Reklama

Reklama

Poslední šance

  • Česko Zběsilý útok (více)
Trailer 1

Elitná jednotka Navy SEALs, ktorá má na tajnej misii previezť zajatého teroristu z ostrovného väzenia CIA do Washingtonu, sa ocitne v pasci, keď na ňu počas eskorty zaútočia povstalci, aby ich väzňa oslobodili. On jediný má však informácie, ktoré môžu pomôcť odvrátiť teroristický útok a zachrániť tisíce ľudských životov. (TV JOJ)

(více)

Recenze (106)

kpt_ROCOR 

všechny recenze uživatele

nojo první minuty daly očekávat takovou zákopovou čistící akci s granáty, ale pak to dozajista vyklouzlo k chaotickému běhání  králiků před tlumiče adkinsonovy tlupy, snad za to může adkinsův deodorant na bázi lsd či co... /tlumiče rozhodně dost zajimavej taktickej prvek// do toho tam zfetovaný negři od cia žvaněj furt ňáký sračky--pak ale přijde na řadu bodák a ten to trochu okoření, aby to pak stejně sklouzlo k tomu toporně znějícímu, lacinýmu pornu, škoda no, kamera byla ale krásná! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě včera někdo řekl, že někdy uvidím ochrnutou primabalerínu Scocota Asskinse v hlavní roli opravdu dobrého, svižného, napínavého a výborně, výborně (ano 2x!) natočeného onlajn akčňáku s dialogy vymykajícími se jeho obvyklému standardu přípravky pro mongoloidní rétory a hudbou nezkopčenou z „Busty MILF stufed with black monstercock“, v němž nebude opět vypadat jako retardovaný bukanýr, s dusivým smíchem jej pošlu do zevního genitálu s tím, že je to asi tak stejně pravděpodobné jako Árny v homopornu. No tak mě ten smích přešel, no. Vyhlášený céčkový bukvoid poprvé ve své kariéře nepůsobí jako přitroublý BABY SEAL a jeho baráková deratizace islamistů nožem na wombaty je, zejména díky famózní jednozátahové kameře, naprostý vrchol akční sezóny. Arnold by asi měl pomalu začít depilovat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $29,439▐  Scotta Adkinsa môžem, tie jeho také akčné béčkové oddychovky mi väčšinou padnú vhod ale tu ma to akosi až tak neoslovilo aj keď snaha tvorcov natočiť film na jeden záťah sa cení. /40%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jednozáběrový taktický nátěr s teroristama a nekompromisním Adkinsem! Scott Adkins je zajímavý tím, že jednou za rok v té hromadě nesympatických a levných béček natočí i kloudný film a tohle bych zařadil do jeho svaté Trojce ( Accident Man, Avengement, One Shot) samozřejmě vše po Boykovi. Dlouho jsem film odkládal, trailer mě moc nezaujal, jevilo se mi to levně a moc rutinně, ale z nudy jsem filmu šanci dal a jsem překvapivě spokojen. Elitní komando Navy Seals má za misi transportovat vězně z ostrovního vězení, kde jsou brzy uvězněni a pod útokem radikálů, kteří si pro vězně přišli taktéž. To, že je film okořeněn o terorismus dodává té celé béčkovosti pěkný Šmrnc a místy jsem zavzpomínal i na Bayovo 13 Hodin. Taktické přestřelky na jeden záběr jsou určitě lepší než prostříhané od Megatona, kde jde hovno vidět, takže i v tomhle ohledu si mě film získal. Ano v některých aspektech je film hloupý ( Náklaďák, který s radikály přijede má snad uvnitř továrnu rekrutů, protože s původních 30 tam za celý film zařve tak 150), ale když se nad tímhle člověk povznese, tak si film bez přemýšlení rozhodně užije. Akce působí realisticky ( fightů je sice na Adkinsové poměry hodně málo, ale ten poslední stál za to) a potěší i dlouhá Stealth akce alá Splinter Cell, kde Adkins likviduje s nožem jednoho protivníka za druhým. Komando se chová taktéž profesionálně a ústřední záporák je neskutečně nesympatická radikální svině, takže myslím, že tvůrci s minimálním rozpočtem dodali divákům víc, než mohli. Znova si to sice nepustím, ale na jedno podívání fajn akční záležitost. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 7.5/10. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Natočiť akčný film na jeden záber, alebo aspoň sa tak tváriť si vyžaduje veľa talentu a chuti všetkých zúčastnených, tentoraz sa o to dokonca pokúsili v nízkorozpočtovej produkcii, zavolali si akčného herca, ktorý je na tom fyzicky veľmi dobre, aby to bol schopný zvládnuť a rád poteší svojich fanúšikov niečím predsa len trochu kvalitnejším, než je v tejto kategórii zvykom a nedopadlo to vôbec zle. Práve po tej technickej stránke som až prekvapivo spokojný, film skutočne vyzerá byť natočený v jednom zábere, ale aj keď sa to samozrejme nestalo, všetci sa tu pre takéto dlhé celky museli nadrieť, kamera je neustále plne prehľadná, samozrejme pokiaľ sa nejedná o chaos po explózii a podobne, kde je to zámerom a sníma sa to, čo sa aj má, tu nemám výhrad. A veľmi ma potešilo, že sa kamera nedrží stále tých istých postáv, ale často prebehne aj inde, hlavne k záporákom a toto bol dobrý nápad a hneď aj tá akčná sekvencia pôsobí zaujímavejšie, než by bola v bežnom prevedení. Zápletka je samozrejme len ten úplný základ, štvorčlenná špeciálna jednotka doplnená o pár ďalších ľudí z tajných služieb, ktorá vo vojenskom komplexe čelí útoku hromady žoldnierov s cieľom oslobodiť väzňa, ale funguje to, dokonca aj tie postavy si ma dokázali na pomery žánru celkom získať, aby som im fandil a v zložení dobre zvolených hercov. Scott Adkins bol asi najlepšia voľba pre takýto typ úlohy, k tomu Ryan Phillippe a okrem nich už nie je nikto známy, ale bavila ma aj agentka a dvojica hlavných záporákov. Tu nemám problém. Akcia je tiež slušná, v normálnom prevedení by až tak nevynikla, ale takto tie prestrelky vyzerajú dobre, dokonca aj tie digitálne strely a výbuchy po granátoch ma vôbec nerušili, aj v mnohých drahších filmoch to vyzerá horšie, nájde sa pár dobrých súbojov, ktoré samozrejme nestoja na akrobacii, ale skôr tom živelnejšom vojenskom štýle s cieľom čo najskôr protivníka zneškodniť a potešia aj nejaké tie tiché likvidácie nožom. A najviac za pozornosť stojí hlavne tiché vyčistenie rádiovej stanice a záverečná akcia s dvomi slušnými súbojmi. Ale je tu aj jeden výrazný zápor, ktorý ma celý čas rušil. Film sa v akcii snaží pôsobiť celkom realisticky, postavy sa správajú taktickejšie, kryjú sa, kontrolujú si muníciu a podobne, ale zároveň sa to odohráva na základni, ktorej som to vôbec neveril, všade sú samé sudy a drevené debny, za ktoré sa postavy bez problémov kryjú, lebo sú samozrejme nepriestrelné a na relatívne malý priestor základne je tu až príliš moc protivníkov a tak hrdinovia tu môžu fungovať vlastne len kvôli tomu, že sú všetci žoldnieri slepí a hluchí. Tu hrdinovia vydavajú zvuky a pobehujú pár metrov od nich a nikto si nič nevšimne. Takže tá uveriteľnosť je hneď preč. A nanešťastie to tu vidno stále, celá akcia tu na tom funguje. Takže tvorcov chválim, bavilo ma to viac ako som čakal, technická stránka predčila moje očakávania a dal by som aj lepšie hodnotenie, ale práve ten spomínaný zápor mi to kazí. Ale za pozornosť One shot určite stojí. 64% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dějově nenáročný, ale vkusně provedený akční snímek. Nutno podotknout, že si mnohem více cením první poloviny, jenž je mnohem uvěřitelnější a nese se alespoň s nějakým náznakem dějového zvratu. Zato druhá polovina už se pouze soustředí na nepřemožitelnost Scotta Adkinse, který se rozhodl porazit všechny nepřátele úplně sám. Asi to stojí za shlédnutí i když je to jen další zapomenutelný průměr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když už člověk střílečky nehraje, může si je alespoň připomenout prostřednictvím filmu. Jednoduchý děj má hlavní motiv - dopravit do USA člověka, co ví. Hned dalším je pak boj o přežití. V momentě, kdy je základna napadena, neděje se do konce nic jiného, než vzájemné zabíjení. O.K. Jenže postupně se stává jednotvárným. Občas se naskytne napínavá scéna, třeba když Jake postupuje k místnosti s vysílačkou a brání se jen nožem. Pak jsou tu takové ty klasické kecy typu - To bude dobrý, já tě odtud dostanu, neboj.... Pokud to vykládáte člověku s propíchnutou plící nebo kůlem v břiše, je jasné, že dobré to nebude. Chyběla mi výrázná postava, které by mohl člověk bezmezně fandit. Jake se snažil, ale sympatií moc nepobral. Zamrzela absence gore, které se zejména v souvislosti s nožem nabízelo. Oddechovka na jedno podívání... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ukážka ma moc nezaujala, ale dostalo sa mi do uši (alebo do oči v nejakom článku), že bude tento film one shot, teda na jeden záber. Priznám sa, že dlhé zábery bez strihu mám rád. Taký Emanuel Lubezki ich ponuka dosť, no na taký film 1917 od Mendesa sa samozrejme nechytá. Prejdime k filmu, takže čo One Shot okrem One Shotu ponúka ? Prestrelku niekde v prdeli na airsoftovom cvičisku. Aspoň som mal s toho taký dojem. A nevadilo mi to. Takéto prostredie mám rád a utláčaný hrdinovia, ktorý furt ustupujú a musia sa s toho vylízať, schovať a barikádovať mi vždy voňali a rád som im fandil. Ak by tu bola dlhšia scéna v šachte, tak by som to dokonca prirovnal trošku aj k Die Hard. No toto mi pripomínalo hlavne Johna Wicka. Adkins všetky možné kopanice vie, no tento krát ich vymenil viac za zbraň, keďže je od drsných chlapcov, ktorý kopu za SEAL. No ešte drsnejší chlapci na čele s majstrom properom (nemôžem si pomôcť, ale ta plešina a náušnica!) im solídne nakopávajú zadok. Priznám sa, že zo začiatku mi ta roztrasená kamera trošku vadila a v dialógoch som si na to nevedel úplne zvyknúť, keď behala hore dolu, no v akciách to bolo vybrúsené takmer k dokonalosti. Čakal som ťažké béčko, ale dialogy mi prišli v norme a taktiež akcie mali celkom taktický priebeh, čo ma potešilo. Fanúšikov Adkinsa možno sklame menší priestor pre jeho Yuri Boykovské otočky, no ako som spomínal už vyššie, tu ide do akcie hlavne ako vojak, takže zapne nesmrteľnosť, chytí do ruky samopal, potom predvedie efektný kotrmelc, nablízko rozdáva headshoty s glockom, prázdny zásobník je tu tiež samozrejmosť, keďže si nekúpil na začiatku hry viac nábojov a nechýba ani kombo hlava solar hlava, či silent killer mód s nožom, čo bolo delikátna likvidácia bastardov, ktorý dávajú prednosť koránu. Niektoré akcie ma skutočne prekvapili a presne preto si o jednu hviezdičku pridám. Film ma naozaj tempo, furt sa tam niečo deje, príbeh ma tiež čo ponúknuť, herci sú taktiež v pohode a za tu hoďku a pol to ubehne ako voda. Určite jeden s tých lepších filmov od Scotta Adkinsa. Ak by som spojil film 1917 a Johna Wicka, pripočítal skromný rozpočet a Adksina, ktorý vyzerá s tým három ako john Krasinksi, tak vám vyjde One Shot. A ak sa mýlil, tak potom sorry, ale s matiky som nikdy nebol dobrý a s týchto rovníc som mal vždy guláš. 80% - 4* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[20%] Bohužel, ONE SHOT šlo naprosto mimo mě. Adkinse mám opravdu rád a i tento režisér natočil pár solidních kousků, jenže k čemu mi to je, když mi nesedl tenhle styl rádoby „na jeden záběr“. Docela se mi z toho točila hlava. V neakčních scénách pozorovat jen jednu kameru, to bylo děsný. Když přišla AKCE, tak ani ta to u mě nezachránila. Uznávám určitou snahu, ale holt mi to nesedlo. Adkins se zde snaží, párkrát řeže nožem, trochu se pere, především teda střílí. Ale i tak jsem si akční sekvence neužil.  No, těžko se mi to hodnotí …. Chyba je tentokrát spíš ve mě …. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaná, starší Call of Duty mise na jeden záběr. Nebylo to špatný, Adkins se snažil a akční záběry celkem povedený a hlavně trvají opravdu 90 minut, stále se střílí, zabíjí, řeže. Nečekaně povedený akčňák. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Musím tedy všem, kdo se na tomhle filmu podlíleli smeknout poklonu, protože v béčkových vodách, takhle výrazný a průbojný film, už dlouho nebyl. To co tady kameraman a střihač předvádějí, je tedy práce profesionálů a díky tomu intenzita akčních scén je vyšší. A ta hudba, celý ten soundtrack je hrozně agresivní a celé to jen hypuje a celý ten mix, mi dělal problémy vydechnout, protože kdybych vydechnul, o něco bych přišel. Ze začátku je takový jako dobrý, ale po té co Adkins vyleze ven na procházku a cestou zkosí polovinu padouchů, tak v tu chvíli začíná to pravé žrádlo, které ke konci se jen vystupňuje na maximum. Navíc film je totálně nekompromisní a jde proti určitým zavedeným pravidlům, která v béčkových filmech figirují už po roky, Sou však dvě negativní věci, které tady bohužel sou, a to že tohle by měl být seriál, o nějakých šesti až osmy dilech, s tím že by se tenhle film rozdělil na první dvě epizody a zbytek, by pokračoval ve Washington, D.C. Což mně přivádí k druhé negativní věci, a to je příběh, který sice je béčkový, ale funguje výborně a to díky postavám a jejcih motivací. Ono to celé díky konci, vyzní do prázdna a je tam spousta otázek, které visí ve vzduchu a silně pochybuji že si někdy dočkáme odpovědí. Kdyby tvůrci s tímhle konceptem, přišli za nějakou stremovací službou, tak by jim ta stremovací služba padla k nohám, protože tohle by mělo maximální úspěch. Dávám sice čtyři, ale na druhou stranu, bych nejraději dal sto hvězdiček. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chválím tvůrce za nápad natočit film, aby působil jako jeden nepřerušovaný záběr. Tímto nápadem si však zároveň na sebe ušili bič a nezkušenost tak je v komplikovaných scénách vidět, stejně jako nižší rozpočet. V rámci nenáročné akční zábavy a filmografie Scotta Adkinse, se přesto jedná o jeden z těch lepších filmů, přestože bitek si zde divák moc neužije. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na násilie, hluk streľby a lietajúce mozgy treba mať aj náladu. Toto nekoordinované mlátenie samopalmi mi nevyhovovalo, navyše tu zabili černošku, to je jasný rasizmus! Na nízky rozpočet sa podarilo ale natočiť dôstojný film v rámci žánru. Zbytočne mŕtvych tu bolo viac než pri Bachmute. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins je můj oblíbenec už od dob Boyky, ale poslední roky hraje jen v béčkových kravinách, které většinou za moc nestojí. One Shot je vlastně taky další béčko, ale tentokrát je naopak velmi dobré a k mému údivu má všechny aspekty, které by dobrý akčnák měl mít. Kamera je perfektní a styl, kdy chodí kolem hlavní postavy a sleduje veškeré její kroky výrazně dodává na autenticitě akce, která je i sama o sobě skvělá - dojde na pěsti, na nože, samopaly, rpgčka i granáty a samotné boje zaberou přes 80% stopáže, což je v žánru nadstandartně žádané. Potěší sympatická Ashley Greene ve vedlejší roli, zajímavé vyústění před koncem, přiměřená stopáž i jednoduchý a přímočarý nápad spolu s prvkem nejistoty, kdy divák neví, jestli je onen "terorista" opravdu terorista, nebo jen pouhý civil. Výsledek je uspokojující akčňárna, která má koule a tu hranici silnější 3ky / slabší 4ky dosáhne s přehledem. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film pojednává o střetnutí sil světla a temnoty na pozemku podfinancované dceřiné firmy společnosti Guntanámo, Inc. umístěné na polském ostrově. Zápletka nepřinesla vlastně nic nového; na jedné straně zákeřní teroristé, na druhé hrdinné americké komando a dál už je to jasné. Neskutečně mě otravovalo, jak Tuleni neustále upozorňovali všechny okolo na to, že mají manželky, děti a všechny ostatní rodinné hodnoty, které budou spolu se svobodou a vlastí bránit za každou cenu, ale hlavně by se k nim chtěli opět vrátit. Po takových projevech je zkušenému divákovi jasné, že se moc návratů konat nebude, a na slzotvorbu u citlivých hospodyněk je zaděláno. Udivila mě chabá obrana důležitého objektu (příletem Tuleňů se zdejší obranyschopnost zvýšila alespoň o osmdesát procent), ještě víc mě ale překvapilo, kolik teroristů se vejde na korbu standardního náklaďáku. Respekt. Scénář nestál za mnoho, všechno bylo už od pohledu příšerně levné, ale zato akční scény byly natočeny velice slušně. Docela by mě zajímalo, jak by celá záležitost vypadala s lepším financováním. 3*- ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mnou čtvrtý viděný film natočený údajně/jakoby jedním vrzem, tedy jedním záběrem. Русский ковчег, Birdman, Victoria, a teď tahle pecka. No, možná tam i nějaký ten střih byl, třeba po sebevražedném výbušníkovi. Taky bojová taktika žoldáckého komanda byla prazvláštní a dala mi místy vzpomenout na židovské sebevražedné komando z Life of Brian. Ale jelikož žádný odborník na bojovou taktiku nejsem, můžu spokojeně konstatovat, že tak zajímavou a záživnou akční podívanou se zajímavou režií i scénářem jsem už hezky dlouho neviděl a parádně jsem si ji užil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednozáběrová akční švanda pro nenáročné. Speciální vojenská jednotka doplněná o agentku už ani nevim čeho má za úkol převézt důležitého vězně, v čemž se jim snaží zabránit jednotka islamistických žoldáků. Střílí se tu ze všeho možného, sem tam něco vybouchne, dojde i na pěsti protože Adkins a n+kolikrát se na obou stranách zablýsknou nože. Teroristi samozřejmě používají taktiku "nas mnogo", takže padají jak hrušky, což bych jindy asi kritizoval, ale tady je to natočené v takovém staromileckém duchu, že to snad ani nemohlo být jinak. Plus potěší i těch pár známých ksichtů, které které kdysi ve světě filmu něco znamenaly. Za mě spokojenost. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ťažko to ohodnotiť. Chápem ľudí, ktorí tomu dajú 5* a aj tých, ktorí tomu dajú 1*. Po dejovej stránke to podľa mňa funguje dobre. Základná premisa a charaktery postáv sú načrtnuté dostatočne. Najväčším kladom a zároveň záporom je rozhodnutie tvorcov natočiť to akože na jeden záber. Prvých 20 minút to vzbudzuje vau efekt, ale postupne to začne byť otravné. Uhly kamery jak pri rozhovoroch tak aj pri akcii sú dosť blbé a nedovoľujú poriadne akcii vyniknúť. Z taktickej stránky som mal pocit, že tam každý len tak strieľa do blba. Okrem pár kratučkých Adkinsových bitiek ma tu akcia vôbec nebavila. Toto nie je môj štýl. Ale rozhodne oceňujem evidentnú obrovskú snahu tvorcov natočiť za pár mega niekde na cvičisku cool prestrelkový akčnák s funkčnou zápletkou. Pre mňa je to ale na úrovni Adkinsovho Jarhead 3. Zaujímavý experiment ale nudný film. 4/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Asi můj druhej nejoblíbenější film se Scottem po U3. Absolutní bomba, konečně nějakej pořádnej, fyzickej akční nášup. Adkins rozhodně dostal v tomhle filmu solidně zabrat za což může ta skutečnost, že celej film byl zjevně natočený bez jediného střihu, což mám pocit že je poprvé v akčním žánru. Co se týče akce jako takové, tak mě překvapilo kolik taktiky jsem se dočkal. Mění se zásobníky, počítají se náboje, jak záporáci tak i tým klaďasů používají kryty, komunikují mezi sebou, prostě lahoda. Co mě však nejvíc dostalo je hodně dlouhá stealth pasáž. Ten kdo mi ještě bude tvrdit, že stealth akce by nemohly nikdy ve filmu fungovat, by si měl pustit One Shot. Adkins bloudí skrz exteriéry a interiéry a postupně kosí jednoho týpka za druhým pomocí dvou, tří eliminačních chvatů, plazí se kolem krytů, rozhlíží se, snaží se zůstat potichu za každou cenu. Tenhle řetězec akce trvá takových patnáct minut a úplně jsem řval nadšením na monitor. Vrcholem je pro mě scéna, kdy Adkins proskočí oknem z interiéru kam byl hozený granát. Náboje jsou zde fatální a líbila se mi dost velká nepravděpodobnost kdo umře jako první apod. Vizuálně mi to přišlo úplně v pohodě, do toho hraje kvalitní hudba a zvuky zbraní působí nekompromisně a správně hlasitě. Co se týče soubojů, tak jsou založený více na praktických chvatech, než na akrobacii - pro potřeby filmu si však dovolim říct, že souboje mají výbornou choreografii. Adkins navíc působí nehorázně drsně s vousama, vestou a vysílačkou na zádech!! Můj splněnej sen se stal skutečností. Překvapí docela otevřený konec a podle mě solidní herecké výkony. Místama mi celkově to dění přišlo dost nepředvídatelné a líbilo se mi že enemáci umí překvapit též nějakou solidní taktikou. Je zde i hafo malých detailů (použití sekundární zbraně místo přebíjení, pač je to rychlejší / nebo když Adkins přebije svojí zbraň a nezahodí svůj zásobník, ale dá ho zpátky do kapsy). Navíc má film opravdu kulervoucí tempo a působí to hodně intenzivně. One Shot je béčkovej akční nářez s podle mě áčkovou akcí, která se vyskytuje v tomhle žánru málokdy. Je to trošku Raid víc založený na střelbě. ()

Reklama

Reklama