Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyučený elektrikář Jirka Prouza se cítí nejlépe v truhlářské dílně svého dědečka. Ambiciózní matka však chce, aby studoval vysokou školu. Stejný názor má i jeho dívka Káťa. Jirka si tedy proti své vůli podá přihlášku, studium ho ale nebaví a prospěch není valný. Přemlouvá dědu i mistra Fulína, aby mu v podniku zařídili místo údržbáře, ale ti v obavě z chlapcovy matky odmítají. Autoritativní matka Jirku přinutí, aby ve studiu pokračoval. Jirka se rozejde s Káťou, začne zanedbávat školu a shání melouchy, aby si vydělal peníze a mohl odejít z domova… (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě nejlepší část trilogie, což je asi dáno tím, že už jsem nic zajímavého neočekávala a herecké obsazení také nenabízelo mimořádný zážitek. Ale nudila jsem se nakonec nejméně, postavy jsou také poněkud neživotné, herecké výkony omšelé, režie z výprodeje, ale příběh sám dává celkem smysl, to je v rámci trilogie vítaná změna. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Tohle byla zrůdnost. Jak jsem si umínil , odpady dávat nebudu , ale tohle "dílo" je 1 z mála , které jsem shlédl a docela jsem přesvědčen , že by si ho zasloužilo.  Ono , už to , že Z.Buchvaldek zde jako 1 z mála zúčastněných má relativně normální roly a jinak všichni ostatní představují takové neuvěřitelné ko..ty a ku..y mě mělo dostatečně odradit . 54 minut skutečného utrpení. Průvodce Václav Babka tomu dodal onu pomyslnou korunu , Blee. ()

Reklama

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne příliš zdařilá moralita, která jednak silně šustí papírem a jednak ji nesmyslně narušují komentářové vstupy, které ji ještě víc srážejí do jakési didaktické brožurkovitosi pro slabomyslné diváky, kdyby se třeba sami neuměli rozhodnout, komu a čemu fandit. To už nemohly zachránit ani herecké výkony, kdy mladý Roman Hájek byl uvěřitelnější než některé etablované herecké osobnosti. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečná moralitka, v ktorej hlavný hrdina zmietajúci sa medzi vlastnou túžbou manuálne pracovať a prianím matky, aby študoval na vysokej škole, neváha dať sa na cestu zločinu. Pekné je porovnanie rodinných pomerov, kde náš remesla chtivý geroj pochádza z rodiny intelektuálskej, zatiaľ čo jeho vyvolená vysokoškolská študentka z rodiny robotníckej. Okolo toho kopa rečí o tom, ako sa kto kedy nesprávne rozhodol, aké to malo na jeho život dôsledky a prečo je lepšia tlačenka s pivom než honosná hostina. Pobavilo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem viděl mazáka Hasmana v jiné roli, což mě zaujalo na tomto televizním filmu asi nejvíce. A Stanislav Tříska měl zase to své pivo. Třídní boj mezi rodinami v době socialistické rovnosti ničím jiným příliš nenadchl. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama