Reklama

Reklama

České fotbalové legendy


Zdeněk Grygera (E11)

(epizoda)
Česko, 2021, 26 min

Režie:

Ondřej David

Hrají:

Zdeněk Grygera

Obsahy(1)

Mezi lety 1996–2004 byli čeští fotbalisté respektováni jako jedni z nejlepších na světě. Jednotlivým hráčům se tím rozjela hvězdná angažmá v nejznámějších evropských klubech. Sledujme individuální kariéry fotbalových celebrit na pozadí klíčových turnajů – ME 1996, ME 2000 a ME 2004. Tentokrát očima Zdeňka Grygery. (Česká televize)

Recenze (3)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Míra Kadlec přijel tím svým mercedesem, se vrátil domů z Kaiserslauternu,“ vzpomíná Grygera na éru Drnovic, ve kterých po odchodu ze Zlína odehrál dvě sezony. Přišel do nich coby osmnáctiletý už s myšlenkami, že by ho fotbal mohl skutečně živit. Už jako malý chodil na hřiště sám, ačkoliv třeba zrovna přijel ze zápasu. Prostě hru miloval a na hřiště nakonec vždycky někdo přišel. Pracovitý obránce, klidný, s dobrým čtením hry. Asi nikdy neměl u české veřejnosti i odborníků takové jméno jako Jankulovski nebo Ujfaluši, nicméně zažil úspěšnou éru v Ajaxu a kdo může říct, že hrál za italský Juventus. Zažil úspěšné ME do 21 let v roce 2000, stejně jako EURO 2004, kdy však na legendární zápas s Nizozemskem zrovna Grygera rád nevzpomíná. Pokud fotbalové legendy daného období, v dokumentární cyklu zoufale chybí Pavel Nedvěd. ()

Figu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdeno byl lehce ve stínu svých spoluhráčů v repre, nicméně se všichni musíme podívat, co dokázal. Nejen, že byl stabilním kamenem naší obrany a všichni s ním v základu počítali, ale i skrz jeho supr kariéru. Navíc si myslím, že držel stabilně dlouhodobě svoji kvalitu výkonů a formy. Jak píšu rád u našich legend, tak i tady dodám - na to co Zdenda dokázal a kde kopal, byl a je neskutečně skromnej! 90% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Grygerova kariéra prostě tak nějak plynule probíhala, až doplynula k jednomu většímu zranění, které jí ukončila. Vesměs bez zajímavých zvratů, nebo opravdu ikonických momentů. ()

Reklama

Reklama