Reklama

Reklama

Gamera kontra Gaos

  • Japonsko Daikaijû kûchûsen: Gamera tai Gyaosu (více)
Trailer
Japonsko, 1967, 86 min

Obsahy(1)

Sopečné výbuchy kolem hory Fudži přilákají do kraje obrovitou želvu Gameru pohybující se vzduchem jako létající talíř. Současně se však dostane na povrch další monstrum, jehož obětmi se stanou vrtulník s průzkumníky a reportér doprovázený vesnickým chlapcem Eičim, kterého Gamera v poslední chvíli zachrání. Vědci zkoumají nové monstrum pojmenované Gaos. Mezitím je vydán příkaz k útoku letectva. (Hans.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Gamera, raketová šavlozubá želva dštící oheň na straně Japonska a proti ní Gaos, pterodaktyl přetáhnutý žehličkou s dvěma páteřemi, které fungují jako ladička. Příběh je velká fraška, malý kluk radí generálům a vědcům co mají dělat a nakonec přijdou s nápadem Gaose přilákat k nádobě s umělou krví a tu poté roztočit, aby se mu zamotala hlava. Ale všichni víme, že v těchto filmech lidstvo představuje převážně kompars a důležitější jsou monstra a jejich souboje. Jenže triky jsou jízda nahoru a dolů, povedené záběry střídají nepochopitelné kiksy. Nejdřív se krásně rozpůlí helikoptéra a vzápětí z ní začnou až příliš okatě vyskakovat pasažéři, jindy zase Gaos letící s Gamerou v pařátech je úplně statický a ještě má křídla nastavená proti směru letu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Co jsem tak zatím viděl, tak filmy s gamerou mají docela nadprůměrně zvládnuté miniatury, destrukce a všechno technické kolem toho..a možná o to více se člověk musí podivovat nad humpoláckým designem monster.. Gamera budiž(na tu už si člověk tak něják zvyknul), ale ten Gyaos je prostě tristní.. Samotný příběh není až tak špatný, skrývá pár motivů s potenciálem a místy je to skoro až napínavé, ale nedává to absolutně žádný smysl, je tam hnusné dítě, je to divně a zdlouhavě rozfázované do snad čtyř nebo pěti vln fightů gamery(nebo lidí) s Gyaosem.. Na konci už jsem z toho byl tak otupělý, že mi bylo vlastně jedno jak to skončí-hlavně aby to skončilo rychle. Nevím no-ty staré gamery mi prostě něják nesedí. ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Když se na film nedíváte očima desetiletého dítěte a ještě toho ze 70. let, vidíte jak je film slabý, přesněji ubohý. Proti o 21 let starší Vzpouře hraček Hermíny Týrlové se film jeví jako slabý soupeř. Nejenže je strašné herectví, které až až za hranou amatérského divadla, ale film je též špatně svícený. Tam, kde všude mohla být reálné prostředí, je papundeklová dekorace, kde i přes horší rozlišení vidíme papír a špatný nátěr. Nechápu proč je most přes řeku, přes který nekolikrát přejede auto, maketa. Tou je i nádraží, domy město, sopka, hory...Elektrárna či velín, kde se všichni nakonec sejdou je ubohá kulisa.Když porovnáme filmy z konce 60. let, tak je tento film jinde. Je natočen za pět padesát. A pitomoučký scénář, kde Gaos létá jako tryskáč bez mávání křídel a jeho animace je k smíchu i pro tehdejší animátory, vše jen podtrhuje. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže milujem snímky o Godzille a jej príbuzných, resp. japonské sci-fi spektákle 50. až 70. rokov, ani v tomto prípade nemôžem ináč. Tu proste nejde o dej, ktorý je hlúpučký a naivný, ide o tú atmosféru a hlavne o legendárny štýl špeciálnych efektov v tomto žánri ( herci navlečení v kostýmoch monštier pohybujúci sa v miniatúrnom ekosystéme ). Proste kúzelné. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ale notak, nechápu odsudky kolegů komentujících... to nadržujete Godzille, nebo co? :) Rámcově stejné příběhy, relativně méně nablblá armáda a vědecké týmy, stejně málo snesitelný dětský hrdina, poměrně logická gradace děje. Za mě nadprůměr klasických kaijuu filmů (nahony daleko od špičky, ale oproštěno od spousty wtf atributů ze spousty jiných). ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama