Reklama

Reklama

Učú kaidžú Gamera

  • Japonsko 宇宙怪獣ガメラ (více)

Obsahy(1)

Mimozemský dobyvatel Zanon útočí na Zemi a hodlá ji zotročit pomocí své armády monster. Ani tři mocné superhrdinky mu v tom pomocí svých schopností nedokážou zabránit, a proto musejí spojit své síly s Gamerou. Gyaos, Zigra, Viras, Jiger, Guiron a Barugon stojí proti Gamerovi v boji, který dost možná může být jeho posledním. Skončí tento boj úspěšně a podaří se monstrózní mimozemskou invazi jednou provždy zastavit? (Israha)

(více)

Recenze (8)

Ertai 

všechny recenze uživatele

Hodně smutný konec Shōwa éry a nic na tom nemění, že se jednalo o film za pár šupů na jedno použití pro děcka na prvním stupni. Tak jak píše pepua, příběh je o invazi mimozemšťanů (kteří mají loď co vypadá přesně jako Star Destroyer ze star wars) na Zemi prostřednictvím jedné mimozemšťanky v přestrojení a proti nim stojí tří "vesmířanky" (ehm) které jsou taky v přestrojení a umí se změnit na superženy. Emzáci v pravidelných intervalech posílají na zemi monstra a proti nim bojuje Gamera, což není nic jeného než (všechny) bitky zkopírované z minulých filmů (!). Inteligence a logika jsou tedy na nízkých hodnotách, to samé však bohužel platí i o zábavnosti, jedna narážka na Godzillu to nevytrhne. Není divu, že šla Gamera na 15 let k ledu. ()

MerlinPolcic 

všechny recenze uživatele

O dosť vydarenejší diel než predchádzajúci a dal by sa porovnávať s filmom Godzilla, Minilla, Gabara: Orú kaidžú daišingeki (1969). Len škoda, že všetky útoky a súboje sú skopírované a ešte väčšia, že sú skrátené. To by sme si aspoň zaspomínali na staré dobré súboje. Keďže však mám rád používanie záberov zo starších filmov série, hviezdičku som za to nestrhol. Jediné, čo bolo na filme trápne (ale dalo sa to zniesť, preto hviezdičku (opäť) nestrhávam) boli tie super hrdinky. Je však vidieť, že film si väčšinou medzi tými, čo ho si ho pozreli, nezaslúžil pochvalu a preto chápem 15-ročnú neplatenú dovolenku série Gamera. 49% ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak už prvních deset minut jsem ležel smíchy, a tušil, že tuhle super blbinu dokoukat do konce nebude jednoduché. V patnácté minutě si zopakujeme záběry z filmu Gamera kontra Gaos. Mimochodem jich bude více. No, dále snad škoda psát. Prostě použité sekvence z jiných snímků, spojené tak blbým příběhem, že to snad nemohlo bavit ani prvňáky. Ale pozor! Zase se tu blbě netlachá, má to spád a v podstatě je to i srandovní. Já dávám deset procent. Kdyby to nebylo všechno okopírované, dal bych i více. Ale, co, dám, však jsem se bavil. A nepřeskakoval. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Než jsem se pustil tento díl o Gameře, nic moc jsem si o něm nezjistil, a to byla chyba. Film obsahuje souboje vzaté z předešlých filmů, které jsou spojeny naprosto děsným příběhem. Tři mimozemské ženy, které žijí na Zemi v utajení a mají chránit lidstvo před nebezpečím, spolu s jedním malým klukem pomáhají Gameře v boji proti monstrům. K Zemi přiletí nepřátelská civilizace a na planetu postupně posílá monstra, souboje jsou oproti originálům ještě pokrácené, takže se Gamera se všemi vypořádá celkem rychle, což na zábavě nepřidá. Posun od klasického monster movie směrem k pohádkám mi příliš nevyhovuje, např. v tomto dílu mne ten malý kluk vyloženě vytáčel tím, jak neustále na Gameru příšerným hlasem něco řval. Konec byl trochu překvapivý a stojí za to jej neprozrazovat. Pro mne rozhodně nejnudnější díl o Gameře, tedy určitě alespoň do té doby, než uvidím zbývající filmy, třeba se tam ještě něco horšího schovává. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako začať sci-fi spektákel ( ktorý ale trvá len pár sekúnd ), po roku 1977? No najlepšie by bolo preletom gigantického vesmírneho plavidla ponad kameru. A to bolo jediný krát, čo som sa bavil. Túžba zarobiť prachy nepozná medze a tak si v tomto prípade zopakujeme kaiju attacks z minulých dielov ( to len aby sa zbytočne nemíňali drahocenné zlaťáky ) a obsadíme zhruba 5 postáv, ktorých herci pracovali zrejme tiež len za obedy. Dno, kedysi oslnivého japonského žánru. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama