Reklama

Reklama

Seidžo no marjoku wa bannó desu

(seriál)
  • Japonsko Seijo no Maryoku wa Bannou Desu (více)
Trailer 1
Japonsko, (2021–2023), 9 h 48 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Juka Tačibana (kniha)

Kamera:

Jasujuki Itó

Hrají:

Jui Išikawa, Takahiro Sakurai, Takuja Eguči, Júsuke Kobajaši, Taku Jaširo, Kana Ičinose, Džun Fukujama, Reina Ueda, Júičiró Umehara, Masako Isobe (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Sei je dvacetiletá administrativní pracovnice v jedné obyčejné firmě. Když se jednoho dne vrací z kanceláře domů po dalších několika hodinách přesčasu, tak je ze své vlastní chodby přenesena do jiného světa. Vše bylo součástí magického rituálu, kterým chtěli mágové z království Salutania povolat do své říše vyvolenou svatou dívku, která svými magickými silami zažene temnotu a monstra sužující království. Ovšem rituál se jim příliš nepovedl, protože byly naráz přeneseny dívky hned dvě. Zdejší princ však měl okamžitě ve všem jasno a za svatou označil druhou dívku, která se tu se Sei objevila. To však nemůže Sei rozházet, mnohem horší je ta nuda, kterou nyní díky nezájmu okolí zažívá. Naštěstí při jedné ze svých vycházek narazí na mladíka jménem Jude, jehož hlavní povinnosti jsou starost o zdejší zahradu s bylinami a výroba léčivých lektvarů z nich. Dívka již doma měla velký zájem o bylinkaření a výroba magických lektvarů ji zaujme, a tak se rozhodne odejít z paláce, kde ji nikdo postrádat nebude a přestěhovat se do zdejšího výzkumného institutu zabývajícího se výrobou léčivých lektvarů a mastí.
Velice brzy se ukazuje, že má Sei pro tento obor obrovské nadání, její lektvary jsou o něco silnější, než jaké vyrábějí její kolegové a dokonce se jí občas i povede vytvořit nějaký opravdu mocný. Navíc ji ani jejich výroba vůbec nevyčerpává, jako kdyby měla neomezené množství magické síly, což je ale atribut pouze té jediné a pravé svaté dívky! Každopádně veřejné odhalení tohoto velkého omylu si momentálně nikdo, včetně samotné Sei, která konečně našla klid a naplnění, rozhodně nepřeje. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (4)

Jogi.1 

všechny recenze uživatele

Romantické a příjemně laděné anime, nejsou zde asi žádné překvapivé zvraty, ale i tak jsem se velmi rád díval. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Jo jo. Je to sweet af. Ale taky je to tristně banální. Opět mě nezachránil ani můj dívčí mozek, jelikož to, že Seijo No Maryoku Wa Bannou Desu má být jakože hrozně girly romantické fantasy, ho podle mě neopravňuje k tomu, aby byl takhle nevkusně stupidní a jednoduchý. Holky mají taky rády promyšlená díla a všechno se prostě v cukru obalit nedá. Tady se nikdo neobtěžuje s žádnou pořádnou zápletkou. Sei všechno přijímá hrozně v pohodě. Skoro se ani nediví, jak se dostala do jiného světa, velmi rychle si zvykne na zdejší zvyklosti i na to, že je jakási goddess a ani se nechce vracet. Takže od druhého dílu jsem doufala, že se z blonďatého hezouna vyklube pořádně evil superpadouch nebo z blonďaté kámošky pořádná ultramrcha. A jelikož se ani jedno nestane, tak to zůstává akorát hrozně lame. Lepší dvě. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Krystalicky čistý sen všech milých a naivních dívek o magicko-rytířském světě, obývaném téměř výhradně mladými, krásnými, chorobně zdvořilými a bezvýhradně přátelskými mladíky (a dívkami) a o tom, jak se v tomto světě vypracovat díky vlastnímu nadání a předurčení. Absence jakéhokoliv antagonisty i konfliktu je zpočátku svým způsobem fascinující, později už jen ubíjející (zápletka s princovou hrubostí nakonec vyšumí do ztracena a ten boj s fialovým slizem se nedá brát vážně). Animace taky nic moc. ()

Akireu 

všechny recenze uživatele

Pohlazení po duši, jehož představitelka si mne ihned získala. Vytržena ze svého světa kde byla osamělým korporátním otrokem, ocitla se ve světě novém, kde však byla pro svůj uťápnutý zjev opět ihned odvržena ve prospěch upravené dívenky, která se tam objevila spolu s ní.  Po chvíli v ústraní se děvče vydá objevovat nový svět, najde v něm uplatnění a ona i všichni kteří se zdržují kolem ní si postupně začnou uvědomovat, kdo je ta opravdová Svatá, a pak už chybí jen to sebrat pod tíhou okolností odvahu k tomu se tak i projevit.  Světu se krásně přizpůsobila, našla si tu přátele, naplnění a vlastně vše to, co ve starém světě neměla. Osobně preferuji protagonistky před protagonisty, do světa obvykle krásně zapadnou a nedevastují ho tak, jak je to běžné u isekai s naivními chlapci prosazujícími své nezralé názory nehledě na cokoliv.  Děvče už si užilo dost hned úvodem i v původním životě, takže jsem byl rád, že jak hlavní mág tak nakonec i princ, se oba ukázali závěrem v dobrém světle, stejně jako všichni ostatní, i s onou druhou mladinkou dívkou došlo k příjemnému usmíření a přátelství. Dokonce zde byla na postojích prince a jeho rádce i vysvětlena úloha šlechty vůči prostému lidu, což bylo také náramně osvěžující, oproti různým rovnostářským anime.  Animace byla taktéž oku lahodící, stejně tak jako i hudební doprovod sluchu. Pro mne jednoznačně skvělé anime, jedno z mých nejoblíbenějších. ()

Reklama

Reklama