Reklama

Reklama

Diskuze - Restaurace na konci vesmíru

Restaurace na konci vesmíru

Pro zbloudilé cestovatele vesmírem.. Nepropadejte panice a posaďte se u nás.


Oáza klidu a bezpečí před nebezpečenstvími, která se v té nekonečné spoustě prázdného prostoru nacházejí. Chvilky pohody a rozumné konverzace nad sklenkou pangalaktického megacloumáku pro každého, kdo neplive na zem a nechová se jako úplný pitomec.

 

Kdo bude opakovaně napomenut z neslušného chování, bude mu do tohoto lokálu zapovězen vstup. Děkuji za pochopení.. Pokud přesto toužíte po verbální, či snad dokonce o pěstní výměnu názorů, můžete se zastavit do vedlejší diskuse Ring volný.

_____________________________________________________________________________________

Ručníkový den - svátek, konající se každoročně 25.5., jako odkaz na geniální dílo Douglase Adamse Stopařův průvodce po galaxii. Ručník, jakožto nezbytná pomůcka každého stopaře, musí býti viditelně nošen tento den!

_____________________________________________________________________________________

Pangalaktický megacloumák

- 1 lahev Staré Janxovky
- 1 odměrka mořské vody ze Santraginu V
- 3 kousky zmrzlého ( pořádně ) Arkutského mega-ginu
- 4 litry fallijského bahenního plynu ( probublat )
- 1 obrácenou stříbrnou lžičku Qualactinského hypermátového extraktu
- 1 zub algonského slunečního tygra
- trocha Zamphuoru
- ozdobit olivou

_____________________________________________________________________________________

< Aktuální téma >

 

Osud které filmové/knižní postavy byste chtěli alespoň ochutnat a proč?

..zamyslete se nad příběhy, které jste se svými hrdiny prožívali tak intenzivně, že jste se jimi chtěli alespoň na chvíli stát. Příkladů může být i více..

 

_____________________________________________________________________________________


PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
MichaelF

MichaelF (hodnocení, recenze)

K Aktuálnímu tématu: naprosto určitě bych chtěl prožít dobrodružství Arthura Denta, jehož osud a výprava s nejarogantnějším a nejhloupějším prezidentem Zafodem, sexy asistentkou Trillian, šíleným stopařem Fordem a s nejzdepresovanějším robotem celé Galaxie Marvinem je tak oslnivý, že nelze omrzit či znudit. Co se týče povolání, asi bych stopařem býti nechtěl, ale naopak nejspíše stavitelem planet, jako byl právě Slartibartfast, jehož práce mě naprosto udivuje. Chci se Vás jen zeptat na jednu otázku: máte raději starší filmovou verzi Stopařova průvodce po galaxii nebo novější? Dále mám také rád příběh R.U.R., kde sice nevím, kým bych asi chtěl být, ale příběh je naprosto geniální. Stejně vlastně jako jeho originální a nezklamný autor Karel Čapek. Je to taková předpověď budoucnosti, co se stane, jestli se lidé budoi spoléhat jen na umělou inteligenci. Stopařův průvodce galaxií již takovou předpovědí není, je to spíše zábavná ukázka toho, že bysme nemuseli být ve vesmíru sami. Co bych ale opravdu nechtěl, zažít tu část Stopařova průvodce galaxií, kdy přistáli na domovské planetě tupohlavých mimozemšťanů, a to Vogonů. Jakmile tam člověk začal myslet, ze země se vynořila plácačka a pleskla ho přes obličej. Nejspíše jeden z hlavních důvodů, proč byli Vogoni tak tupí. Velmi vtipný příběh :-D.

MichaelF

MichaelF (hodnocení, recenze)

Slartibarkfast

Hmm... to je zajímavé, určitě se tam půjdu podívat, až bude čas :-) děkuji za tip. Je to samozřejmě zajímavé a sci-fi je jeden z mých nejoblíbenějších žánrů.

MichaelF

MichaelF (hodnocení, recenze)

Slartibarkfast

Byl to dobrý muž. Jako jeden z mála zažil cestu, o jaké se nikomu ani nesnělo. Cestoval s elfy, viděl draka, bojoval proti vetřelcům... a samozřejmě bojoval bok po boku se svým ctěným kolegou Gandalfem Šedým. Doufám, že se mu na cestě bude dařit a že nezabloudí jako tenkrát v Temném Hvozdu. Hodně štěstí, Bilbo, máš můj repekt. A 88 let je úctyhodný věk, také bych byl rád, kdybych se toho dožil, bohužel je to nepravděpodobné. Sbohem Bilbo, a díky za ryby!

na příspěvěk reagoval Slartibarkfast

Uživatel Ainy smazal svůj příspěvek.

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

Slartibarkfast

A to se zase špatně spí, pravda. Já mám taky původní znění raději (občas), ale filmy s titulkama musím pořád zastavovat a o kousek vracet (čtu dost pomalu), protože když se věnuju louskání titulků, unikaj mi ostatní důležitosti, jak např. scenérie, kompozice, barvy, světlo, nepatrné ... ale vlastně i ty patrnější záchvěvy chřípí či jiná neverbální hnutí, mořský příboj...

Slartibarkfast

Slartibarkfast (hodnocení, recenze)

Poslední dobou jsem hrozně líný si pustit něco z naplánovaných filmů, které na mne čučí z plochy počítače.. nenasralo by vás to?

na příspěvěk reagoval prkalil, ALIENka_

Reklama

Reklama

Reklama