Reklama

Reklama

České fotbalové legendy


Petr Čech (E10)

(epizoda)
Česko, 2021, 26 min

Režie:

Ondřej David

Hrají:

Petr Čech

Obsahy(1)

Mezi lety 1996–2004 byli čeští fotbalisté respektováni jako jedni z nejlepších na světě. Jednotlivým hráčům se tím rozjela hvězdná angažmá v nejznámějších evropských klubech. Sledujme individuální kariéry fotbalových celebrit na pozadí klíčových turnajů – ME 1996, ME 2000 a ME 2004. Tentokrát očima Petra Čecha. (Česká televize)

Recenze (4)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hezky popsáno, proč to s hokejem nešlo. Debut za Blšany si odbyl coby sedmnáctiletý rovnou na Spartě. A brzy se do ní stěhoval. Zazářil na evropském mistrovství jedenadvacítek, po úspěšném působení ve Spartě přestoupil do francouzského klubu Rennes, ve kterém si pořádně zachytal. A všimla si ho Chelsea. Před startem sezóny s ním kouč Mourinho počítal na post dvojky, ovšem Ital Cudicini se v přípravě zranil, Čech šanci dokonale využil a na dlouhá léta se stal tahounem londýnského klubu. Vytvořil řadu rekordů, třeba o ten v počtu minut bez inkasovaného gólu ho připravil van der Sar z Manchesteru United, který byl ostatně u řady Čechových milníků – památný zápas na EURU 2004, na penalty prohrané finále Ligy mistrů o rok později. Na trofej si přesto coby čtvrtý Čech sáhl v roce 2012 (znovu po penaltách). Slavný gólman se vrací i k nepříjemným momentům (porážka Turků, pravé koleno Stephena Hunta) i k přestupu do Arsenalu a paradoxně hned prvnímu zápasu proti svému bývalému klubu („Najednou nenahrávám modrým...!“). Velký respekt. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně zas jeden z těch komplexnějších dílů, a na výsledné kvalitě je to znát. Jde se opravdu od začátku do konce Čechovi kariéry. Potěší tak vzpomínky na začátky v Blšanech, které už dnes určitě spousta lidí nepamatuje, nebo poté osobní zážitky po osudném faulu Hunta. Konečně se také nebojí jít tvůrci i do negativních momentů hráčovi kariéry, a je tak ukázána i nejhorší Čechova hrubka, proti Turecku na ME 2008. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle dokumentární cyklus o našich fotbalistech jsem tak nějak míjel bez povšimnutí, ale díl o Petrovi Čechovi jsem viděl celý a docela mě to zaujalo. Hlavně tedy jeho vzpomínky na dětství, počátek fotbalové kariéry až po ty nejsilnější momenty. Ač se najde i dost lidí co ho nemusí, já musím uznat, že patří mezi naše vůbec nejlepší brankáře v celé historii. Jasně udělal i několik nezapomenutelných kiksů (ke konci kariéry u repre se dost trnulo při jeho výbězích z branky…), ale na čáře byl excelentní a hlavně nám (ale i klubům, v nichž se objevil) toho spoustu vychytal a dobré vzpomínky na něj převažují. Petr Čech je fenomén, ať se to někomu líbí nebo ne… ()

Figu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fotbalista plus inteligence včetně vzdělání nejde moc dokupy. Navíc top stár fotbalista s top inteligencí a vzděláním. Peťa Čech je velkým příkladem, že to jde. Za to, jak naši zem hrdě reprezentoval, za jeho skvostnou kariéru a za to jakej je to skromňák, poklona! Na čáře byl fantastickej, jak vyběhl pro centrovanej míč, byl jsem často lehce jak na trní. Ovšem chyby a nevšeumělství patří i k celebritám. Jeden z nejlepších medailonků! 95% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama