Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (317)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Výborný Christian Bale v nejnudnější (ne)atmosférické dobovce široko daleko. Minule jsem ještě Cooperovi akceptoval fan service pro hororové fajnšmekry a znalce pulpových seriálu z devadesátek, tentokrát už ale musím hodnotit přísněji, protože v tom filmu se fakt skoro nic neděje. A navíc se pořád nemůžu rozhodnout, jestli to má dokonalou a nebo naprostou debilní pointu. [Netflix] ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Spolupráce režiséra Coopera s hercem Balem už jednou dopadla přímo skvostně (kdo neviděl film Nepřátelé z roku 2017, ihned napravit). Ale tady si Cooper ukrojil bohužel příliš velké sousto. Co se týče vizuálu, tak tam se nedá absolutně nic vytknout. E.A.Poe a jeho nezaměnitelná atmosféra knížek se na plátně vyjímá na jedničku, i ty dramatické monology mi do celkového konceptu překvapivě zapadaly. Jenže to tempo! První hodina se vleče místy přímo až nesnesitelným způsobem. Neberte mě špatně, já mám rád pomalejší detektivky, ale tohle bylo dohnané do extrému. Ke konci to alespoň mírně zachránili...začínalo to totiž nabírat slušné grády a samotný závěr mě svým plot twistem doslova a do písmene odrovnal. A Bale zde zase předvedl mistrovský výkon. Na sedmičku to tedy nakonec je, ale popravdě...Tohle mělo ambice na nesporně vyšší hodnocení. Taková škoda. Za mě dávám 7/10 ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, příšerná nuda. Příběh, který se táhne tak dlouho a vůbec se neposouvá, ničím nezaujme. Přitom všechno kolem funguje - kamera, výprava, slušná atmosféra, velmi dobré herecké obsazení...Ale jako už mnohokrát slabý scénář a nulový příběh dokáže všechno zabít. Druhou hvězdičku dávám za poslední půlhodinu a konečné rozuzlení, nicméně čtenáře E. A. Poe nemůže takový zvrat zaskočit,  v jeho díle se objevuje. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdo tady snad toužebně očekával horor jako já, ten bude stejně jako já velmi zarmoucen. Nicméně se jednalo o Poeovsky temnou kriminálku. Snímku hodně pomohlo hvězdné obsazení. Zejména Christian Bale byl tradičně božský. Moc mě bavila i ponurá atmosféra vojenské akademie. Škoda, že byl do tak skvělé atmosféry zasazen poměrně nezajímavý a nechutně utahaný příběh. Závěrečné šokující rozuzlení bylo fajn. [65 %] ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bavil mě Bale, bavila mě atmosféra, zasazení i skutečná pointa, jež následuje po "prvním" odhalení. Herry Melling si mě získával pomalu a byl to vlastně až finální monolog, který mi jeho Poea prodal. Gillian Anderson zůstala nevyužitá, Roberta Duvalla jsem díky plnovousu "viděl" až během závěrečných titulků, v rámci tempa by Cooper potřeboval lepší střihačské nůžky, ale na druhou stranu jsem neměl potřebu přetáčet. Jen občas kontroloval hodiny. Vzato kolem a kolem mi ale Bledé modré oko coby detektivka s osobním přesahem v zasněženém 19. století sedla, jen to mysteriózno tam ve výsledku vůbec být nemuselo. Za mě nějakých 70 %. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Hoci sa film odohráva v USA a postavy sú americké, väčšinu obsadenia tvoria Briti. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Pittsburghu, New Wilmington a Moraine State Park (Pensylvánia, USA). Obdobie natáčania trvalo od 29. novembra 2021 do 25. februára 2022. (Arsenal83)
  • Názov filmu pochádza z nasledujúcich slov: "Jedno z jeho očí sa podobalo na oko supa - bledomodré oko s fóliou. Vždy, keď na mňa padlo, stuhla mi krv, a tak som sa postupne - veľmi postupne - rozhodol, že starca pripravím o život, a tak sa toho oka navždy zbavím." Z knihy Edgara Allana Poea "The Tell-Tale Heart". (molcan2)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama