Reklama

Reklama

Seznamte se, Selma Blair

  • Česko Představujeme Selmu Blair (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Herečka Selma Blair podává intimní a syrový pohled na svůj život, kdy se snaží přizpůsobit životu s roztroušenou sklerózou a podstoupit léčbu, která zpomaluje postup onemocnění. (Discovery Channel)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Mám blízkou osobu s RS. Vím, co nemoc obnáší a jak bezmocná je to situace. Jelikož nemá plno lidí ani tucha, co je RS za nemoc, je třeba ocenit každou snahu o ní mluvit. V tomto případě se ovšem o úplném úspěchu mluvit nedá. Nemám nic proti Selmě, která je maximálně otevřená a nestydí se o svým problémech mluvit. Místy se mi ale zdálo, jako by si film Selma natočila sama a producenti nashromážděné materiály pouze chronologicky pospojovali (ne vždy navíc přehledně) a přidali k nim smutný hudební podkres. Nebýt emočně silného zdrojového materiálu, film by na mě nijak nezapůsobil. Nedávný tematicky velmi podobný film o M. J. Foxovi byl vlastně takový docela veselý film a ve srovnání na mě měl mnohem citelnější dopad. Tvůrci mohli Selmě ušít plnokrevnou biografii, což toto není, případně film trochu otevřít a mluvit o nemoci v obecnější rovině (každý pacient má zpravidla průběh nemoci úplně jiný). Z morálního hlediska bych rád dal čtyři hvězdy, ale mohlo to být o moc lepší. 70% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

silný dokument ze kterého mi nebylo vůbec dobře a který moc "hezky" ukazuje co je roztroušená skleróza za svinstvo. Tímhle by si neměl procházet vůbec nikdo ať už jde o kohokoliv a je dobře že podobné filmy vznikají. Selmě to sice nijak nepomůže, nicméně může svým způsobem posloužit jako rádce nebo motivátor a pokud ani to ne, minimálně ukáže divákovi, že věci se můžou zvrtnout velmi rychle a je třeba si vážit i maličkostí...80% ()

Reklama

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní a otevřená zpověď herečky Selmi Blair (Velmi nebezpečné známosti, Práva blondýnka, Hellboy), které v roce 2018 diagnostikovali roztroušenou sklerózu. Hodně niterný dokument, kde Selma vypráví svůj příběh o boji s timto zákeřným autoimunitním onemocněním. Introducing Selma Blair je hlubokým, smutným, ale přesto také v mnoha ohledech motivačním snímkem. Sledování tohoto filmu, pro mě bylo o to více emotivnější s ohledem na mou osobní zkušenost z dětství, kdy s RS bojoval můj otec.  Rozhodně doporučuji všem! ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama