Reklama

Reklama

Tóny násilí

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Alexis (Jasmin Savoy Brown) nabyla sluch při brutální vraždě své rodiny, když jí bylo deset. Tento traumatizující zážitek v ní probudil syntetické schopnosti a nasměroval ji na cestu sebepoznání prostřednictvím účinků zvuků provázejících brutální násilí. Nastupuje svou profesní kariéru vyučování a experimentování s novými zvuky hudby. Podporuje ji v tom její spolubydlící Marie (Lili Simmons), která si není vědoma temných tajemství skrytých za jedinečnou hudbou Alexis, ani role, kterou nevědomky hraje. Tváří v tvář pravděpodobnosti, že může znovu ztratit sluch, Alexis zintenzivňuje své hledání mistrovského díla prostřednictvím hrůzných zvukových experimentů a devastujících projektů. Nedovolí nikomu a ničemu, aby ji zastavil, ani lásce. (mac000)

(více)

Recenze (24)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Konečně něco zajímavého v hororovém žánru za poslední smutné a suché 2 měsíce. Je to sice pořád s hodnocením na hraně a trochu jsem váhal, protože pár věcí mi zde vadilo, ale lehce nadhodnotím, protože Why Not, že jo.Sound of violence má docela originální a neokoukaný příběh o mladé dívce, které se obnoví sluch po brutální vraždě její rodiny a dostane silné zalíbení v různých zvucích a začne s tím pořádně experimentovat.Je to hezky natočené, nápad je originální a hlavní dvě hrdinky jsou sympatické kočky. V půlce filmu se film přehoupne do docela stylového Slasheru s velmi originálním mučením a vraždami ( 4 gore scény jsou zde podány docela dost intenzivně a nepříjemně) a hlavně mají šmrnc a působí v rámci žánrů svěže ( Harfa!).K mínusům u mne patří místy docela rozvleklé tempo, jelikož krom těch vražd a docela slušné hudby ten zbytek docela hapruje a nemá vyloženě čím oslnit, atmosféra i napětí tu nehraje velkou roli, ale za ten originální nápad a fakt nepříjemné a stylové vraždy tomu rád hvězdu navíc přihodím. 7/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velký špatný. Příběh byl téměř holý o jedné holčičce, která si zamilovala násilí, u kterého si vytvořila asociace se sluchem/hluchotou. Mimo to, bylo dílo takřka o ničem, přičemž jediný smysl filmu znamenal mučení a vraždy za doprovodu špatné muziky. Na vraždícím maniaku by ještě nebylo nic zvláštního, ostatně se to jimi v hororech jen hemží, ale chtělo by to minimálně lepší provedení s nějakým tím zvratem a špetkou inovace. V tomto případě jsem se tedy dost nudil. Žádné grafické záběry s výjimkou krve nebyly ukázány a kamera, ani příběh nedokáží  diváka v žádném ohledu zaujmout. Za lidský reprák jsem chtěl udělit druhou hvězdu, ale je to taková slabota, že nemohu. PS: Scéna s harfistkou nedávala žádný smysl. 30% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

No prosím, někdy stačí brutální zážitek v dětství, a hned máte na problémy v dospělosti zaděláno. Tedy problémy mají ti druzí, nikoliv Alexis. Ta jako malá holka sledovala tatínka při práci. Neslyšela ho, páč před časem ohluchla, ale údery sekáčkem na maso cítila ve vibrující podlaze a stěnách domu. A pak se stal zázrak! Nejen že znovu nabyla sluch, ale ještě získala dar - vidět zvuky jako paletu fantastických barev. A ten zážitek, co byl jako drogové opojení, v ní zakořenil natolik hluboko, že si ho chtěla zopakovat. Lidé, co jí přišli pod ruku, se tak měnili na směsici zvuků, křiků a barev. Nu a když jednou začnete, chcete víc a víc a víc. A nutno dodat, že Alexis se opravdu snažila.... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Originálne, ale neraz výrazne nelogické. Páchateľka pri vraždách vôbec nedbala na opatrnosť a vyšetrovatelia boli na scéne iba ako kulisa v pozadí. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

To byla zase chujovina ! Začátek vypadal ještě dobře, hlavně ten úvod, kde frajer porcuje svou ženušku. Jinak tý černošský hipízačce (otřesný kostýmy), jsem hraní vůbec nevěřil a už vůbec ne, že postaví nějaký stroj (scéna s bezďákem), harfa na dálkové ovládání WTF ? Narval bych jí zapálené petardy do uší ! To by byl zvuk ! A do toho se pak přidají scény s policistkou, no hned jsem si připadal, jak když se dívám na TV Barrandov, strašně umělý všechno. Aspoň, kdyby nějaká lesbická scéna, když už tu byl krásně naznačen LGBTQ bflmpsvz postoj, ta blondýna nebyla úplně marná. Nic, tohle mě minulo velkým obloukem. Hvězda za občasné Gore (top scéna - explodující hlava), ale i tak dost slabé. (76. hodnocení) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sound Of Violence" je skutočne celkom unikátnym hororovým zážitkom. Mrzí ma, že film niektoré elementy nezapracoval rovnako skvele ako niektoré iné, ale na druhú stranu pozitívne stránky tohto filmu stoja za to. V prvom rade je to film, kde som sa po dlhej dobe citil počas sledovania skutočne nepríjemne. Mnohé vraždy sú tu spracované s tak agresívnou eleganciou, že ostanú nezabudnuté. Či už tenor v zvukovej miestnosti alebo moja osobne obľúbená scénka s harfou. Tá je podľa mňa ešte lepšia, nakoľko sa neustále ďalej a ďalej buduje a buduje a pokračuje to do čoraz nepríjemnejších vizuálov. Rovnako ako aj fakt, že všetci sa na to radšej pozerajú a točia na mobily, než by reálne niečo urobili. Úprimne si myslím, že toto začína byť vážny problém súčasnej mobilovej generácie. Úvodná časť je podľa mňa tiež spracovaná veľmi dobre. Keď vidíme udalosti z detstva Alexis, pochopíme, že počuť a najmä vnímať tie farby je pre ňu ako droga. A aj z toho titulu jej ubližovať druhým robí také ohromné potešenie. Je to pre ňu niečo fascinujúce a doslova to vyžaruje hudbu z jej vnútra (môžeme povedať). Kde u mňa film však trochu zlyháva sú vedľajšie postavy. Vzťah medzi Marie a Dukom nie je veľmi zaujímavý. V závere okrem toho ani nie sú nejakým zaujímavým spôsobom využití. Myslím si, že film dosiahol svoj vrcholový moment práve počas scénky s harfou a už sa mu do finále nepodarí prekonať. Napriek tomu, že sa o to časťou na pláži pokúša. No pre mňa to ten nepríjemný efekt, aký mali predchádzajúce skúsenosti neprinieslo. Je to škoda, lebo film mal nábeh na to byť vynikajúci. Ale radšej film, ktorý je dobrý, než ďalší prínos do môjho smetného koša. A "Sound Of Violence" rozhodne je dobrým hororom. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako správne uviedol Trevor, ten krátkometrážny kúsok mal niečo do seba, to bez debaty. Ale žiadne obohatenie vo filmovom spracovaní neprišlo, teda okrem toho, že bola splnená kvóta na lesby, ale to ja za obohatenie nepovažujem. A už vôbec nie v horore. Trocha krvi, inak nič zvláštne. Odporúčam naozaj pozrieť ten krátkometrák. Má len 7 minút a je vynikajúcou upútavkou - a zatiaľ má len tri hodnotenia, tak nech sa to trocha zlepší. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Má Conductor v jádru originální a na papíře dobrý, neviděný nápad? Určitě ano. Je ale filmová verze dobrá? To určitě ne. Kromě zajímavého prvku, kolem kterého se film točí, zde totiž není nic kvalitního a celé to až moc bije do očí. Hlavní herečka není dobrá ani uvěřitelná, její motivace a urychlený přerod z normálního člověka na skoro sériového vraha je nesmyslný, vraždy a jejich provedení je až absurdně hloupé (pasti jak ze saw? vážně?) a jako celek je to filmařsky odbyté a divácky nezáživné. Moc nevím, co na filmu někteří vidí, nicméně pro někoho, kdo ve filmu potřebuje alespoň základní prvky logiky, je tohle katastrofa a budu dělat, že jsem to nikdy neviděl a doufat, že hlavní herečka raději rozjede kariéru v Lidlu. Kudly4 zde komentář vystihl do puntíku přesně… ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dost možná originální námět, ale kvůli jeho neumětelskému zpracování jde asi o jediné větší pozitivum filmu. A k větší atraktivitě mu (aspoň v mých očích) rozhodně nepomůže ani křečovitá multirasovost, ani trapné náznaky lesbismu. Nezáživný, scénáristicky kostrbatý a nevěrohodně zahraný popkulturní a groteskní popthriller o psychopatce s milou tvářičkou. Absurdně sofistikované zápletky, jako třeba samohybná mučidla, dálkově ovládaná harfa, nebo chirurgicky zaváděné implantáty, pak celý film hází do říše filmové fantasmagorie a la japonský bizár, kteroužto sice divácky navštěvuju rád, ale tenhle její exemplář se mi jeví poněkud nedomrlým. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad výborný. Umělci ubližující lidem kvůli inspiraci tu sice už byli, ale vesměs se jednalo o malíře zachycující utrpení. Něco podobného jako tady si nevybavím.  Bavily mě i různé pokusy hlavní hrdinky, která se snažila co nejintenzivněji zachytit bolest svých obětí, což vyvrcholilo výborným závěrem. A konečně se mi to líbilo herecky. Jasmin Savoy Brown pro mě byla až dosud neznámým jménem a o to příjemněji překvapila. No a pro Lili Simmons mam slabost od dob Banshee. Co se mi naopak hrubě nelíbilo byl trans, do kterého se mučitelka dostávala, když to týrané začalo fakt bolet. Sice nemám představu, jak to ztvárnit, ale také se nesnažím točit filmy. A ani výsledný hudební efekt mě nijak neoslovil. A obojí mi výsledný dojem docela pokazilo. Pozitiva ale převládají a těší skutečnost, že i v tématicky relativně zatuchlém hororovém žánru se dá přijít s něčím neotřelým. 65% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Povedzme že nápad nebol zlý ale ako sa spomína v jednej z recenzií druhá polovica kopírovala tú prvú a ja som pozeral kedy to konečne skončí ešte aj na 1.5 násobnej rýchlosti. Film ktorý išiel úplne mimo mňa, nie najšťastnejšie zvolené herečky možno ubrali ešte jednu hviezdičku navyše nad ktorou som váhal. Počas krátkej chvíle som si vravel že ako krátkometrážny horor by to nebolo zlé, klikol na profil autora a zistil že rozhodne nie zlý krátkometrážny kúsok s rovnakým názvom sa mu podaril v roku 2018. Mne by rozhodne nevadilo ak by ostalo iba pri tom kúsku. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý nápad, ale blbě vedený, nezáživně natočený, dost roztahaný a bez pořádného finále. Že to celé bylo natočené za poměrně levný peníz je asi to poslední co mi vadí, ale Noyerovi se z toho nepovedlo udělat svoji přednost a tak z toho zůstává jen horor s dost nevyužitým potenciálem, na kterém jsou solidní jen ty vraždy a úvodní scéna - kdyby se teda aspoň pokusila trošku víc naznačit, z čeho tatínkovi tak hráblo, protože odbýt to větou "Byl na vojně." je celkem málo. A nelogičností by se tam dalo najít víc než dost, protože jinak by Alexis policie odhalila docela rychle... 2* ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Technicky dobré, ideální pro mladší generaci s dobrým zvukem a bizarním vývojem. Finální bioreproduktor je správným úletem. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Velmi nevšední téma experimentální hudební skladatelky zapojující po smrti svých rodičů do tvůrčího procesu více smyslů a technik, než bylo třeba. ()

Thomas_xxxxx 

všechny recenze uživatele

Keby sa druhá polovica viezla na vlne prvej, ale čo sa týka nápaditosti, tak by som tomu dal 5 hviezd, ale druhá polovica len kopíruje nápady prvej a neprináša nič nové, a tak človek už začína pozerať sem-tam, koľko toho ešte do konca ostáva. Ale bolo to dobré, škoda tej druhej polky. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Namet skvely,ale to je asi tak vsetko,co ma zaujalo na tomto horore,ak sa to da takto oznacit,spracovanie filmu slabe,gore efekty ziadna slava a herci tiez prave neexcelovali,vacsinu casu som sa nudil...:-) ()

Reklama

Reklama