Reklama

Reklama

Ikonické páry Hollywoodu

(seriál)
  • Francie Les Couples mythiques du cinéma (více)

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Francouzský dokumentární cyklus o velkých láskách i velkých filmech. (Česká televize)

Recenze (11)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokumentární seriál je ke shlédnutí v archivu České televize. Shlédl jsem ho na CT Art. Pro mě neznámé informace a příběhy. Možná nejvíce samostatných dokumentu je natočeno od Steve McQueenovi. Když se zeptáte kohokoli z generace lidí něco přes dvacet, hlavně žen, tak tohoto herce, který zlomil srdce každé pouhým pohledem a modrýma uhrančivýma očima, ho vůbec neznají. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tak pořád je to "jedna paní povídala", ale koukám na to ráda, protože krom subjektivních názorů zúčastněných komentátorů na emoce a vztahy dvojic ( vždy je to pohled zvenčí a nemá smysl se tím příliš balamutit), zmiňují i informace ne příliš známé, plus hromady fotek, ucelené živtopisy a v podstatě i vývoje filmografií dotyčných. Taková pohoda ke kávičce, místy dojemná. Celkem často, jak už to v tragickém světě velkých hvězd bývá... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Standardní dokumentární cyklus s mluvícími hlavami a archivními záběry, který nakukuje pod slupku slavných milostných afér. A  skoro všechny skončily špatně, některé i tragicky. Takže filmovou romantiku i tihle slavní zažívali jen na plátně, v životě se potýkali se stejnými nectnostmi a slabostmi jako všichni ostatní. Pozitivní vyznění vidím možná v tom směru, že některé vztahy, byť končily bolestně, dokázaly inspirovat k uměleckým výkonům. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý dokumentární seriál. Viděl jsem sice jenom pár dílů, ale určitě mě to celkové zpracování zaujalo. Množství informací nejen co se filmové kariéry a osobního života týče. Dost mě dostal díl -  Jean Harlowová a William Powell – většinu peněz jí brala matka se svým přítelem, pěkným křivákem – ona je poslouchala na slovo – přesto geniální herečka, která na tehdejší dobu byla i dost odvážná – on zase starší borec – dobrý herec – který ji měl rád, ale nechtěl svatbu. No a pak bylo pozdě, jedna blbá diagnóza a mladá holka šla pod drn. První dva se Steve McQueenem a Clarkem Gablem taky nebyli špatné, ale o těch dvou jsem toho věděl už dost předtím z jiných dokumentů. Líto mi trochu bylo i Ingrid Bergmanové – no je vidět, že herci a herečky to taky neměli jednoduché – nicméně spoustu z nich zničili prachy, drogy, psychika, chlast… ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Viděn zatím jenom díl 10/10 o Barbaře Stanwyck a Robertu Taylorovi, mém oblíbenci ze Zlatých let Hollywoodu. O Robertovi jsem se sice dle očekávání nedozvěděla nic nového, ale o Barbaře rozhodně ano. Už jen to, že (nejen Robert Taylor nebyl Robert Taylor ale) ani Barbara nebyla Barbara a už vůbec nebyla Stanwyck(ová) bylo pro mě nové a vcelku zajímavé. Každopádně se moc ráda podívám na další díly, minimálně na ten o Kleopatře a Marku Antoniovi (Liz Taylor a Richard Burton). ()

sator 

všechny recenze uživatele

1. Ali MacGrawová a Steve McQueen: 3* 2.Carole Lombardová a Clark Gable: 3* Katharine Hepburnová a Spencer Tracy 3*. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

1. ALI A STEVE: Silné mrknutí stavu citu, slibu stavitelů ohnivé lásky, jíž svítí mírný, spaluje velký, taví žárlivý plamen něhy._____ 2. CAROL A CLARK: Klasa doby. Klasa noblesy, ale pak se křídla lásky srolovala v nebesích. Klesla k zemi, v černých oblecích.______ 3. ELIZABETH a RICHARD: Burácivý tón, vášní sbor. Citovaný cit. Tu s kořením, tu s cyankáli, v chiaroscuro._________ 4. INGRID a ROBERTO: Grády to má. Švédská gerbera, italskou vlnou rosená._____5. JEAN a WILLIAM: Láska hravá. Nepolevující. Lehce polétávající éterem.________ 6. JUDY a VINCENT: Když garance girland pomine...____ 7. KATHERINE a SPENCER: Ti neztrácí pel hrdosti hrdliček.______ 8. LAUREN a HUMPHREY: Dáma s kalným hlasem, cool pasem a sveřepý frajer, svěřenec černých řad, s cigaretovým oblekem.______ 9. MONICA a MICHELANGELO: Dívka s pampeliškovými vlasy a sochař - stavitel mravenčivých niter._________ 10. BARBARA a ROBERT: Sami sebe pojistili. Polibky se zavděčili studiím. Rubínová "Kleopatra" a růžový kavalír. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Příjemně nebulvární - dokumenty se kromě vztahových věcí dost zabývají i dětstvím a filmografií jednotlivých protagonistů ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že spoustu (vlastně spíš většinu) z představených osobností jsem příliš neznala (slyšela jsem např. jméno, ale už jsem si moc nedokázala dané herce propojit s konkrétními filmy a o jejich životě jsem také věděla pramálo). Takže jsem se díky tomuto dokumentu dozvěděla spoustu nových informací, jak o hercích jako takových, tak filmech, v nichž hráli - tudíž mám teď řadu tipů na snímky, ke kterým bych se asi jinak nedostala nebo dostala až kdo ví kdy. Na druhou stranu, asi právě proto, že jsem se dívala na lidi, kteří byli do té doby pro mě neznámí, mě to shrnování jejich osudů místy, přiznám se, nebavilo až tolik (odvíjelo se to u jednotlivých párů asi hlavně od toho, jak spletité a pestré jejich osudy byly a v jak zajímavých - z mého subjektivního pohledu - filmech hráli). Výběr dvojic do takového dokumentu je také velmi subjektivní věc, jsem přesvědčená, že ikonickými páry Hollywoodu jsou pro každého úplně jiní lidé, roli take bude hrát období, ve kterém je hledáme atp. To je ale úplně v pořádku. Když je ale řeč o dvojicích, vzhledem k názvu dokumentu jsem čekala, že to bude více o párovém životě dotyčných, přičemž v některých případech většinu dílu zabralo povídání o kariérách lidí jako jednotlivců a jejich společnému (ať už osobnímu nebo pracovnímu) životu byl věnován opravdu jen malý prostor. I přes posledně uvedené podle mě ale dokument stojí za zhlédnutí, z pohledu stylu natočení je to taková klasika (záběry z filmů, kde herci hráli, povídání lidí z jejich okolí nebo odborníků od filmu, chronologicky se shrnuje životní cesta "hlavních hrdinů"), což ale z mého pohledu není na škodu (mám takové dokumenty ráda). A informačně je dokument také poměrně dosti bohatý (minimálně pro lidi, kteří nemají představované herce nastudované nějak výrazněji, podle mě určitě). ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká televize odvysílala r. 2021 premiérově pouze deset dílů: 1) Elizabeth Taylorová & Richard Burton (režie Bertrand Tessier, 2014) **, 2) Lauren Bacallová & Humphrey Bogart (Bertrand Tessier, 2014) ***, 3) Barbara Stanwycková a Robert Taylor (Anne-Cécile Genre, 2016) **, 4) Clark Gable a Carol Lombardová (Bertrand Tessier, 2016) **, 5) Jean Harlowová a William Powell (Bertrand Tessier, 2016) **, 6) Katharine Hepburnová a Spencer Tracy (Anne-Cécile Genre, 2016) ***, 7) Ingrid Bergmanová & Roberto Rossellini (Bertrand Tessier, 2018) ***, 8) Judy Garlandová & Vincente Minnelli (Bertrand Tessier, 2018) **, 9) Monica Vittiová & Michelangelo Antonioni (Sandra Rude, 2018) ***, 10) Steve McQueen & Ali MacGrawová (Bertrand Tessier, 2018) **. -------- V titulcích (všech deseti dílů) seriálu uvedeno: originální název Iconic Couples of Hollywood; dále v titulcích (jednotlivých dílů) seriálu uvedeno: režie Bertrand Tessier (7x), Anne-Cécile Genre (2x), Sandra Rude (1x); roky výroby 2014 (2x), 2016 (4x), 2018 (4x). ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Není to sladkobolné, ale faktické. Nejprve přiblížení doby a osobní kariéry obou herců, potom okolnosti a průběh jejich vztahu. Komentáře pamětníků a filmových historiků. Spousta zajímavostí a drobných detailů, které hvězdy filmového plátna vykreslují jako chybující zranitelné smrtelníky. ()

Reklama

Reklama