Reklama

Reklama

České fotbalové legendy


David Rozehnal (E05)

(epizoda)
Česko, 2021, 26 min

Režie:

Ondřej David

Hrají:

David Rozehnal

Obsahy(1)

Mezi lety 1996–2004 byly čeští fotbalisté respektováni jako jedni z nejlepších na světě. Jednotlivým hráčům se tím rozjela hvězdná angažmá v nejznámějších evropských klubech. Sledujme individuální kariéry fotbalových celebrit na pozadí klíčových turnajů – ME 1996, ME 2000 A ME 2004. Tentokrát očima Davida Rozehnala. (Česká televize)

Recenze (5)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Střední obránce, na stopera podle mnohých nedůrazný a moc „hodný“, přesto si své místo našel. Zažil poměrně rychlý vzestup, když byl u party jedenadvacítek na ME 2002 (Grygera, Baroš, Čech), která získala premiérový titul. A následovalo první angažmá (FC Bruggy), po úspěšném EURU 2004 už s „áčkem“ následovala smlouva s francouzským mužstvem Paris Saint-Germain, tehdy bez bohatého vlastníka z Kataru a tím pádem ještě bez hvězd světového formátu. Nicméně u Rozehnala je znovu dobře vidět, jak s látkou tvůrci hůř pracují. Je to hrozně uspěchané, rozkouskované. Přestoupil do Lazia, odešel do Hamburku, přestoupil do Lille (ligový titul). Přitom Rozehnal má co říct. A to, co říká, má na rozdíl od jiných „kopaček“ hlavu a patu. Rád bych se dozvěděl něco víc, nějakou zajímavou vzpomínku, postřeh. Což tady plní zmínka o horkokrevných fanoušcích a snad poprvé tady není pohled někoho blízkého (tentokrát manželky) fádní. ()

Figu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch hrozně moc nenápadnejch hráčů, každopádně určitou kvalitu v sobě měl. A o tom svedčí samozřejmě i jeho fotbalová kariéra. Prošel si celkem slušivou řádkou mančaftů, který sice nejsou max topky, nicméně do kategorie těch bývalých pohárových elit, by se řadit mohly. I tak si myslím, že Davidův medailonek mezi tou naší národní fotbalovou legendární extratřídou je lehce zapomenutelnej... 80% ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozehnal není takový "bavič", jako Šmíca nebo Ujfaluši. Ale zase není špatné poznat trošku blíže kariéru, povahu i manželku tichého, ale o to lepšího reprezentanta a vynikajícího obránce, kterého jsem sice moc jako fotbalistu nemusel, ale o to víc si jej doceňuji až dnes, kdy o něm víc vím. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se vší úctou k Rozehnalovi, který byl velmi kvalitní stoper, tak svou fotbalovou (ale celkově tento díl) kvalitou určitě nedosahuje na své předchůdce. Je vidět, že v jeho kariéře chybí opravdu nějaký velký osobní moment, kterého by se mohli tvůrci uchopit. Hodně se tu skáče od jednoho k druhému, a nic z toho není takové terno, že by úplně pohltilo. ()

Majkl91 

všechny recenze uživatele

Ten jeho tata Olda je výbornej, perla za perlou :D Hvězdu strhávám za katastrofální střih na konci - ani tam nedopovídal kariéru v Laziu, už přestupoval do Hamburku a najednou střih z Lille, co to mělo proboha být??? To si jako pan Polenský najednou uvědomil, že by nestihl stopáž, tak to akorát rychle zaplácal? Tak tu minutáž sakra měli prodloužit třeba na 40 minut, aby tyhle problémy nevznikaly, za 26 minut se opravdu nedá poskytnout dostatečný detail o žádné fotbalové legendě. Tenhle paskvil na konci je urážkou všech účinkujících tohoto dílu! ()

Reklama

Reklama