Reklama

Reklama

Před odletem

(festivalový název)
  • Německo Boy Meets Boy (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Harry je na výletě v Berlíně, ale víc než památek si užívá pulsujících klubů a tance. Johannes se věnuje své lásce k tanci a vyráží za ní z prázdného studia přímo do klubu. Náhodné setkání dvou dvacátníků na parketu se změní v nečekané rande plné upřímnosti a něhy, ale i rozkolů ve vnímaní okolního světa i vztahů. Procházka plná dlouhých rozhovorů s šarmantním společníkem mění Johannesův pohled nejen na německou metropoli, ale i na život. Oba jsou při putování městem nuceni konfrontovat své vlastní pravdy a kontrastující hodnoty. Dokážou své světy na omezený čas spojit a ignorovat odlišnosti, které je rozdělují? Mumblecore o krátkém setkání, které navzdory striktně vymezenému trvání dokáže vdechnout chvíle vzácné radosti nejen do duší protagonistů. (Mezipatra)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Před odletem mi svým komorním příběhem připomnělo (smyslnější) francouzský snímek Théo a Hugo, který se rovněž koncentroval na náhodné setkání dvou mužů a jejich vzájemnou interakci na rozmezí několika hodin. Lopezův film má pomalejší rozjezd a teprve až v poslední třetině, po prodiskutování mnoha témat (od zcela povrchních až po ta intimnější), dochází k dramatičtější, a divácky atraktivnější konfrontaci mezi oběma muži. Před odletem je konverzační jednohubka v pravém slova smyslu, u níž platí, že co člověk to různý (světo)názor. P. S. Jelikož jsem nesčetněkrát navštívil Berlín, bylo fajn se tam opět vrátit, byť ne fyzicky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sladce melancholicky film se slabou zapletkou. Hlavni slabinou je nedostatek chemie mezi parem. Akce je tu malo, zato zaplava slov, ktere jsou obcas zajimave a provokativni. V USA uz chteji byt teenageri gayove, protoze vidi ,jak tito lide tim,ze nemaji vydaje na deti, se stavaji bohatsimi nez ostatni.Ale myslim ze na film zapomenete po ceste z kina domu. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Podobnost se známou Linklaterovou trilogií je očividná, ale to vůbec nevadí. Místo Vídně nebo Paříže tu máme Berlín a místo hvězdné dvojice dva nádherné kluky, kteří si bezvadně rozumějí a pak se to jaksi pokazí. Skvělá konverzačka jako ze života, prodchnutá úžasnou kamerou a fantastickou chemií obou představitelů. ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Filmů podobného půdorysu existuje řada: dva lidé se sejdou, něco mezi nimi sepne, ale jejich pohledy na svět i životní situace se dramaticky liší. I přes omezený čas, který na sebe mají, si vzájemně zasáhnou do života. Boy Meets Boy využívá stejné schéma jako klasiky Before Sunrise nebo Weekend — a na pozadí letního Berlína se pokouší tematizovat vztahově-společenské pohledy současných dvacátníků. Mnohdy se mu to daří nádherně, nenuceně a přirozeně. Někde scénář ale nepříjemně těžkne — zvlášť když Hannah Renton otevírá k debatám až příliš mnoho zásadních témat (víra, rodičovství) nad rámec zvládnutelného v jinak rozumně pojaté stopáži. Boy Meets Boy je první snahou úzce profilované asijské VOD platformy GagaOOLala produkčně promluvit i do evropského prostoru. Výsledkem je stylově nasnímaný a celkově solidní pokus o generační film. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Letní Berlín, momentky z Postdamer Platzu, Warschauer Straße nebo Treptower Parku jak nafocené na analogový foťák a dialogy o vztazích, sexu, rodičovství nebo víře. Milá připomínka jednoho podobného, dneska už časem vybledlého, dne. ()

Související novinky

Mezipatra slaví život s vítězem Cannes!

Mezipatra slaví život s vítězem Cannes!

01.11.2021

22. ročník queer filmového festivalu Mezipatra s mottem Oslava života přinese spoustu zajímavého. Těšit se můžete nejen na ty nejlepší filmy s LGBTQ+ tematikou, ale i bohatý doprovodný program.… (více)

Reklama

Reklama