Reklama

Reklama

Diskuze - Užívatelia pod radarom

Užívatelia pod radarom

Ku dnešnému dňu má ČSFD.cz viac ako 460000 užívateľov. A ja ich poznám asi tak 30 :). Miestny bodový systém nie je dokonalý, má veľa múch, ale o to mi nejde. Pointou tejto diskusie je upozorniť na užívateľov, ktorí takpovediac plávajú pod radarom. Ak majú zmysel dávajúce komentáre, inteligentné názory v diskusiách, alebo pekne spracovaný profil, ale majú minimum bodov, takže si ich počínanie nikto nevšíma, napíšte ich nick sem, nech sa o nich dozvie čo najviac ľudí. Podmienkou je, že daný užívateľ nemôže patriť k prefláknutej TOP 50.


PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Kri-kri

Kri-kri (hodnocení, recenze)

A ještě jsem zapomněl na jednu skupinu uživatelů, kteří si tu zakládají multiúčty a to ti, kteří tak činí, aby v anonymitě mohli opakovaně stalkovat něčí profily. Typickým příkladem takového uživatele je futuregm, jenž je tu už tři a půl roku a za tu dobu napsal pouze 5 komentářů, profil má zcela prázdný, žádnou filmotéku, bazar, obsah či zajímavost, dokonce i profilovou ikonku má prázdnou, ovšem zato stačil už sedmdesátkrát navštívit můj profil, čímž se dostal na 1. místo mezi všemi uživateli, kteří se mi kdy podívali na profil.

na příspěvěk reagoval Slartibarkfast, silentname

Kri-kri

Kri-kri (hodnocení, recenze)

silentname

Já tu taky nikdy žádného multa neměl, mimo tohoto účtu tu mám už jenom můj první a léta nepoužívaný účet Krikri, založený ve 2004. Tenkrát jsem neprošel tím zasraným amerikanistickým znalostním testem. A protože tehdy tu ještě nebyla možnost povolení psát komentáře, když napíšeš dva nebo tři na ukázku, ve 2006 jsem si vytvořil tento druhý účet a přes něj se mi nějakým zázrakem podařilo testem projít.

Jinak jsem si všiml, že multiúčty si tu nejvíc vytvářejí ti, kteří mají potřebu zakládat haldy diskusí a nebo v již existujících diskusích často přispívat, provokovat a povyšovat se nad ostatní. Většina takových lidí pak má minimum hodnocení, komentáře skoro žádné, profily prázdné, ale hlavně že v diskusích jsou mimořádně aktivní.

A další skupinou, co tu má haldy multů jsou cigáni z Radiosubovy šmelinářské bandy, kteří se vyznačují tím, že filmotéku mají zaplněnou mnoha tisíci tituly, které dokonce mnohdy výrazně převyšují i jejich počet ohodnocených titulů, zato komentáře nejsou schopni sepsat vůbec. A když se kouknete jejich profily, ihned pochopíte, že takoví negramotní primitivové by těžko dokázali sesmolit smysluplný komentář bez množství gramatických chyb.

silentname

silentname (hodnocení, recenze)

Brooks

Dokážem pochopiť, ak niekto prišiel o možnosť písať komentáre, alebo hlúposťou prišiel o možnosť zvýšiť si počet bodov. Ale inak tomu ani ja nerozumiem. Asi si niekto rád hladká ego ... alebo sa rád tvári, že je niekto iný a potom sa pripája do diskuzií pod viacerými menami, aby mal možno dotyčný pocit, že je viac ľudí proti jeho názoru? Neviem. Ja viac účtov nepotrebujem. Stačí mi tento.

na příspěvěk reagoval Kri-kri

Slartibarkfast

Slartibarkfast (hodnocení, recenze)

Han_Quintet

Já ale nikde netvrdím opak, což je pro tebe zřejmě těžké z textu rozpoznat. A protože jsem expertem na místní kokoty, je pro mne o to víc jasnější, že se s tím nechceš smířit, protože jsi jedním z nich. Holt, každý máme to své.. komentovat už to nemusíš, když už v tom prvním příspěvku ses ztratil. Nemám potřebu tě dál týrat.

Kri-kri

Kri-kri (hodnocení, recenze)

Han_Quintet

Já jsem zas expertem na retro seriály vysílané na našich TV stanicích naposledy před 25-30 lety a taky to necpu jako kolovrátek na začátek každého svého diskusního příspěvku.

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

Brooks

Psychor není vůbec žádným trollem ale expertem na hororový žánr, začněte jej respektovat kolego, nemá zde konkurenci co se týče vědomostí daného žánru a to včetně teorií hororu. 

na příspěvěk reagoval Kri-kri

Slartibarkfast

Slartibarkfast (hodnocení, recenze)

Brooks

V podstatě to trolling do jisté míry je. Mrzí mne, že celkem chytří lidé vždy najdou cestu, jak ze sebe dělat záměrně kokoty. Převážná většina z nich je totiž přesvědčena o své neomylnosti a nadřazenosti. A i to, že je Psychor expert na horrory, se dočteš vlastně jen od něj.. čímž si, dle mého názoru, spíše škodí a odrazuje od toho, aby se s ním kdokoliv normálně bavil. ..ovšem to jen tak mimochodem.

na příspěvěk reagoval Han_Quintet

silentname

silentname (hodnocení, recenze)

Brooks

Tak ja si myslím, že čo sa týka hororov, tak väčšinou si vie nájsť filmy, ktoré sú kvalitné (to, že ja s niektorými jeho názormi nesúhlasím je druhá vec, ale to tu nejdem riešiť). Rozhodne to je exot, rozhodne je pravda, že ma nebaví v každom jednom komentáre čítať - "zdejší hororový expert", ale zase si myslím, že čo hovorí v komentároch myslí úprimne. Je kopec filmov, ktoré on zakopal a mne sa páčia... a naopak a aj som sa s ním vedel zhodnúť.

 

Ale vie svoj "expertný názor" skutočne príliš vyhadzovať na oči.

na příspěvěk reagoval Brooks

silentname

silentname (hodnocení, recenze)

Han_Quintet

Tak neviem len či je Psychor zrovna pod radarom. Myslím, že toho si všímajú viacerí. Ale v mnohom s ním súhlasím aj ja. Ale tiež nemôžem povedať, že vždy, lebo ja si rád pozriem aj hororové komédie alebo niečo ľahšie. A tiež sa niekedy objaví aj film pre príliš náročného diváka. Ale verím, že sa remeslu rozumie.

na příspěvěk reagoval Brooks

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

Určitě bych rád upozornil na místního uživatele Psychora, který je skutečně erudovaným odborníkem,  co se týče filmů a specializací na horory. Jeho komentáře jsou vždy inteligentní a plné zajímavých detailů, které místnímu plebsu prostě unikají kvůli jejich konzumní nátuře. Pan a expert na horory Psychor má i jeden z nejlepších osobních profilů co se týče obsahu.

 

Bohužel, jak už to bývá, jedinec, který příliš vyčnívá nad šedou mozkovou hmotou zdejšího plebsu je ostatními nenáviděn za své názory, postoje a to že má vůbec největší přehled co se týče hororů, včetně teoretického části.

na příspěvěk reagoval silentname

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

pursulus

Dôvodom pre ktorý som založil túto diskusiu je práve tých pár desiatok či stoviek užívateľov, ktorí majú hodnotu pre túto stránku, ktorí nejako prispievajú, či už kvalitnými komentármi, názormi v diskusiách alebo zaujímavým profilom a nikto o nich nevie práve kvôli nízkemu počtu bodov. Aj keby sa ich tu napísalo len pár, budem rád.

pursulus

pursulus (hodnocení, recenze)

Brooks

Následující údaje jsou z mého současného průzkumu.

 

Z těch 450 000 účtů je prakticky činných zhruba 90 000 — to je počet uživatelů, kteří se přihlásí alespoň jednou do měsíce. Dále, z oněch 450 000 účtů napsalo aspoň jeden komentář zhruba 38 000 uživatelů — je třeba si uvědomit, že to všechno nejsou oni uživatelé prakticky činní, těžko soudit, kolik, ale pracovně to odhadnu na 1/2, takže už se dostávám k počtu uživatelů 18 000, kteří se nějak více zapojilii tím, že napsali komentář. Ale z tohoto množství zase je těch, kteří se o tuto databázi a její dění více zajímají, zase zlomek, a z tohoto zlomku další zlomek těch, kteří píší komentáře kvalitní.

 

Nesdílím názor, že kvalitních komentátorů je obrovské množství, jen je vyhledat; pročetl jsem mraky komentářů pod mnoha stovkami snímků, občas zavítám i na stránku, kde si lze vyfiltrovat komentáře od nováčků, a výsledkem je stav, že svůj počet oblíbených nejsem schopen kvalitními komentátory naplnit, ve skutečnosti je z té stovky takových sotva sedmdesát. Pravda, záleží i na vkusu, ale já počítám mezi kvalitní komentáře i ty, které mi nevoní a s nimiž nesouhlasím, ale o kterých vím, že mají hlavu a patu a myšlenku a jsou napsány aspoň s trochou znalosti a konsistentnosti. A přes to jsem zatím nalezl uživatelů, které mohu označit jako ty, co píší dobré komentáře, pouhých několik desítek. A nejsem sám, kdo takto hledá, vím i o jiných, a mají ten samý "úspěch" co já.

 

Nevím samozřejmě o všech dobrých, ale troufnu si "od boku" tvrditi, že lidí, co píší dobré komentáře, je v celé databázi několik málo set. A je malý zázrak, narazím-li — po řadě měsíců — na někoho nového, dalšího.

 

Osobně mohu každému doporučit, nejen co se komentářů týká, dejme tomu prvních padesát z mých oblíbených. Mám je veřejně na svém profilu, všechny je sem psát nebudu, ale z prvních to jsou uživ. JB2203IdaHuttgarmon — abych uvedl aspoň něco málo z nich. Uvedení uživatelé mají deset dvacet bodů, ví o nich málokdo, a patří mezi nejlepší, které jsem tady našel. Proto je doporučuji i vám.

na příspěvěk reagoval Brooks

Uživatel Real Tom Hardy smazal svůj příspěvek.

Uživatel Real Tom Hardy smazal svůj příspěvek.

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Mne sa napríklad dobre čítajú komentáre uživateľov Raziel_cz a Madison.

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Brooks

Upozornil by som napríklad na užívateľa Triple H za dobré komentáre a prehľad. Alebo Makky za ľudský prístup. Z Čechov Othello za komentáre a Cimr za inšpiráciu pre raritnejšie filmy.

Kri-kri

Kri-kri (hodnocení, recenze)

Brooks

No jo, spravedlivější bodové hodnocení se dočkáš na FDb.cz, tam dostáváš automaticky body za aktivitu, hodnocení, komentáře, zajímavosti, filmotéku a atd. Tady to spíš funguje jako sektářská hierarchie. Ale ani v diskusích nenatrefíš na ty málo bodově ohodnocené, protože až na výjimky se diskusí účastní vždy ti nejznámější uživatelé databáze a tudíž i nejvíce bodově ohodnoceni. Ti co mají minimum bodů do diskusí chodí jen sporadicky.

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Kri-kri

Tak tých 460000 je len príklad. Ale pravdou je, že je tu obrovské množstvo užívateľov, ktorí sú inteligentní, píšu podnetné komentáre a dá sa s nimi rozumne diskutovať, ale nedostáva sa im pozornosti práve kvôli bodovému systému. Práve preto som toto vlákno založil. Ako inak má človek nájsť takých ľudí, keď nie v diskusiách.

na příspěvěk reagoval Kri-kri, MontyBrogan, pursulus

Kri-kri

Kri-kri (hodnocení, recenze)

Těch 460000 uživatelů je poněkud přehnané. Musíš si uvědomit, že plno lidí tu má dva, tři i více multů. Bohužel, pravidla nezakazují zakládat si zde bezpočet účtů.

 

Jinak bych si troufl skromně tvrdit, že do té tvojí kategorie "plavajících pod radarem" patřím i já.:) Komentáře píšu smysluplné a mnohdy i obsáhlé, názory pravda, mívám poněkud svérázné a jen málokdy shodující se se stádem, nicméně profil mám docela propracovaný a přehledný, zato bodů minimum (a to jsem zde už 13 a půl roku)! Hold patřím k těm, pro jejichž politické názory i odlišnost co se týče preferovaných seriálů nepatřím k těm, v jejichž stínu by tu místní uživatelů chtěli být.:-) Pravda, v oblíbených mě má nyní 30 uživatelů, ovšem natolik, aby mi udělili bod sotva třetina. Těch pár lidí, co mi bod udělili se se mnou shodují v oblíbenosti některého seriálu nebo třeba jen žánru. Daleko víc mě má ale v oblíbených banda pochybných existencí a multů, s nimiž se v ničem neshoduji a do oblíbených si mě zařadili jen proto, že jsou to stalkeři, co rádi druhé špizují.

na příspěvěk reagoval Brooks

Reklama

Reklama

Reklama