Reklama

Reklama

Osudová večeře

  • USA The Dinner (více)
Trailer 1

Ako ďaleko dokážu rodičia zájsť, aby ochránili svoje deti? Populárny kongresman Stan Lohman (Richard Gere) pozve svojho mladšieho brata Paula (Steve Coogan) s manželkou Claire (Laura Linney), aby sa k nemu a jeho žene Barbare (Chloë Sevigny) pripojili na večeru v jednej z najluxusnejších reštaurácií v meste. V priebehu večera sa začína potvrdzovať, že nepôjde o priateľské stretnutie, ale definitívne riešenie desivého rodinného tajomstva. Naoko pevné putá sa postupne rúcajú a povaha štyroch ľudí sa vyjavuje v pravom svetle. Každý zo zúčastnených preukáže, ako ďaleko je ochotný zájsť, aby ochránil tých, ktorých miluje. (TV Markíza)

(více)

Recenze (18)

akisha 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi téměř nestává, ale je to jeden z mála filmů, co jsem nedokázala dokoukat, protože mi bylo jasný, že zklamání se jen prohloubí, a ten čas mi nikdo nevrátí. Varování - čekáte něco jako např. skvělý "Invitation" nebo "Gift" Joela Edgertona? To se načekáte. Netflix prej "Twist&Turns" haha, to sotva! Twistem bylo, že místo postupný napínavý odkrývačky tajemství během večeře se dostaví zmatená a složitá kravina s nejdřív docela vtipným mega-cynickým učitelem, postupně ale i ten začal srát a ostatní postavy jsou taky o hovně. Příběh člověk dost rychle odhadne, a jakmile jsem pochopila, kam to směřuje, nemohlo mi to být asi víc u zádi. Kladně hodnotím akorát tak popis, že navnadil. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Odfláknuté, nudné a zbytočne natiahnuté. "The Dinner" absolútne chýba nejaký náboj, ktorý by dokázal tento film niekam zdvihnúť. Podľa mňa to je zbytočne natiahnuté o obrovské množstvo flashbackov, ktoré nevedú nikam a mohli sme miesto toho zamerať našu pozornosť niekam úplne inam. Tomuto filmu absolútne chýba akákoľvek sústredenosť. To je jeho najväčší problém. Je to maximálne nesústredené a nevie čo to vlastne chce povedať. Alebo pokiaľ to vie, tak v prvom rade tu máme film "I nostri ragazzi", ktorý sa venuje podobnej téme, no spracoval ju oveľa silnejšie, kvalitnejšie a lepšie sa dostali ku svojej pointe a nepotrebovali sme na to 2 hodiny. Tento film je presne pravý opak. Výber hercov je okey, no pôsobia nevyužito a nezainteresovane. Pravda je taká, že všetko sa dozvieme až v poslednej polhodine filmu a medzitým ušlo strašne veľa času. A človek je už len otrávený zo všetkých odbočiek a vecí, ktoré absolútne nepotrebujeme vedieť, alebo sa dali povedať nejako skrátene za tým večerným stolom. Jediný, kto mám pocit, že sa posadil do role skvele je Michael Chernus. Ostatní ma nejako neberú. A mám z filmu pocit, že nevedel vôbec ako sa postaviť k svojej téme. Stačilo len na menšom priestore nám ponúknuť viac. Tento film to bohužiaľ nevie. A práve v tom najviac padá na pusu. Hodnotenie: D+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kam až mohou zajít rodiče, aby ochránili své děti. Záleží, jakou postavu si vybereme pro své sympatie. Je to moc upovídané, planě filosofující a pocitově se to táhne více než dvě hodiny. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Téma, které si snímek vzal, není špatné - popření viny a následků činu. Jsou zde i herci, kteří jsou výteční, vlastně všichni, jsou výborní. Ale celý snímek a celková myšlenka jsou tak neskutečně roztahané a většina dialogů je jen na efekt, že se prostě ztratíte v tom, co sledujete, protože je to plytké. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rycrd Gyr /Pretty Woman 1990/ teda konci s karierou hodne mizerne. Ma to kopu vatovo planych plkov a film je neskutocne dlhy  : 5 % ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nezáživný film s výborným obsazením. Jediný kdo dostal pořádný prostor je Steve Coogan, ale to co předvádí, je místy smutné a místy trapné.Sem tam má ale dobré postřehy. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Co toto jako bylo? Nebylo to ani drama ani thriller a už vůbec ne mystery. Bylo to divné, nudné, plytké a hlavní myšlenka příběhu se postupně rozplynula v nic. Prostě naprosto zbytečný film i když s dobrými herci, kteří hráli, tak, že jsem jim nevěřila ani slovo. Takže, kde nic není ani smrt nebere...Za mě naprosto unuděných 30% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma na úrovni rodičov „nevychovaných“ detí. Silná téma, ktorá by si zaslúžila oveľa jednotnejšiu výpravu. Prvá polovica filmu je slabšia (takmer nič v ňom nefunguje). To sa však nedá povedať od druhej polovici, kde „hádka“ v reštaurácii berie všetko. Milo prekvapil R. Gere s vážnym a jednotným hereckým výkonom. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Sledovat až od 1 hodiny, 27. minuty. ;) To co se děje předtím, je zmatek. Závěrečná půlhodina filmu=vše podstatné. ()

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

Rebecca Hall protentokrát promine, ale nemám sebemenší důvod tuhle dvouhodinovou kupu sraček v podobě tupých, málokdy nějaký smysl dávajících blábolů, uzavřených zcela nesmyslným (ne)koncem poslat někam jinam než mezi odpad. No, hlavně že za rok 2017 mají protagonisté zaplacené složenky a hypotéky. ()

MrDorry 

všechny recenze uživatele

Zajímavé ... Film má něco, co hledám u každého filmu, svým zpracováním se odlišuje od většiny filmů, které běžně najdete v kinech či televizích. Hlavní dějová linie je přerušovaná vsuvkami z minulosti a to takovým způsobem, že snímek občas působí chaoticky a nutí tak člověk u filmu dávat pozor (jinak se člověk v příběhu ztratí). Děj i námět jsou velmi zajímavé a dobře doplněny o hudbu a vnitřní monology Paula, dialogy působí autenticky a celkové zpracování je více než dobré. 70% ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Kniha mě neuchvátila, dala jsem ještě šanci filmu (i když po 25min s přeskakováním). Film jednotlivé části vypráví v lehce jiném pořadí a hlavně má trochu jiný konec. Nicméně něco mají s knihou společné: je to divné, rozvláčné a nezaujalo mě to. ()

kotrlak 

všechny recenze uživatele

A kde jinde k vidění než na Netflixu. Netflix kupuje a nabízí divákům bud´ předpotopní kvalitní klasiku, kterou každej zná nazpamět, anebo propadáky a béčka novější produkce. K filmu - nebylo by to špatný kdyby tvůrci první hodinu a půl zkrátili na dvacet minut, protože překousnout počáteční balast vyžaduje bohovskou trpělivost. Poslední půlhodinu se děj konečně někam pohne a zakončí dramatickým a nejasným závěrem. ()

millooo 

všechny recenze uživatele

Ten kdo tomuhle dal víc než tři hvězdy, tak to asi nemá v hlavě v pořádku... Zhruba do půlky ok a dobrý nájezd, ale pak už nějak nerozumím dalšímu smyslu filmu. Chápu, ale nerozumím proč film který ani nemá konec... Nechápu že se Richard Gere nechal přemluvit do takový k_k_tiny... Ztráta času i když se zrovna nudíte... ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Několik rozměrů tragického dramatu. Ať udělají hrdinové cokoli, bude to nějak špatně. V tomto případě – ať udělají rodiče cokoli, všechno bude špatně. Rozhovor dvou manželských párů (bratři) o důsledcíh činu jejich synů – upálili bezdomovkyni. Je to moc moc dobré. Stan je silný vůdce, bratr Paul je slaboch, depresivní, Claire je matka, Rebeca „jen“ pěstoun….Stan žádá otevřený přístup a trestnost, ženy chtějí hájení, Paul je schopen i další vraždy.Opravdu tragedie v pravém smyslu. Rodinná tragedie, jak antická!!! ()

Reklama

Reklama