Reklama

Reklama

Vzdálené světy

  • USA Two Distant Strangers
Krátkometrážní / Drama / Sci-Fi
USA, 2020, 32 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Po cestě domů za svým psem se muž zasekne v časové smyčce a pořád dokola prožívá osudný konflikt s policajtem. (Netflix)

Recenze (37)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Hlavní poselství tohoto díla je jasné, poukázat na nespravedlnost, rasismus a celkově společenské problémy v USA. Já to beru, asi to tam nemají úplně v pohodě, na druhou stranu je otázka, čí je to chyba, jestli systému, obyvatel, anebo policistů, kteří jen zneužívají své postavení a baví je střílet jedince tmavé pleti, jak nám tento snímek prezentuje. Z diváckého hlediska je film docela poutavý, má sympatické herce a je docela pěkně natočený. Samotná myšlenka mi však přijde velice jednostranná a zaujatá, těžce poplatná době a současným trendům. Korunu tomu všemu dodal ten seznam zabitých černochů, to mě rozsekalo asi ze všeho nejvíc. Jestli si někdo představuje, že se tímto stylem dá něco změnit, že postačí naprosto bez souvislostí útočit na lidské emoce a rozdmýchávat zbytečné konflikty, tak budiž, ale mě už to zkrátka a dobře leze krkem. Už jen z toho důvodu nemohu dát kladné hodnocení, nelíbí se mi účelové vymývání mozků a překrucování faktů za účelem se co nejvíc zalíbit určité skupině lidí. 0/10. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Natočené hezky, ale ........... Rozhodně nejsem rasista a nesouhlasím se všemi případy, co se v USA odehrávají, ale toto je doslova parazitování na úkor jednoho. Stačí se podívat na statistiky kriminality. Celé BLM "protesty" to celé podtrhly. Ve finále to je i důvod, proč to vyhrálo sošku, protože zrovna letošní rok Oskarů byl jen o BLM. ()

Reklama

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

námet dobrý, prevedenie uchádzajúce, casting dobrý (takmer som si cvrkol z úsmevu fízla :)), k tomu primeraná stopáž..takže to mohlo byť za štyri hviezdy s pruhmi..ale jedna päťcípa drbla pod schody z otvoreného konca, kedy ma to, že tmavší občan je vo všetkom lepší ako jeho protihráč nepresvedčilo, takže som chcel vidieť, ako s ním vyserie..druhá klesla na zem postrelená čiernym rasizmom, ktorý je -Bůhvíproč- povolený a ktorý ma desí tak, že mám obavy sa v noci prechádzať po Bronxe..prípadne Luníku IX... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá časová smyčka s rasistickým podtextem stylu George Floyd a celkově s rasismem bílých policajtů proti černošským obyvatelům. Dokupy to působí tak zvláštně a tohle cílené poukazování na něco, co tady je, ale s čím se stejně nic nedělá, už víceméně ztrácí smysl. Seznam mrtvých černochů na konci už jen podtrhává celkový motiv. Stokrát omílané (a už trochu otravné) téma v krátkometrážním scifi provedení a jakože "Oscar Nominee" (nečekaně), které ale nejde spolu úplně dohromady. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Chápu pointu a dokonce mi vadí i stav věcí, z něhož to vychází, ale celé je to tak lámané přes koleno, že výsledek působí jen směšně. Zápletka vycucaná z prdele, nudná počáteční expozice a nijak uchvacující formální stránka. Tohle si zaslouží důstojnější zpracování, ale na to jsou třeba umělci. Akademie však přesto dala této břečce oscara, protože.... - protože ho nemůže nedat? ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Při prvním probuzení si Perri (Zaria) po vstanutí v záběru na postel zaváže župan. V dalším záběru, při vstupu do koupelny, ho má ale rozvázaný. (FoxMulder)

Reklama

Reklama