Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (4 349)

plakát

Drazí soudruzi! (2020) 

Strašlivý, dokonalý film. Nejen o zhoubnosti ideologie, ale i o národu, který je schopen ji přijmout držet se jí a generace ji držet při životě.

plakát

Tohle bude bolet (2022) (seriál) 

Nějak mi to vzdor všeobecné chvále nesedlo. Jako by se serikál nemohl rozhodnout, jestli má být komediální, anebo kritcký. Stejně jsem se já nemohl rozhodnout, jestli se mám bavit, anebo zamýšlet. Chvílemi jsem se nudil.

plakát

Vozka smrti (1921) 

Přes odstup času místy seldování vyžaduje dávku trpělivosti, ale ve výsledku mimořádně silné drama.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Lehké zklamíní, Oskar Neoscar. Neůměrně dlouhé, místy ne úplně srozumitelné, provázené nepříjemnou hulákající hubdou. O situaci ve Spojených Státech a Los Alamos dané doby podle mého zajímavěji vyprávěl seriál Manhattan z let 2014 - 2015. Film pro mne zachraňují herci a velkorysá výprava.

plakát

Zátopek (2021) 

Poctivě odpravovaný, zejména Václavem Neužilem dobře zahraný film. Ale všecho jako by v něm bylo málo. Kde má být humor, je málo vtipný, kde by mělo fungovat napětí, tam se ho příliš nedostává, kde by měl zaznít bonmot, je plytký a nedotažený.

plakát

Blízko (2022) 

Jo jo, srdceryvné to je, ale zdlouhavé k nepřečkání.

plakát

Ztracené iluze (2021) 

Velmi povedená adaptace románu. Jako ve většině takových případů stačí pokorně se poddat předloze a sehnat dost peněz.

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

Výtečný House, dobře napsané a vypointované historky. Kdo byl někdy v nemocnici ovšem ví, že pohádky se dějí jenom v televizi.

plakát

Had (2021) (seriál) 

Mimořádně povedený, vkusně natočený seriál.

plakát

Chalífát (2020) (seriál) 

Snímek, ze kterého jde strach. Strach z hlouposti, bezcitnosti, fanatismu a zaslepenosti. Velmi poučné, zejména když si člověk uvědomí, že pravdivé. Pátou * jsem nedal jen kvůli několika nelogičnostem a přitažením za vlasy ve scénáři.