Reklama

Reklama

Gamera kontra Gaos

  • Japonsko Daikaijû kûchûsen: Gamera tai Gyaosu (více)
Trailer
Japonsko, 1967, 86 min

Obsahy(1)

Sopečné výbuchy kolem hory Fudži přilákají do kraje obrovitou želvu Gameru pohybující se vzduchem jako létající talíř. Současně se však dostane na povrch další monstrum, jehož obětmi se stanou vrtulník s průzkumníky a reportér doprovázený vesnickým chlapcem Eičim, kterého Gamera v poslední chvíli zachrání. Vědci zkoumají nové monstrum pojmenované Gaos. Mezitím je vydán příkaz k útoku letectva. (Hans.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Gamera kontra Gaos“ je hodně průměrný kaiju film a jsem si jistý, že spousta diváků si bude myslet, že je ještě hůř než průměrný. A on by možná byl, kdyby tu chvílemi nebyly skutečně skvělé trikové sekvence, které zdůrazňují to, co mám na kaiju snímcích nejradši. Krásnou snahu dosáhnout výborného efektu pomocí klasických, trikových metod, bez digitálu, což v té době ani nešlo, ale přitom efektivně a prostě nádherně. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Gamera kontra Gaos, legenda komunistických kin dob dávno minulých. Objektivně hodnoceno se jedná o celkem slabotku v rámci kaiju filmů. Slabé masky, triky, bitky monster i scénář, ale bohužel né zas tak hyperblbé a zábavné jako předchozí díl. Navíc je to hrozně zaměřené na děcka, Gamera je oproti předchozím filmům najednou "hodná" a chrání lidi a všechny nápady jak postupovat dál dává politikům a armádě osmiletý smrad co se svezl Gaměře na zádech. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako malýmu klukovi, kdy v komoušských kinech nedávali lautr nic, mi táta vyprávěl, jak za mlada chodil do kina na různý "monster movies", Sindibáda a různý dobrodružný filmy a starý horrory ... Hrozně jsem mu záviděl, než jsem trochu vyrostl a dostal se k prvním pořádným filmům ... A tak jsem si schválně skoukl film, o kterém mi táta vyprávěl, Gamera kontra Gaos ... No, těžko se to prostě hodnotí, ale mám pocit, že čím novější ty japonský "monster movies" byly, tím byly horší ... První Godzilla (1954) byla špičková a první Gamera (1965) hodně dobrá, temná atmosféra, černobílé filmy, dobré triky na tu dobu... Tohle je ale něco otřesného ... "Maska" záporného Gaose, no to si snad dělali prdel, navíc ve filmu se lautr nic neděje, příšery jsou na obrazovce tak 20% stopáže filmu ... Ale některý scény jsou nezapomenutelný a fakt k popukání ... Jinak ale fakt slabota asi i v rámci žánru, protože znám fakt mnohem lepší filmy z tohoto ranku ... ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Když se na film nedíváte očima desetiletého dítěte a ještě toho ze 70. let, vidíte jak je film slabý, přesněji ubohý. Proti o 21 let starší Vzpouře hraček Hermíny Týrlové se film jeví jako slabý soupeř. Nejenže je strašné herectví, které až až za hranou amatérského divadla, ale film je též špatně svícený. Tam, kde všude mohla být reálné prostředí, je papundeklová dekorace, kde i přes horší rozlišení vidíme papír a špatný nátěr. Nechápu proč je most přes řeku, přes který nekolikrát přejede auto, maketa. Tou je i nádraží, domy město, sopka, hory...Elektrárna či velín, kde se všichni nakonec sejdou je ubohá kulisa.Když porovnáme filmy z konce 60. let, tak je tento film jinde. Je natočen za pět padesát. A pitomoučký scénář, kde Gaos létá jako tryskáč bez mávání křídel a jeho animace je k smíchu i pro tehdejší animátory, vše jen podtrhuje. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ale notak, nechápu odsudky kolegů komentujících... to nadržujete Godzille, nebo co? :) Rámcově stejné příběhy, relativně méně nablblá armáda a vědecké týmy, stejně málo snesitelný dětský hrdina, poměrně logická gradace děje. Za mě nadprůměr klasických kaijuu filmů (nahony daleko od špičky, ale oproštěno od spousty wtf atributů ze spousty jiných). ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama