Reklama

Reklama

Shadows House

(seriál)
Trailer

Série(2) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Kdesi na útesu stojí tajemné panství známé jako Dům stínů. Ten je domovem zvláštních šlechticů bez tváře, kterým slouží živé loutky, jejichž hlavním úkolem je úklid sazí, které ze šlechticů vychází, když prožívají některé specifické emoce. Jednou takovou služebnou je i mladá Emilico starající se o svou paní, kterou je dívka jménem Kate. Během své služby se Emilico dozvídá mnohé nejen o sobě a své paní, ale odhaluje i mnohá děsivá tajemství, které Dům stínů skrývá... (Jeoffrey)

(více)

Videa (29)

Trailer

Recenze (2)

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Váhal som a dosť dlhú dobu, lebo divák vlastne dosť dlho nevie čo sa v tomto svete deje, kto je s kým a kto je proti komu a prečo sa vlastne deje všetko, ako sa deje. Anime má naozaj extrémne a to myslím naozaj extrémne pomalý rozjazd. Prvé diely vám len nechajú ochutnať o čom anime je, napriek tomu, že naozaj nemá veľa dielov. Postavy sa na začiatku maximálne divne chovajú a preto na mňa zo začiatku trocha doľahla nuda, ale čím dlhšie som anime pozeral tým som bol spokojnejší, ani nie tým čo sa tam dialo a ani nie tým príbehom, ale vykreslením úžasného zaujímavého sveta, ktorý má svoje pravidlá a tieto postavy potom v tomto svete odohrávajú nejaký svoj boj nie len medzi sebou, ale vlastne aj s celým systémom, ktorému niekto vládne. Postavy ani nie sú nejako dobre napísané, ale perfektne ako bábky zapadajú, do tohto veľmi zvláštneho sveta a akonáhle som videl posledné diely, všetko do seba perfektne zapadlo, ako čerstvo postavený domček z kariet. Preto ani nebudem hodnotiť nejaké postavy, stačí povedať, že sú mierne nadpriemerné a dosť rozdielne. Skôr budem hodnotiť, že tam cítiť tlak na podávanie výkonov jednotlivých postáv a Damoklov meč ak sa im nepodarí niečo spraviť nad nimi visí celú dobu. Takýto tlak na postavy je naozaj žiadúci a vlastne je žiadúce aj to, že človek vlastne nevie úplne kto za koho kope. V tomto anime nie sú dve strany dobro a zlo, ale nespočetne strán, jedny chcú zistiť pravdu, ďalšie chcú prežiť, ďalšie chcú moc a posledné sa chcú hlavne zabaviť, lebo tú moc majú. Odporúčam skôr tým čo sa chcú nad niečím zamyslieť, ako sa niečím zabaviť. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek je dobré zdůraznit, že tohle je jedno z nejoriginálnějších anime, jaké vůbec existuje. Fantaskní Dům Stínů a podivná dramata, která se v jeho zdech odehrávají, nejsou totiž podobná naprosto ničemu, a to nejen ve sféře kreslených seriálů, ale ani ničemu ostatnímu v hrané a dokonce ani v knižní tvorbě. Vlastně musím připustit, že nedokážu ani pojmenovat žánr, který by to mělo nebo mohlo naplňovat. Mohlo by to být fantasy s přídechem hororu stejně jako historická alegoriemysteriózními prvky, mohlo by to být sci-fi o vetřelcích, kteří se nenápadně usadili mezi lidmi na konci devatenáctého století, psychologická studie o manipulaci, moci a ovládání nebo symbolismem protkaná filozofická úvaha o tom, kde vlastně leží hranice lidství. Nebo všechno tohle dohromady. Tajemství obestírající životy zdejších dětí jsou ovšem odhalována jen zvolna, po malých dávkách, a navíc je už od samého začátku jasné, že se tu hrají nějaké falešné hry. Tu, která se točí kolem živoucích panenek, jejichž úkolem je (kromě nekonečného uklízení) být tváří svého stínového pána, tu divák prokoukne celkem snadno. Ale kdo nebo co jsou stínové bytosti? Uhlově černé kopie svých služebníků, vizuálně zřejmě inspirované uměním portrétních siluet z 18. století, které ze sebe uvolňují saze. A to nikoliv obyčejné, ale mající zvláštní vlastnosti. Od začátku jsou Stíny představovány jako nadřazené panstvo, šlechtici, ke kterým mají oživlé panenky jen vzhlížet. Tajemství jejich životů a proměn se nedají snadno uhádnout, přestože se nakonec ukáže, že mohou být tak děsivá, že se s nimi nemusí dokázat vypořádat ani oni sami. Přitom chybí očekávané rozdělení na ty dobré a ty zlé, i Stíny totiž mají své city, touhy a výrazné charaktery, mnoho z nich ani nelpí na své nadřazenosti a naopak se spoléhá na důvěrný vztah se svým dvojníkem. Postupem času tak dostáváme komplexní portrét mnoha individuálních přístupů a mnoha různých priorit - od boje o moc nebo i jen o prosté přežití až po přátelství, věrnost a tajnou spolupráci proti krutým pravidlům systému. Ve středu toho všeho stojí naivně optimistická holčička Emilico a její stínová paní, přemýšlivá Kate, které k sobě od začátku nechtěně přitahují pozornost a problémy. První série je víc o nadšené Emilico, která bezelstně navazuje přátelství s každým, koho potká (a často kvůli tomu porušuje pravidla Domu), ve druhé stojí víc v centru pozornosti tichá a inteligentní Kate, která musí vypátrat viníka incidentu, ze kterého byla sama neprávem obviněna. Ačkoliv je seriál rozdělený na dvě série, je lepší dívat se na něj jako na celek, protože právě až druhá polovina druhé série odhalí ta nejzásadnější tajemství Domu Stínů. A nepřestávám doufat, že bude oznámena i třetí série, protože příběh (manga) ještě pokračuje. ()

Reklama

Galerie (503)

Reklama

Reklama