Reklama

Reklama

Vycpaný

(festivalový název)
  • Velká Británie Stuffed
Krátkometrážní / Drama / Horor
Velká Británie, 2021, 19 min

Obsahy(1)

Černá hudební lovestory o taxidermistce, která hledá člověka, kterého by mohla vycpat, a o muži, kterého nalezne na internetu a který je ochoten všeho se vzdát výměnou za příslib věčné lásky. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (6)

Jenda 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní hororový Phantom of the špinavé doupě náruživé taxidermistky. Oba mají nutkání něco po sobě zanechat, oba nám to sdělí v podobě arie. Ona chce vycpat něco většího, než veverku, on chce být navždy krásný. [Rakkautta ja Anarkiaa 2022] ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný krátkometrážní – horror – muzikál s bizarním nápadem, opravdu slušným hudebním i pěveckým doprovodem. Kamera byla rovněž na velice dobré úrovni, jen škoda, že ta opravdová bizarní podívaná nastává až okolo 15. minuty. Do té doby divák sleduje seznámení této divné dvojice (moc krásy nepobrali, ale zahráli to dobře), poslechne si několik podivných songů této dvojice, může obdivovat práci tlusté preparátorky, no a pak už se jde na věc. Čekal jsem od toho přece jenom trošku více morbidity, ale i tak jsem s finální podobou docela spokojený. Já mám prostě divné a ujeté věci rád – takže v mém případě uděluji lehce nadprůměrné ohodnocení. Ovšem pochopím, že tohle prostě není pro každého – zvláště očekáváte-li nějakou brutalitu či litry krve…Ani jedno z toho tu není – tomuhle se prostě říká umění…70% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fůha no pěkný bizárek. Kdo by někdy řekl, že nakombinovat dokupy muzikál a taxidermia horor o vycpávání lidí se nedá, tak by měl asi pravdu, ale výjimečně ne v tomto případě. Naprosto precizní a hlavně odvážný krok, který ve výsledku funguje celkem zábavně a pojí dohromady nechutnou obézní prasnici, hnusný barák, muzikálové zpracování a ke konci i pársekundové gore. Rozhodně lepší, než by se mohlo zdát, na druhou stranu kdybychom dostali více nechutností a více "fajnšmekr" detailů, ocenil bych tvůrce za odvahu ještě daleko víc. Nicméně kdo má rád bizarní tvorbu, tak tohle bude jeho šálek. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama