Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Štýl s rozprávačom v prvej osobe á la Forrest Gump mám vcelku rád, takže to považujem za veľké pozitívum celého filmu. Čo sa týka deju, tak mám z toho zmiešané pocity. Prvá polovica filmu bola fakt skvelá a celé to pôsobilo ako irónia osudu zaobalená do sarkastického štýlu. Zlom prinieslo najmä to drogové obdobie, ktoré bolo výraznou brzdou v rozvoji deja, a čiastočne to ťahalo dej dole až do samého konca. Záverečné "bankové" obdobie opäť prinavrátilo môj záujem a napokon hodnotím film ako celok viacmenej nadpriemerne. Tom Holland bol v úlohe Cherryho naozaj vynikajúci, a aj vďaka nemu a jeho hereckému prejavu sa mi film páčil ešte o kus viac ako keby tam bol ktosi iný. Škoda tej drogovej "etapy". 4* ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). 2. Z nejočekávanějších filmů roku 2021. Vždycky jsem považoval Toma Hollanda za takové dítě štěstěny. Že nebyl až tak dobrým hercem, ale bylo ho všude plno. Ovšem v Cherry mi dokázal, že je fakt dobrým hercem. Jakože fakt dobrým. Fakt jsem si to jeho hraní užíval a hlavně díky němu je ten film moc dobrý. Dost mě oslovil způsob vyprávění, jakým Russovci film prezentují. Dělí se na jednotlivé části a mění se také styl jednotlivých scén. Osobně jsem obrovským fanouškem první poloviny filmu = romantická + části z války. Tyto části byly nádherné. U druhé poloviny už to bylo dlouhé. Nalijme si čistého vína - ten film mohl být klidně o těch cca. 30 minut kratší a nikdo by se nezlobil. Bylo to svým způsobem fakt nepříjemné sledovat, co dokáže s člověkem udělat VÁLKA. Člověk až někdy nevěřil vlastním očím. Podle mě to bylo napsané fakt dobře a Russovci si tady v žádném případě nepotřebovali cokoliv dokazovat. Dalším skvělým aspektem byla hudba Henryho Jackmana, která tady sedla skvěle. Ještě teď mi její přenádherné tóny zní v hlavě. Tohle bylo fakt velké a příjemné překvapení a trefa do červeného od Apple. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

zacatek byl nudnejsi, ale potom to zacalo byt zajimavejsi; hlavne kdyz hlavni ‘hrdina’ zacal brat drogy a snazil se kazdy den o to, aby prezil - i kdyz se ve skutecnosti jen pomalu zabijel. — zdlouhavy konec mi vubec nevadil. — tom holland byl vazne uzasny!! + krasne zoubky a knirek na konci :D || ❝𝐘𝐨𝐮 𝐝𝐨𝐧’𝐭 𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐭𝐨 𝐛𝐞 𝐬𝐨𝐫𝐫𝐲 𝐟𝐨𝐫 𝐭𝐡𝐞 𝐰𝐚𝐲 𝐲𝐨𝐮 𝐟𝐞𝐞𝐥.❞ 🍒🔫 ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Dost rozpačitý dojmy. Ty slowmotiony byli opravdu (hlavně v závěru) už vyloženě nasírací. Jinak jde v podstatě o docela vtipné i temné překvapení s hezkým koncem i po tom všem hejtu co to slíznulo. Možná díky tomu. A byť je Tom Holland bez charismatu, musím se jej tady zastat jako herce. Ano, scénář hází klacky pod nohy, ale ustál to s více než se ctí. Chtěl bych tohle vidět v rukou vhodnějších režisérů, kteří vědí co dělají a co chtějí. Škoda. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal film spíše o válce a PTSD než o drogách a abstinenčních příznacích, což je dáno tím, že si většinou o filmu zjišťuji co nejméně. Neskutečná kadence Hollandského Toma všemožných rolí pokračuje (prý už si dá po třetím Spideym chvíli pauzu) a rozhodně není náhoda, proč si jej Russoovci vybrali, možná že i pokukovali po nějakých těch cenách. Což ale zřejmě nehrozí, protože se tak dva týdny před VoD premiérou přiřítily celkem vlažné novinářské reakce a já vlastně moc nevím proč. Zrežírované je to mistrovskou rukou, tučná stopáž dává prostor pro pečlivé budování mysli člověka, který nejednou přišel o důvod žít a nasnímané je to navíc parádně; někdo si sice může stěžovat na zpomalovačky, ovšem ty, v korespondenci s prvotřídní hudbou Henryho Jackmana bezchybně fungují a konec ve mně Cherry vyvolal takový ten nejistý až znepokojivý pocit, co jsem to vlastně sledoval. A bylo to sakra silné...80% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)
  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)

Reklama

Reklama