Reklama

Reklama

Gamera tai daiakudžú Guiron

  • Japonsko ガメラ対大悪獣ギロン (více)
Rodinný / Sci-Fi
Japonsko, 1969, 82 min

Obsahy(1)

Japonský rodinný sci-fi film o dvoch malých chlapcoch, ktorí zažili nevšedné vesmírne dobrodružstvo s obrovskou, monštruóznou korytnačkou Gamerou. Akiu a Tomaca unesú na cudziu planétu, na ktorej chcú mimozemšťania získať vedomosti z ich mozgov. Našťastie im na pomoc priletí Gamera. (MM_Ramone)

Recenze (9)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kaiju pre malých. Gamera je hrdinom hlavne školoupovinných nippon decák a tak to aj vyzerá. Z roka na rok, bola doteraz táto séria naivnejšia a mazľavejšia. Monster attackov je tu akurát, odohrávajú sa dokonca v inom svete, ale nevedia zaujať ani starších fandov. Dúfajme v lepšie časy ( pokračovania ). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri tomto titule som sa nechal zmiasť anglickým názvom, "Attack Of the Monsters". Očakával som starý, béčkový horror. Namiesto toho som však zhliadol detský, japonský sci-fi snímok o dvoch malých chlapcoch, ktorí zažili nevšedné, vesmírne dobrodružstvo s obrovskou, monštróznou korytnačkou Gamerou. Scenár, réžia, herecké výkony, technické spracovanie, masky, kostímy, ale predovšetkým filmové efekty a triky, by sa dali súhrne nazvať ako primitivne naivné. ** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakra. Čekal jsem něco ve stylu Godzilly, přeci jenom tu je Gamera. Ale bohužel film je to spíše dětský. Gamera jak je známo má ráda děti a pomáhá jim, tak ted jde pomoc dvou mladým chlapcům do vesmíru, kam se dostaly. Totiž zlý ufouni se jich chtějí zmocnit a mají taky své devastační zvířátko. To je asi všechno co bych k tomu řekl. Film stojí za shlédnutí asi tak k posledním 20 minutám kde se Gamera konečně rozhodne něco dělat. Celou dobu předtím sledujeme co ti dvě nesympatický děcka vyváděj. Konec je aspoň konečně něco co připomíná řádění Godzilly. Ale ani tak to není nic co bych musel vidět znova. Elektronické převleky monster jsou klasicky dobře zvládnuté, herci hrozní a zábavnost průměrná stejně jako moje známka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Gamera tai daiakuju Giron“ bohužel dokazuje, že filmy série s Gamerou prostě nejsou tak dobré a že nedokázaly a na trochu něco designovaná monstra přinést vlastně vůbec nic inovativního. Ti dětští hrdinové spíš jenom dokazují, že už tvůrci nevěděli pořádně kam se vydat, a tak už jen čekáte na to, kdy se tam objeví něco jako Pokémoni. Jsem zvědavý, jestli tuhle sérii ještě něco zachránilo, protože nejsem ani v polovině. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

V podstatě záležitost pro děti, neboť hlavními hrdiny tu jsou dva kluci, kteří při pozorování vesmíru dalekohledem objeví kosmickou loď blížící se k Zemi. Loď samozřejmě přistane poblíž jejich domovů, kluci loď najdou, vlezou do ní a loď odletí. Jak se později dozví od mimozemšťanů, letěli na planetu kroužící okolo Slunce přesně naproti Zemi, tudíž o ní vědci neměli žádné tušení (podobnost s filmem (Doppelganger). Prostředí vesmírné lodi či vesmírné stanice na cizí planetě je parádní, souboje mezi Gamerou a Virasem komické a zkázu Tokia nečekejte, ale znovu opakuji, že hlavní cílová skupina tu (snad) byly děti. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo i na fanouška "béček" jako jsem já hodně blbý.Nutno podotknout,že se přeci jen jedná o snímek pro děti a navíc natočený před více než 40-ti lety!Ale stejně:obří želva s tryskovým pohonem,co se prohání vesmírem,popere se s ještěrem s hlavou ve tvaru obřího nože,zacvičí si na hrazdě a nakonec jak obří svářečka dá dohromady napůl rozlomený létající talíř a dopraví děti zpět na Zemi?No,z toho jsem už trochu vyrostl! ()

inutihar

všechny recenze uživatele

Hodnotit se neodvažuju, toto je naprosto mimo měřítka a to i v rámci kajdžu-eiga subžánru. Je lepší Gamera řádící na hrazdě, Giron s obrovským nožem místo hlavy nebo poslední obyvatelky anti-Země pojídající dětské mozky? ()

Reklama

Reklama