčí ženu na světě". Nejde o žádný filmový zázrak, pouze o audiovizuálně zpracovaný příběh který sice ničím nepřekvapí, ale pohladí na duší a to je někdy důležitější. Velice příjemné.
Prvni hvezdicka za Andyho Kaufmana jako osobnost - uz jen napad natocit snimek podle tak uzasneho a vesmes genialniho, ale pritom velice komplikovaneho a kontroverzniho cloveka by se mel ocenit. Druha hvezdicka pro cloveka, v jehoz hlave se tento napad zrodil... cloveka pochazejiciho z naseho hrdeho srdicka Evropy, pana Milose Formana, ktery brilantnim zpusobem dokazal, ze nejen rodaci Spojenych statu dokazou natocit film, o kterem lze bez vahani rici, ze patri ke skvostum svetove kinematografie. Treti hvezdicka pro strhujiciho Jima Carreyho, ktery se vzil do role tak, ze dokonce i lide, kteri znali Kaufmana osobne, verili, ze se Andy do Carreyho primo vtelil a zahrali tu roli spolecne. Jim by si za ni zaslouzil Oscara, bohuzel si nedosahl ani na nominaci. Ctvrta hvezdicka za spolupraci mezi ucinkujicimi na nataceni "Muze na mesici" a skutecnymi herci ze skutecneho serialu "Taxi", mj. i prateli skutecneho Andyho, ktera byla urcite naprosto bezproblemova a pratelska, vzhledem k dokonalemu vysledku... a pata hvezdicka za genialni dodatek jmenem REM a jejich nezapomenutelne spestreni snimku, predevsim pak stejnojmennou skladbou "Man of the Moon", ktera me naprosto uchvatila a donutila me brat nejen tento film, ale i Andyho samotneho vazneji, nez mi bylo drive doprano. Nelze nez jen dodat - dekuji moc!
Matt Damon začal psát scénář, když mu bylo něco kolem osmnácti let, a dopracoval ho do takové kvality, jaká si zaslouží minimálně pětihvězdičkové hodnocení. Přímo ukázkový, téměř dokonalý snímek, který má pro každého jiný význam - já na něj koukám jako na film, ve kterém chtějí tvůrci, mimojiné Matt Damon podle jeho slov z bonusu na DVD i z vlastních zkušeností, ukázat, že vztah mezi pacientem a psychiatrem nemůsí být vždy založen pouze na formě léčení, ale i na vzájemném porozumění a dokonce přátelství... někdo v Dobrém Willu Huntingovi vidí zaměření na vztah pacient - lékař, jako například já, někdo v něm vidí zaměření na vztah chlapec - dívka, někdo na vztah jedné party, někdo jako slet různých událostí... já osobně vnímám Willa Huntinga jako něco filozofického, něco, po čem se člověk doslova poučí, a třeba i, dejme tomu, změní pohled na svět. Bravo všem třem hlavním představitelům, především pak panu Williamsovi za přímo brilantní herecký výkon a Damonovi s Affleckem, za bezchybný scénář plný zdravého dobrodružství a dramatu! Bravo Dobrému Willu Huntingovi!
V prvních několika minutách jsem se smál, až jsem se za břicho popadal, stupiditě scénáře, až jsem náhle zjistil, že se to odehrává někdy za dob úmrtí Johna Fitzgeralda Kennedyho... no, dejme tomu, ale podle mě to tak, jak to Vynechané stránky ukazují, nechodilo ani před desítkami let... občas jsem se zasmál až přehnaně chytrým hláškám hlavních účinkujících, a můžu říct, že infantilnost "dětí", kalendářně nejspíš čtrnáctiletých, je hodně, hodně přehnaná... nad dvě jít nemůžu, ale to neznamená, že se mi ten film nelíbil. Líbil, a moc. :D :D :D
Dobře... možná budu za magora, tady mezi těma jedno a dvou hvězdičkářema, ale mě se to líbilo... odmyslet si původní film bohatě stačí na prožití celkem zajímavého filmového zážitku.
Naprosto a bezkonkurenčně nejlepší komedie pro děti i dospělé všech dob! Tomuto filmu se zasměju i popadesáté jak já, tak mí rodiče i prarodiče. Genialita sama.
Deník nymfomanky (2008)
Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho (1983)
Úchvatný závěr.
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) (2005)
Králova řeč (2010)
Twilight sága: Nový měsíc (2009)
Temný rytíř (2008)
Sirotčinec (2007)
Velice kvalitní horor plný zvratů, jak má být.
Útěk do divočiny (2007)
Než si pro nás přijde (2007)
Muž na Měsíci (1999)
Poslední skaut (1991)
Voda je mokrá, nebe je modrý... a Willis v Posledním skautovi předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů dosavadní kariéry.
Halloween 3 (1982)
odpad!Svět se zbláznil!
Dobrý Will Hunting (1997)
Vynechané stránky (2000)
Satan přichází (2006)
Číslo 5 žije (1986)
Nemám slov.
Sedm (1995)
Ze začátku celkem nuda, pak se to sice rozjelo, ale do závěru to bylo jenom obyčejné krimi. Vynikající námět.
Kmotr 1, 2, 3 (video film) (1992)
Nejslavnější trilogie všech dob!
Valentine (2001)
Ten závěr, ten závěr...
Sám doma a bohatý (1994)
Nebýt předchozích dílů, není to tak špatné.
Sám doma (1990)
Brewsterovy milióny (1985)
Moc příjemná komedie s geniálním námětem.
Kokosy na sněhu (1993)
Moc příjemná a pozitivní komedie.
Moucha (1986)
Omnoho lepší než originál.
Plnou parou vzad! (2002)
Příjemná komedie.
Hledá se Nemo (2003)
Moj moj
Matrix (1999)
Naprostá povinnost pro každého filmového fanouška. Jeden z nejlepších akčních filmů všech dob! Je vidět, že filmový průmysl nestárne!
Kobra 11 (TV seriál) (1996)
První série téměř dokonalá, pak už to rychle padá... a poslední díly už jsou slušně řečeno k hovnu.