Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (4 350)

plakát

Velká nádhera (2013) 

Nějak mě to nechytilo. Zřejmá snaha vstoupit znovu do téže řeky se v mých očích příliš nevyvedla. Byť profesionálně je to dokonalé až do posledního dechu a šroubku.

plakát

Maigret - Maigret a případ mrtvého muže (2016) (epizoda) 

Velmi a překvapivě povedené. Byl to od režiséra chytrý nápad a veliká kuráž obsadit do role Maigreta po famózním Gabinovi vyhraněného komika, od kterého vážnou polohu nikdo neočekává a mnohdy si ji ani neumí představit. Ale vyšlo to téměř dokonale.

plakát

This Is England '86 (2010) (seriál) 

Křečovitá snaha o bizarnost. Natolik za každou cenu, že mě to záhy přestalo bavit a nakonec otravovalo.

plakát

Non è mai troppo tardi (2014) (TV film) 

Zdálo by se: jeden z dalších "Panů učitelů s láskou", kterých běhá po filmových distribucích nekonečně moc. Tentokrát je to však opravdu zdařilé. Člověk si uvědomí, co sám vždycky a dobře věděl, že učitele nedělají vzdělávací systémy, osnovy ani kariérní řády a platové postupy, ale že dobrý učitel je zejména dobrý člověk s niternou potřebou pomáhat a rozdělit se.

plakát

Obchod s bílým masem (2005) (TV film) 

Silné téma, dobří herci, ale celé to nějak postrádá napětí. Konec nemůže být jiný, než jaký se od počátku rýsuje, a i dílčích dějových zvratů, které by obsahovaly překvapení, je poskrovnu. Film má spíše podobu dobře hraného dokumentu.

plakát

Dáma ve zlatém (2015) 

Zajímavý, skvěle zahraný, dramatický snímek restitučního sporu židovské dědičky fašisty ukradeného majetku proti rakouskému státu. Poučná je rovina, v níž se zjevuje nepříliš uváděná pravda, že po nástupu nacistů k moci Rakušané této ideologii nadšeně tleskal, vítali Hitlera a dělali všechno proto, aby se mu jeho veleprojekt s vyhlazením všech Židů zdařil.

plakát

Komparz (2005) (seriál) 

Vkusný, vtipný seriálek ze zákulisí světa komparzistů při filmovém natáčení. Se suchým anglickým humorem si dělá srandu z velkých herců a velkých režisérů, kteří se na té srandě osobně zúčastňují a vlastní sebezesměšnění s nadhledem trpí. Ze všeho čiší rozverná nadsázka, ale současně je člověku jasné, že v podstatě je snímek vlastně pravdivý.

plakát

Přes Brooklynský most (1984) 

Americky romantická komedie o střetu dvou kultur a světů, které vytvářejí.

plakát

Enid (2009) (TV film) 

Profesně pěkný film o jedné pokrytecké, falešné, necitelné, sobecké krávě.