Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouhých letech strávených v exilu se do rodného města Prejnaru vrací zlotřilý upír Radu. Po příchodu zavraždí svého otce a ukradne mu drahocenný Kámen krve, jenž podle pověsti obsahuje krev svatých. Na scéně se však objevuje i jeho bratr Stephan, který za pomoci dvou amerických studentek plánuje překazit Raduovi ďábelské plány s kamenem. (Chatterer)

(více)

Recenze (18)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že i devadesátky uměly zajímavé a poutavé horrory. Problém tohohle jinak sympatického fláku je, že se vlastně nikam nevyvine a nesnaží se gradovat, to nejlepší ukáže hned na začátku (parádní úvodní scéna s hádkou otce upíra s nezvedeným synem upírem) a pak už to jen opakuje. Hlavní záporák je naprosto perfektní, funkční a strašidelný. Herecky je to fajn, trojice dívek se snaží, krev teče, atmosféra starých opuštěných hradů funguje. A kdy jste naposled viděli trabanta v upírském horroru? Jen kdyby se to ve druhé půli tolik nekamarádilo s náznaky nudy. Obecně vzato ale velmi potěšující snímek. 3.5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Van Helsing a spol. sice před 100 lety Draculu odkrouhli, ale to netušili, že měl ještě dva bráchy, přičemž jeden vypadá jako Nosferatu z 20tých let a je zlej a druhej jako typickej 80kovej hezoun a je hodnej. A k ruce tu jsou pochopitelně dobový krasavice v rolích americkejch studentek a všichni se dohadujou o nějakej magickej šutr. Upírský ultrabéčko se vším, co k tomu patří a zároveň milá exkurze do dob, kdy tyhle brakový horory frčely a jejich tvůrci je fakt uměli. 55% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa vyjadrovať ku každej časti osobitne, pretože všetky štyri diely sú kvalitatívne veľmi porovnateľné. Navyše je to vždy o tom istom, hlavné postavy bojujú proti zlému upírovi, od druhého dielu aj proti jeho matke čarodejnici, vždy ho na konci zabijú a logicky na začiatku každej časti ožije, ako ináč. Takže to zhrniem. Podľa mňa sa jedná vôbec o NAJLEPŠIU a najatmosferickejšiu upírsku sériu. Za najlepšie časti považujem druhú a tretiu (v tej prvej mi vadilo príšerné spracovanie démonov a v tej poslednej už atmosféra miestami pokrivkávala, predsa len, hrad je hrad, a nič ho nedokáže nahradiť). Druhá vec: Radu je podľa môjho názoru ten najcharizmatickejší upírsky hlavný záporák. Najviac ma zaujali masky, kvalitné krvavé scény, sympatické hlavné postavy a prostredie rumunského vidieka. Celá séria ma len utvrdila, že v 90. rokoch sa rodili najlepšie upíriny. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvod fajnučký ( hlavne vďaka tým malým démonom oživeným old schoolovou stop-motion animáciou ). A potom príde pre mňa jeden z najikonickejších záberov hororového žánru ( v rámci B kategórie ). Tri sličné devy nasadajú do starého trabanta a napredujú smerom k nebezpečenstvu číhajucemu v starých lesoch a hradoch Transylvánie. No proste brutal. Výborná výprava a atmosféra. Potom to ale začne strácať dych, na počudovanie som čakal, že sa tu niekto začne orgazmicky vyblázňovať v gore a make-up efektoch ( veď predsa len Full Moon Ent. ), ale ostala už len tá atmosféra a tej práve toto chýbalo. Ten pravý masaker. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tady to začalo. První díl Subspecies je zajímavé směsice žánrů, která sice nenudí ale taky jsem z ní nebyl nějak na větvi. A já tak uzavírám jednu kapitolu kterou jsem si střádal poměrně dlouho. Celou sérii jsem viděl pěkně debilně nejdříve 3 díl pak Vampire Journals pak 2 díl a nakonec 1 díl. Je to zábavná série s naprosto dokonalým hradem a atmosférou a naprosto famozním záporákem, kdybych to viděl jako malej tak mám noční můry. Na druhou stranu tenhle film nemá moc co nabídnout. Takže ani tak nemůžu dát více jak 3*. Ale jsou to rozhodně dobré 3*. BTW Scrimm tu má úžasný háro. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Jedna zo scén, ktoré boli vystrihnuté, zobrazovala Radua (Anders Hove) ako sa počas spánku mení na rozkladajúcu sa kostru. Keď však režisér Ted Nicolaou uvidel natočený materiál, rozhodol sa scénu kvôli smiešnym špeciálnym efektom vystrihnúť. (beso74)
  • Jedná se o první americký film natočený v Rumunsku. (hladass)

Reklama

Reklama