Reklama

Reklama

Recenze (5)

Hellboy

všechny recenze uživatele

Viděl jsem bez titulků či dabingu, takže nevím, o čem mluvili a proto si neodvážim to hodnotit. Ale vypadalo to jako zajímavý film, jen škoda, že docela dlouhý. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle povídky A. P. Čechova považovaný za jedno z nejlepších ztvárnění ruské klasiky, ač mám Čechova docela rád, mě příliš neoslovil hlavně pro svou délku. Určité kouzlo v sobě skrývá,když už jsem ho vydržel sledovat až do konce, takže vidět se však dá, i když zrovna nemám potřebu jej honem znovu spatřit. Jedná se o pohled na svět dětskýma očima asi 9 letého chlapce, který jede širou stepí do města, kde má nastoupit na gymnázium,. a po cestě s různými doprovody poznává různé charaktery lidí spjatých s tamní přírodou. ()

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 7.2.1983, v pôvodnom znení s titulkami - V ČST uvedené ako dvojdielny film. (17.2.2011) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem přistupoval s obavami i nadějí. Čechovovu povídka "Step" mám z jeho (a nejen) delších povídek snad nějraději. Četl jsem ji několikrát a vždycky ve mně vyvolala optimisticky smířlivou náladu. Proto ty obavy a naděje. Bohužel; přestože jsem se rusky učil osm let a za ruštiny dělal maturitu, vyplýtval jsem tuto dobu na (pře)hláskové pitomosti kladené do umělých školních rozhovorů, jako "Vy svinítě", "Da sviňárna", "Kuda vy idiote", "Čto prevíte", atd. A nelituji toho jen teď, ale od té doby. I když jsem dialogům (hodně) moc nerozumněl, bylo to asi přece jen lepší, než to slyšet namluvené česky. A podobně jako povídka (novela) mě film nezaujal jen stínem vozu, kavylem a podobnými krásami, ale především náladou, která na mě působila podobně jako povídka mistra Čechova. Možná proto si ji vybral i Sergej Bondarčuk (zahrál si i roli Jemeljana), který přece jen ji podává o něco dramatičtěji, než bych to třeba viděl sám (včetně snů a vizí malého Jegora, který jede na gympl "učiť sa", a možná už s vědomím, že víc než stepi se stejně nenaučí. ()

Reklama

Reklama