Reklama

Reklama

Modli se, poslouchej, zabíjej

(seriál)
  • Švédsko Knutby: I blind tro (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V mrazivě chladné noci v lednu 2004 zaznělo v ospalé švédské vesnici Knutby několik výstřelů. Byla zde zavražděna mladá žena a její soused utrpěl četná střelná poranění. Celý svět tehdy obrátil pozornost k tamější uzavřené náboženské komunitě a se zatajeným dechem sledoval průběh soudního řízení. V sérii Modli se, poslouchej, zabíjej se uznávaní novináři Martin Johnson a Anton Berg spolu s režisérem Henrikem Georgssonem (Most) pokoušejí osvětlit, co se ve vesnici Knutby skutečně stalo. Novináři s pomocí dosud neznámých materiálů zkoumají nové okolnosti případu a vedou exkluzivní rozhovory s lidmi, kteří po letech mlčení promluvili. (HBO Europe)

(více)

Recenze (3)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno by tom aj nebol zlý True Crime Dokument, keby nebol ponaťahovaný na 6 takmer hodinových epizód, vďaka čomu sa poväčšine niesol v monotónnej rovine bez akejkoľvek snahy o zásah do emócii diváka. Na jednej strane je to z pohľadu rozpitvania prípadu a dôkazov v ňom, slušne odvedená práca, no tá režijná stránka, akosi nenaplnila to, čo sa od takéhoto dokumentu očakáva. Každá osoba personalizovaná do detailu, množstvo zbytočných záberov, no rozhodne nie z miesta činu, množstvo zbytočných monológov a myšlienok od členov sekty, no a to za mňa rozhodne nebolo až tak za potreby, aby sa každý vyjadroval ku všetkému. Ťažký priemer na hrane slabšieho priemeru .. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako true crime dokument Knutby úplně nefunguje.Celé je to takové podivně roztříštěné,hlavní případ není zrovna extra zajímavý a dvojice investigativních novinářů,kteří věří,že budou chytřejší než všichni ostatní a případ vyřeší je spíš rušivá.Mnohem zajímavější je ovšem Knutby jako sonda do fungování jedné prapodivné sekty (ono taky která sekta je normální) a v tomhle ohledu je to chvílemi silná káva.Vymývání mozků,šikana,sex,fyzické týrání atd atd a jako třešinka na dortu - Ježíšova nevěsta.Být tahle série čistě o tom a mít tak 3 díly.bylo by to super.Takhle je to ale bohužel jen průměr...60% ()

Reklama

Reklama