Reklama

Reklama

Diskuze - Dostaň svůj fýdbek

Dostaň svůj fýdbek

Kolbiště pro všechny, kteří chtějí znát názor ostatních na svůj komentář. Pro někoho tu může být možnost, že jej poprvé v životě bude někdo opravdu číst a oním textem se zaobírat. Neváhejte takové šance využít.

 

1. Vlož sem jakýkoliv svůj ČSFD komentář. (Označ název filmu tučně, aby si jej mohl později kdokoliv snadněji vyhledat a zhodnotit.)

2. Čekej na fýdbek.

 

- Počet hodnotitelů a hodnocení není omezen.

- Chceš-li dát k rozboru komentář někoho jiného, napiš návrh sem do Dostaň svůj fýdbek, zvážíme tvou další léčbu. :)

- Prozrazuje-li tvůj komentář něco z děje, označ jej slovem SPOILER.

- Při své "kritice" komentářů druhých buď při smyslech. Nepěstujme přehnané chválení, ani nesmyslné plivání. Najít za každou cenu nějakou chybku je blbost, to dobrý kritik nedělá. Upadnout do nepředstírané extáze z několika vět předloženého komentáře, je navýsost divné a ani to snad nejde lékařsky vysvětlit.

 

Info:

Co je to vlastně komentář? Je to krátký text vyjadřující názor diváka na film. Není podmínkou, aby informoval o obsahu snímku. Milí kritici, přihlédněte k tomu. Není to recenze a není to ani Vojna a Mír.

 

Co s hatery a trolíky a dalšími rádobyprovokujícími zoufalci? Ti, kteří se mnohokrát osvědčili, že nedokážou ve svém onemocnění říci nic smysluplného a bez ohledu na téma se jen vytrvale serou do lidí, zde mají diskuzní prostor vyhrazen v sekci Blokovaní uživatelé.

 

Iniciativě se meze nekladou, prošli jsme si tu zajímavou soutěží, kdy se vkládaly komentáře anonymně a hádali se autoři (někdy navzájem), takže, pokud tě něco napadne, přijď nám to ukázat, do jednoho jsme tu soutěživí.

 

Díky, Segruš.

 

 

 

********************** NOVÁ SOUTĚŽ **********************

Vem pero a papír a piš. Piš, ale podle zadání a počkej si, co ti na to řeknou ostatní.

ZADÁNÍ:

* Napiš krátký příběh na filmové téma. Ne komentář k filmu, prostě příběh - nebudeme to už víckrát opakovat.

* Příběh musí mít přesně 101 dalma... pardon, slov! (Spočítá Word)

* Jakmile dopíšeš, spočítej písmenka a vlož normálně do diskuze. Název se do limitu nepočítá, uvedeš-li ho.

* U tvé minipovídky nerozhoduje žánr, klidně napiš horor nebo autobiografii. Jen se drž limitu 101 slov a že to musí být příběh na filmové téma. (Téma se může časem změnit)

* Rozhoduje přízeň čtenářů, ale hlavní slovo mám já a tajná porota. Vítěz bude prohlášen za kinga nebo kingici a bude ho/ji dlouho hřát pocit, že umí víc než jen mrskat komentáře k obskurním televizním pořadům.

* Do změny téma, tj. do dalšího kola smí každý vložit pouze jednu svou práci.

 

V práci v šest a ať dílo daří.

Seg. & Společnost přátel žehu


PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Slartibarkfast

já neumím přehnaně kritizovat. Každý jsme se spisovatelem nenarodili a pokud je komentář napsán jazykem českým, je čtivý, dobře zformulovaný, tak nemám co kritizovat. A jestli by tam byly nějaké chyby tak co, nejsem hnidopich. Děláme je všichni. :-)

na příspěvěk reagoval TheDon, Slartibarkfast

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Slartibarkfast

Díky za materiál po sto rokoch.

U Tenkej červenej línie mám rovnaké hodnotenie z podobných dôvodov, takže názor chápem. Čo sa týka formy, viem, aké je to písať tieto brutálne dlhé vety, kde sa má zmestiť opis udalostí a trefné prirovnanie zároveň. Sám si nie som istý, kde vo vete začínajúcej Pro každého správného vojáka patria čiarky, ale pred ani za smáčet ji vlastní krví by som ich teda nedal. A hlavne v ďalšej vete treba zredukovať opakujúce sa zámená (Do toho přihoďme ještě nějakého toho fanatika a válečného štváče v generálské pozici, kterému oponuje nějaký odporně vzdělaný oficír, který odmítá dobrovolně zařvat v tomto ňuňu mlýnku na maso.). Inak v pohode koment.

 

Napospas osudu som nevidel, tak nechám niekomu inému.

 

S Blade Runnerom 2049 už súhlasím menej, mňa bavila atmosféra aj hudba. Ale páči sa mi veta Jeho výkon bych označil za průměrný až zakřiknutý, ale zřejmě se nemohl příliš předvádět, když byl svázán rolí uskřinutého panáka, který po večerech čumí se svou virtuální přítelkyní z okna. To je celkom dobrý argument pre nespokojnosť. Určitá unylost, ako vy hovoríte, sa filmu uprieť asi nedá. :)

Slartibarkfast

Slartibarkfast (hodnocení, recenze)

Tak pojďme to tu trochu oživit..

 

Tenká červená linie (1998)
 
Po neskutečně dlouhé době znovu viděno a musím tedy přiznat, že zas taková super pecka to tedy skutečně není. Už dřív mi to přišlo utahané a pomalé jak osel s romskou rodinkou na zádech, ale teď se mi to zdálo i hloupé a některé skutečně vážné scény k pousmání. Hodnocení sníženo ze čtyř na tři hvězdy. Největší chybou filosoficky orientovaných válečných filmů je nejspíše fakt, že kdybychom se konečně zamysleli nad nesmyslností války, nejspíš by se žádné válečné filmy netočily. V tomto se pak ono zamyšlení nad životem, zbytečně zmařeným ve válečném konfliktu, který je sám o sobě k hovnu, nedej bože, když člověk tak nějak uhyne na kulku v zadku v úplně cizí zemi, střídá s právě zmíněnými kulkami v zadku. Pro každého správného vojáka je přece vyvrcholením jeho celoživotní existence hrdinsky vykrvácet při obraně rodné hroudy a neskutečná pocta, smáčet ji vlastní krví, vytékající z rány v srdci a ne se tu někde snažit vrátit si střeva do těla uprostřed džungle a nehrdinsky při tom volat maminku! Do toho přihoďme ještě nějakého toho fanatika a válečného štváče v generálské pozici, kterému oponuje nějaký odporně vzdělaný oficír, který odmítá dobrovolně zařvat v tomto ňuňu mlýnku na maso. Sečteno, podtrženo, má to své kouzlo a jistě je to materiál, který si zaslouží uznání, ale jen střízlivé. Skoro tři hodiny trvající film je totiž boj i pro samotného diváka. 65%
 
Napospas osudu (2014)
 
Jedinou hvězdu dávám za onen okamžik, kdy zmizely zmíněné miliony lidí. Jinak to byla čirá ubohost a pan Klec by tomu nepomohl ani o špetku, i kdyby zmizel. Nesmyslné dialogy nezmiznuvších střídaly katastrofy nízkorozpočtových filmových rozměrů, takže to bylo spíše k pousmání. Náboženská slátanina, která neměla hlavu ani patu a první půlhodina byla tak těžce stravitelná a užvaněná, že jsem se toho okamžiku zmizení málem nedočkal. Nejvíce mne pak zarazilo, že zmizeli prakticky všichni piloti. Netuším, kdo ty zmizelé vybíral a podle čeho, ale ten fousatej strejda tam nahoře to nejspíš nebyl. Každá věta v tomto komentáři obsahuje nejdůležitější a jediný zajímavý element tohoto filmu, a tím je zmizení. 20%
 
Blade Runner 2049 (2017)
 
Nový Blade Runner je pro mne malým zklamáním. Možná jsem měl až příliš vysoká očekávání. Tichá tísnivá atmosféra temného města budoucnosti se plíží jako smrad nemytého bezdomovce v čekárně na autobus. Hudba už, bohužel, není tak strhující a nějak mi tam zkrátka nepasovala. Děj malinko vázl a ponuré tempo mne citelně ubíjelo. Ryan hrál replikanta policistu, což už samo o sobě představovalo paradox, se kterým jsem se nějak nemohl smířit. Jeho výkon bych označil za průměrný až zakřiknutý, ale zřejmě se nemohl příliš předvádět, když byl svázán rolí uskřinutého panáka, který po večerech čumí se svou virtuální přítelkyní z okna. Zatímco první díl nebyl ničím menším, než jakési filosofické pozastavení nad bytím a životem vůbec, zde je to tak nějak na levačku. Chybělo mi hlubší zamyšlení. Vadily mi prosluněné světlé scény, které se tam nehodily. Zkrátka jsem chtěl asi až příliš toho starého Blade Runnera a dostal jsem průměrný detektivní příběh, který jen vyzdvihl kvality svého předchůdce. Nebudu hovořit zbytečně o nedosaženém potenciálu. Tady potenciál vůbec nebyl. Chtělo to chytit za jiný konec a možná by to byl zajímavější film. To je ale už zcela jiný příběh. 50%

na příspěvěk reagoval MontyBrogan, Ainy, mchnk, TheDon

Reklama

Reklama

Reklama