Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Buenos Aires, píše se rok 1850 a mladý Anton Lupan se za studií seznámí se stejně starým mladíkem jménem Pierre Vaillant. Oba si velmi dobře rozumí a vznikne mezi nimi hluboké přátelství. Společně naplánují velkolepou námořní plavbu okolo světa. Jejich cesty se pak na čas rozejdou, Pierrovi se podaří najmout loď i s posádkou a vyráží na cestu bez svého přítele Antona. Loď ale záhadně zmizí, padne do rukou bandy pirátů, kteří v oblasti přepadají lodě. Všichni členové posádky jsou nezvěstní, údajně mrtví. Anton je šokován ztrátou svého přítele. Ale je Pierre skutečně mrtev? Postupem času získá Anton prostředky a najme si loď, kterou pojmenuje "Lesperance"-Naděje, sežene i spojence a je odhodlán uskutečnit vysněnou plavbu kolem světa, ale také touží zjistit, co se s jeho přítelem opravdu stalo. Kormidelník Gherasim, turecký kuchař Ismail, Jeremiáš a další vyrážejí s kapitánem Lupanem na dobrodružnou cestu. Kromě mnoha jiných nástrah je čeká i střetnutí s bandou pirátů.
Dvanáctidílný rumunský dobrodružný seriál byl natočen podle knihy spisovatele Radu Tudorana, jež vyšla i u nás. Seriál odvysílala Československá televize koncem osmdesátých let. (hemir)

(více)

Recenze (4)

anderson 

všechny recenze uživatele

STV = 16.9.1991, réžia slovenského znenia (ČST Košice) = PETER HUDÁK - TECHNICKÁ POZNÁMKA: Nenašiel som záznam o filmovej verzii a jej uvedení u nás. Každopádne v ČST to bežalo ako 12-dielny TV seriál. (30.3.2012) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu skvelý dobrodružný seriál okorenený komedionálnymi scénami od našich socialistických priateľov z Rumunska. Utekala, utekala! 70% ()

hipis

všechny recenze uživatele

Siedma časť Uragán a pohár vody 26.8.1991 o 16 :55 hodine uvedené na STV ,  8 časť má názov : jedno stretnutie ... či vlastne dve? , 9 časť Martin Strickland vstupuje na scénu , 10 časť zlatý prach  , 11 - na konci sveta , 12 - dobrodružstvo sa nekončí. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Dejte mi seriál s plachetnicí, špinavými námořníky a aspoň trochu zajímavým příběhem a nemůžu v životě jít pod pět hvězdiček. I tento seriál byl naprosto skvělý a společně s Jackem Holbornem a Co přináší řeka patří do mé svaté vodní trojice. Akorát mě nikdy nenapadlo, že je to rumunské. ()

Reklama

Reklama