Reklama

Reklama

Pirátská vysílání

  • USA Broadcast Signal Intrusion (více)
Trailer 1

Jamese (Harry Shum Jr.) už tři roky pronásleduje náhlé a nevysvětlitelné zmizení jeho ženy. Jediné rozptýlení mu skýtá práce, konkrétně archivace starých videí. Jednoho večera při sledování deset let starých záznamů z televizních zpráv objeví podivné přerušení signálu, které ho velmi znepokojí. A po něm následují další... James odhaluje šokující souvislosti mezi zlověstným pirátským vysíláním a svou pohřešovanou ženou. Přinesou mu nové důkazy vytoužené odpovědi, nebo jen nekonečnou noční můru? Film je inspirován dosud neobjasněnými zásahy do nočních zpráv, k nimž došlo v Chicagu koncem 80. let minulého století. (Cinemax)

(více)

Recenze (15)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý archivár natrafí na záhadnú video pásku z konca 80 rokov, na ktorej je neznáma žena v podivnej maske, pričom celý záznam, ktorý má možnosť detailne preskúmať, akosi nedáva zmysel. Je na zázname proti svojej vôli? Bola unesená? A je vôbec ešte nažive? Prvotina od Gentryho, “The Signal” bola nápaditá, akčná, zombie zábava pre nenáročných. “Broadcast Signal Intrusion” je úplne z iného súdka. Extrémne pomalý dej ťahá túto krimi do sfér, ktoré každý nedocení, no kto obľubuje záhady spojené s vyšetrovaním nejakého zločinu, počas ktorého sa dejú podivné veci (nemyslím mystického rázu), mohol by byť spokojný. Ja osobne nie som sklamaný, pričom ide len a len o to, či Vás to dostatočne pohltí, alebo naopak, neunudí na smrť. Kto čaká neviem aký horor plný gore, napätia, temnej atmosféry či neviem čoho ešte, treba prepnúť na Katku Brychtovú a jej “Poštu pre teba”. Tá Vás aspoň rozplače a tak sa Vám dostane aspoň nejakej emócie. Toto je minimalistický snímok pre skromných. DOSLOVA .. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Divnothriller o prehistorii a dřevních dobách hackingu. Až příliš nízkorozpočtový, víceméně nezáživný...škoda...námět byl zajímavý, potenciál to mělo, formální stránka snímku byla ale opravdu slabá... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Loňský předskokan letošního Archive 81. Slibně se rozjíždějící, ale ve výsledku filmařsky i scenáristicky nevýrazné videofilní mystery/urban legend kráčející ve stopách filmů o obsesivních pátráních po záhadných znepokojivých nahrávkách jako Videodrome nebo 8mm. Oproti nim chybí zajímavější postavy, děj, scény i herci, navíc vše zůstane nedořečeno. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca atmosféra s originálnou témou na vyšetrovanie a niekoľkými skutočne desivými scénami. Film však pôsobí trochu lowcostovo a záver bol mätúci. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film s dobrým příběhem jenž mi dal vzpomenout na Cronenbergův Videodrome(1983). Mrazivý, atmosferický, napínavý. Pár scén a zvuků opravdu creepy. Koukám, že jde o poměrně málo známej film. K dnešnímu dni jen 178 hodnocení. Za mě lepší 3hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skvelý námet (light verzia Kruhu a 8mm), solídne, temné spracovanie, ale jednoduché dialógy a divný záver. Celý čas čakáte, kde to celé bude smerovať, aby vám tvorcovia nakoniec dali najavo, že si máte všetko domyslieť sami, pretože oni sú tak chytrí, že vám predsa nebudú všetko podávať na tanieri. Lenže niečo iné je film chytrý, ktorý si hrá s divákom a niečo iné film mätúci, ktorý ani nevie, čím chce byť. No, Pirátske vysielania sú niekde medzi tým, nevyužitosť potenciálu ale je jeho najzákladnejším rysom. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Neni to perfektni film, ale je zajimavy. Stoji ve stinu neustale ambivalench a nektere je vrstvy smeruji k hororu. Vytvari ucinnou atmosferu, ale utapi se ve svych vlastnich tajemstvich. Zaver zklamani. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Divnofilm se spustou možností, ve kterých se nedá úplně dobře orientovat. A upřímně, já se do konce nezorientoval. Ale bavilo mě na to koukat, to jo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Téma hacknutí televizních vysílání mě skutečně hodně fascinuje a o to víc mě mrzí, že filmů o nich je zatraceně málo (momentálně mě napadá snad jen Videodrom). Proto jsem po tomhle okamžitě skočil, protože už od pohledu to slibovalo skutečně hodně, navíc když to chce být na motivy jednoho skutečného hacknutí. Inspirované to tím je skutečně hodně volně, nicméně to tak jako tak slibovalo hodně. A atmosférou, dostatečně znepokojivými nahrávkami (kde mi sice vadily určité drobnosti, které se to snažily udělat přehnaně děsivější, ale mimo ně fungují skvěle) a hereckými výkony na to tenhle film má, jenže scénářem už tolik ne. První půlka je vedená celkem solidně, ale pak se to Gentrymu začne celé rozpadat, protože mu z toho začalo lézt celkem obyčejné krimi vysvětlení, které by bylo ve vztahu se silnou atmosférou celkem slabé a asi ani on sám ho nechtěl. Že to měl krapet neujasněné je tu dost znát, protože v druhé polovině značně přibude nevysvětlených mysteriózních odboček, které mají jen zmást diváka a samy o sobě jsou poněkud zbytečné. Dál to ale bez SPOILERŮ nedám. Přitom stačilo jen domyslet, proč se ten chlap zastřelil, co byla zač ta holka, která se k němu nachomýtla a kam zmizela a hlavně těm hacknutím dát nějaký větší účel, protože takhle z toho vyplývá, že se jen vrah chtěl přiznat ke svým vraždám a Jamesovi z toho pátrání (ke kterému má dost osobní důvod) hráblo. Všechna ta nevysvětlená chování některých postav, děsivé zvuky z vyššího patra, ukradená kazeta (a zároveň zanechaná ta třetí) a neustále zvonící telefon v závěru, to vše jsou jen slepé odbočky, která mají zmást (asi aby to budilo strašně sofistikovaný dojem?), ale na pozadí skutečně nic neříkají, nenaznačují a ani mezi řádky z toho nic neplyne. KONEC SPOILERŮ. Přitom z toho mohl být naprosto dokonalý mysteriózní film, jen to chtělo pořádný scénář a taky nějakou větší kreativitu. Kvůli tomu všemu to na čtvrtou hvězdu zatím nevidím, ale možná ji časem přidám za odkaz na I Feel Fantastic nebo na ten skutečný případ, protože jestli v něčem ten film funguje nejlíp, tak právě v tomhle. Nicméně Gentry nějaký talent určitě má a tímhle mě celkem dost nalákal na Synchronicity... A nenechte se zdejším hodnocením odradit - určitě je to lepší, než na 51%... Hodně silné 3* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tady půjdu zas trochu proti proudu a rovnou snížím o hvězdu, protože si pořád pamatuju, jak mě ten film strašně iritoval. Trailer vypadal velice slibně a měl takový ten záhadný dark web feel, který já mám v hororech ráda, ještě ke všemu, když je to mixnuté spíš s krimi žánrem a říznuté pár nepříjemnými scénami. Můj největší problém ale je, a ještě jsem schválně hledala v komentářích, zda jsem v tom sama a zdá se, že jo; ta odporně zvolená, nevhodná, uši trhající hudba a celkově hudební podkres. Jako ta trumpeta nebo trubka nebo co to tam hrálo v těch meziscénách, která totálně ničí celé to vyznění a úplně mi to přišlo jak výsměch a jestli to mělo navodit jako takový film-noir vibe, tak se nepovedlo. Navíc celé to vyšetřování je tady zrobrazené naprosto random, ty scény se tam tak nějak prostě "dějí" a nemá to vůbec celistvý obraz. Na papíře to asi fungovalo, ale na obraze to tomu hlavnímu týpkovi vůbec nevěřím a všechno k němu přichází až moc jednoduše. Ten závěr navíc zůstal z většiny nedořečený, tudíž ani tady nedocházím k uspokojení. Tohle byl prostě divně natočený film a těžko to výstižně popsat. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Já prostě mám slabost pro filmy ve stylu: Záhada kterou se hrdina snaží vyřešit a pomalu to stojí i jeho psychiku a pomalu spadá do sraček. To tenhle film přesně je, pomalá cesta za ztracením racionálního uvažování v důsledku vyřešení už zapomenutého skandálu, kdy někdo narušil vysíláním televizních pořadů, poměrně creepy videem. Atmosféra je tu skvělá spolu s režií, kde pomalu už později ve filmu, nevíte čemu ani máte věřit. Tenhle film si určitě pustím ještě jednou, protože mám dojem že mi stopro něco uniklo. Doporučuji! ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

venku se stmívá a je sychravo, prostě typický podzimní počasí a já se čumim na tenhle creepy film. ta estetika byla naprosto dokonalá. vždycky jsem se bála těhle vhs záhad a navíc “broadcast signal intrusions” jsou reálná věc!!! celkem mi to připomnělo "i feel fantastic". — snímek měl dost matoucí konec. buď byl moc jednoduchý, nebo neměl dávat smysl. nevadí, i přesto doporučuji! 📼✨ EDIT: “pirátská vysílání”? jako fakt? ještě horší český název tomu dát nemohli.. EDIT 2: často o filmu přemýšlím. strašně mi sedl. wow. měním hodnocení na 5★... ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Pohlcujúce, temné a mrazivé. A brutálne nedocenené. Nečakaná pecka s atmosférou ako remeň, viacerými vrstvami a bez jednoduchých odpovedí. ()

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele

Pokud chtěl režisér (jak vyznívá z rozhovoru, který jsem s ním četl) hrát hru o nespolehlivém vypravěči, tak se to asi dá pochopit (až na některé fakt úlety z příběhu a ty polo-jazzové hudební podklady). Ale pořád, asi jsem nepochopil kdo-co-proč vlastně, jak s tím souvisel SAL-E Sparks? Jaký incident? Dořešené a možná trošku jinak vytvořené by to mělo obrovský potenciál. Disturbing téma mizejících žen a spojitost s nabouráváním do veřejných televizí. Ty intrusions byly mega děsivé, viděl jsem to včera a v noci se mi spalo blbě. Něco na styl těch děsivých YT videí s figurínama, jenže tady? Roboti/unešení lidé/wtf? Moc se mi líbilo detektivní pátrání alá 8MM/Se7en/The Ring, jak už tu zaznělo od jiných. Pokud někdy bude remake a bude tam vše vysvětleno a bude to zrežírováno trošku jinak, tak by to mohl být jeden z těch top hororů, na které se bude poté dlouho vzpomínat. Taky jak už tu zaznělo - Archive 81, podobný feel, tak kdo by neviděl doporučuju. ()

Idenatoys 

všechny recenze uživatele

Nechápu hodnocení... Tohle bylo neskutečné, konec je na vás... *SPOILER* 1. Buďto je další z davu a dojel jako všichni co se snažili... 2. Všechno to byl on sám. (K téhle variantě se přikláním.) ()

Reklama

Reklama