Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řezník Wing se zaplete do konfliktu s panem Ko, mistrem školy Pěti draků. Mistr je přesvědčený, že Wing zabil jeho kmotřenku. Vůbec netuší, že za vším stojí jeho syn Tai-Hoi, který pomocí všemožných intrik svalil vinu na Winga. Wing musí dokázat svou nevinu a pomstít smrt svého bratra, kterého nezavraždil nikdo jiný než Tai-Hoi. I když si diváci stýskají, že film vlastně nemá scénář, je údajně plný všech možných škol kung-fu, skvělé choreografie, precizních soubojů a tudíž mu není co vytýkat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když těmhle honkongským kung-fu melám dávám tradičně většinou 3*, tady musím udělat výjimku. Film má dlouhou stopáž a scénář je spíše úsměvný, ale dobré scénáře se v těchto filmech stejně nikdy nevyskytovaly, je to furt dokola. Dvě a více škol, nejdřív humor, potom dramatický zvrat, nějaký ten trénink, do toho neposlušný žák a nějaký ten mistr. Klasika, pořád dokola, ale pořád dokola se na to dá dívat. V tomto případě oceňuji v podstatě hlavní roli Sammo Hung Kam-Boa, který má možnost předvést naprosto všechno co dokáže (a že toho je!!). S reálnými souboji zde mělo společného sice tak 10 minut z těch více jak 100 minut stopáže, ale jinak 95% času vyplňují špičkově choreograficky zvládnuté kung-fu duely, na které se prostě dobře dívá. Je to prostě jedna velká řežba, nenudil jsem se ani chvíli. Navíc klasika. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý kung-fu film s výborným Sammom Hungom. Má celkom dobrý príbeh o mäsiarovi a výbornom bojovníkovi, ktorý sa dostane do sporu so synom jedného z miestnych majstrov, ktorý spôsobí smrť svojej nevlastnej sestry, z čoho ale obviní mäsiara a tak na neho ešte privolá hnev svojho otca. A navyše ešte aj zabije mäsiarovho brata, za čo sa už rozhodne pomstiť a aj očistiť svoje meno. Ale aj tak tu o príbeh až tak moc nejde, prvoradé sú samozrejme súboje. Je ich tu dosť a väčšinou sú aj dosť dlhé a kedže ich mal na starosti Yuen Woo-ping, tak sú aj na vysokej úrovni a patria medzi to najlepšie, čo som v kung-fu filmoch sedemdesiatych rokov videl. Z prvej polovice filmu ma zaujal hlavne súboj dvoch majstrov s perami alebo výborný súboj vo vinárni, kde opilec predvádza veľmi zaujímavý spôsob boja. Ale druhá polovica je po tejto stránke lepšia, hlavne veľmi dlhý súboj niekoľkých dvojíc v škole bojových umení, kde sa predvedie aj Biao Yuen je veľmi dobrý a podobne sú na tom aj všetky súboje Samma Hunga z tejto polovice. Celkom dobre tu funguje aj humor, nájde sa tu viacero dobrých vtipných scén. Ja osobne uprednostńujem skôr akčné filmy zo súčasnej doby ako Police Story alebo Red Force, ale aj takéto si rád pozriem, majú svoje čaro a tento patrí v rámci svojho typu medzi tie najlepšie. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 76%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Zo scenarom si tu nikto prilis hlavu nelamal, to je zrejme. Scenar sa prepisoval podla potreby, postavy sa menili a vysledok - jednoduchy, obohrany pribeh bez stipky napadu. Komedia (nechyba Woo-Pingov oblubeny prvok, a to akoholicky kung fu majster) strieda dramu (dost drsna scena znasilnenie a vrazdy), jednoducho, prilis to pohromade nedrzi. Yuen Woo-Ping je vsak znamy predovsetkym ako akcny choreograf, a akcie je tu veru dost, a je prvotriedna. Podobne ako v Druknen masterovi je to taka zabavna zmes roznych tajnych stylov a technik, ktore sa vsetky odprezentuju v zaverecnom suboji a to velmi podobnym sposobom, ako v spominanom Drunken Masterovi. Obsadenie vyborne a Sammo Hung a jeho uhlavny oponent Hoi San Lee (v tunajsich koncinah znamy hlavne z filmu 36 komnat shaolinu, kde stvarnil postavu mnicha seniora, ktoreho sa snazil porazit San te) podavaju svoj vysoky standart. Hlavnym lakadlom tohto filmu je vsak slavna postava Wong Fei-Hung, presnejsie herec, ktory ju tu stvarnil - Tak-Hing Kwan. Tak-Hing Kwan stvrnil Wong Fei-Hunga dohromady viac ako 70 krat, a jeho szitie s postavou je obrovske, badatelne hned vo chvili ked sa (spolu so slavnou melodiou, znamou najme z Once upon time in china) objavi na scene. Predvedie sa sice len v jedinej bojovej scene - taj je vsak, pani moji, genialna. On a majster dalsej skoly bojuju pomocou kaligrafickych pier, pricom jeho oponent sa mu snazi zabranit v dokonceni napisu. TO MUSITE VIDIET. V mojich ociach si vyssie hodnotenie Magnificent Butcher koli scenaru nezasluzi, pre fanusikov je to vsak tak ci tak povinnost. (8.2/10) ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Siu Tien Yuen hrál původně roli žebráka, během natáčení však umírá. Jeho role byla přepsána a nahradil ho pohybově nadaný Mei Sheng Fan. Partička Sammo, Biao a Lam se podílela na originální choreografii v jinak celkem přitroublé taškařici. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Příběh není z nejsofistikovanějších, ale Magnificent Butcher dostává velmi pěkné 4.5 - už jen proto, že je to film k prasknutí narvaný lidmi, na které se obzvlášť ráda dívám - a že v podstatě všichni, ač často ve výrazně vedlejších rolích, dostanou šanci předvést, co dovedou. Navíc mám slabost pro tyhle hongkongské žánrové kejkle, kde se nejhrubozrnnější slapstick komedie střídá s momenty vypjatě melodramatickými i poměrně syrovými (a surovými) způsobem, nad kterým občas zůstane rozum stát... Když si k tomu přičtu opravdu výbornou choreografii soubojů, tak prostě nemůžu jít pod pět. :-) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhá stopáž, která se na mě až příliš často brodí v asijském pahumoru plném nadbytečných gest a rozličných grimas. Souboje jsou tradičně perfektní, hlavnímu zlosynovi sice chyběl punc bojovníka, ale celkem s úspěchem jej vyvažoval překvapivě přesvědčivým křivým charakterem, při scéně znásilnění a vraždy ho budete nenávidět. Motání se v kruhu opravdu zbytečně natahovaného "příběhu" naštěstí v závěru vyvrcholí choreografickou mňamkou, za ni však nepovažuji onu finální řezníkovu bitku s mistrem pěti živlů, ale duel dvojic v řezníkově škole bez jeho účasti. Dobré, ale místy opravdu k uzoufání nudné. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příběhově je ten film někde v nejspodnějších stránkách scénáristických šuplíků, prostě jde o naprostou a vlastně i tak nějak nezajímavou klasiku. Naštěstí v těchto filmech jde většinou o něco jiného. Je to zábavné a ty souboje jsou úchvatné. Strašně krásně se na to dívá. Navíc je tu Sammo Hung, taková HK verze haškovského cvalíka, který je prostorově trošku výraznější, ale když dojde na řeč (tedy pěsti) je akčnější a hbitější než náhlý průjmový záchvat. Sammo Hung je prostě masér, kterého já můžu (a vlastěn jen kvůli němu jsem si film pořizoval). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dvoch filmoch s Jackiem si Yuen Woo-Ping zobral do parády Samma Hunga a vznikla z toho dalsia oldschool kung-fu pecka. Zápletka je plná nedorozumení na ktore neustale dopláca dobrácky mäsiar Wing (Sammo Hung). Nastastie studuje kung-fu u legendarneho Wong Fei-Hunga (ktoreho hra jeho legendarny predstavitel Tak-Hing Kwan), takze sa zo slamastiky vzdy dostane. Podobne naivny smoliar ako on, je jeho brat (Chin Chang), ktory sa po dlhych rokoch vracia do mesta aj so svojou zenou. Lenze tá padne do oka synovi konkurencnej Wongovej skoly, zakernemu Koovi (Fung Hak On), ktory ju unesie, aby ju znasilnil. Neviem co ma Sammo neustale s tym motivom znasilnovania a zakazdym je za nasilnika Fung Hak On. Hm. Vdaka rôznym nedorozumeniam sa Wing prida na stranu Koa, ktory este znasilni a zabije aj svoju nevlastnu sestru a hodi to na Winga. Nastastie sa v meste objavi aj Opity majster (pôvodny predstavitel bohuzial kratko pred natacanim zomrel, tak ho nahradil Fan Mei Sheng), ktory pomôze Wingovi vsetky nedorozumenia vyjasnit a nauci honejake nove techniky. Vo vedlajsich ulohach sa objavia aj dalsie povedome xichty (Lam Ching Ying, Chung Fat, Wei Pai), ktore tentoraz nie su len do poctu a kazdy z nich ma aspon jeden solidny duel vratane Yuen Biaoa, ktory hra Wongovho studenta Foona (tuto ulohu si zopakoval po rokoch aj po boku Jeta v prvom diely Once Upon a Time in China). Bitiek je dostatok a väcsina z nich je uz dostatocne dynamicka a aj tych par pomalsich fazovanych bitiek je stale dostatocne zaujimavych, vdaka vynaliezavej a hravej choreografii. Pokial sa nepredvadzaju nejake drsne pady a pôsobive salta, tak je to vzdy minimalne strasna sranda a tentoraz to bolo aj tak zamyslane. Vrcholom filmu je Wingov suboj s majstrom konkurencnej skoly (Lee Hoi San) v ktorom Sammo dokazuje, ze aj s nadvahou sa daju stvarat salta a premety na x spôsobov. A popritom sa dockame aj spickovych chvatov rôznych stylov, ktore mozno nemaju prakticke vyuzitie, ale neskutocne dobre sa na ne pozera. Vysledkom je skvele kung-fu, ktore by si nemal nechat ujst ziadny fanusik Samma Hunga alebo Jackieho Drunken Mastera. 8/10. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Príbeh som nejako ani neriešil, lebo nebol absolútne podstatný..ale tie bitky, a ich choreografia bola úžasná... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě akční paráda. Opravdu nemá cenu řešit příběh, o který v tomhle případě prostě nejde. Tady jde o to, že všechny postavy se naprosto neskutečně mydlí a ta choreografie soubojů je prostě dokonalá. Člověk jen zírá, co všechno je možné vymyslet a jak jsou někteří borci ohební a co všechno dovedou. Skvělá zábava. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Poměrně brutální HK humor, to jsem opravdu čuměl. Akcičky ale parádní. Ona totiž platí rovnice: Woo-ping Yuen+ Sammo Hung= Klasika. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo scenar nie je z tych najbystrejsich, ale na to kung fu filmy nikdy neboli, vzdy slo o to, koho kung fu je lepsie nez druheho. Kazdopadne maloco kung fu filmov je podarenych, tento vsak je masakrozne dobry. Jo a Sammo Hung kam Bo co stvara zo svojou vahou - hm, absolutny masaker . 85 % ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Zatímco Jackie Chan se ve své produkci pro západ inspiroval měšťáckými fraškami z 19. století (Feydeau a spol.), a ty prokládal perfektně propracovanými bitkami, ovšem zabírajícími jen malou část filmu, Sammo Hung zůstal u commedie dell´arte se svými klasickými lazzi (Mé prdy jsou vražedné), a bitky jsou méně propracované, ovšem zabírají skoro celý film. A to je na odpočinek to nejlepší. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ten, kto pridával film do databázy, zabudol pripísať, že sa jedná o komédiu. Škoda, ale mohol som tušiť, že Sammo Hunga v normálnom filme asi stretnúť nemožno. Jedná sa tak iba o ďalšiu kung fu grotesku bez nosnejšieho príbehu a s kopcom trápnej situačno-komediálnej teatrálnosti ("Moje prdy sú vražedné"). Ešte aj tie súboje tvorí viacmenej cirkusové kung-fu, so stoličkami a kopancami do zadku, s troma tlsťochmi, aj keď jeden je v akcii nahradený dvojníkom. Nech filmu slúži ku cti, že napriek plytšiemu príbehu nenudí, je okorenený o 2 dramaticky podané vraždy a miestami je choreografia súbojov na výške. Lenže aj pri vykonávaní pomsty sa nevyhne komediálnym polohám. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Taková klasická Kung Fu podívaná s budoucími hvězdami tohoto umění. Zvláštní na tomto snímku je, že ač je udělán jako vesměs komediální, nechybí tu ani smrt mnoha účinkujících. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Perfektně vyladěné fighty jsou bohužel tím jediným, co drží Nářez nad filmově nudným průměrem. Ostatní by zasloužilo otočku s výskokem... je s podivem,jak se metrákový šikmoočko bůček dokáže hýbat.. ()

Reklama

Reklama