Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

genetique 

všechny recenze uživatele

V predhollywoodskej tvojbe Jackieho Chana mám veľké medzery, no po tomto filme si ich určite doplním! Vidno, že Jackie hral vo filmoch vždy hravé kung-fu, posplietané s komickými bojovými scénami a že ich v tomto filme bolo od začiatku až po samý koniec! Opäť príbeh úplne jednoduchý, no bojovo komickým scénam, plných extra chmatov sa nedá odolať! 80%. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Obstojný kung-fu film, který se ale naplno rozjíždí teprve tehdy, když Chan spojí Hadí pěst s Kočičím drápem. Vše předtím je spíš takové oťukávání, byť choreografie hry "Nedosažitelné miska" je velice nápaditá. Poslední dva fighty ale stojí za to, přicházejí techniky, které jsem nikdy nikde neviděl, metají se hvězdy, salta, přemety, syčí Hadí pěst a škrábe Kočičí dráp. Chan musí mít jedny z nejsilnějších svalů předloktí a nejpevnějších vazů zápěstí. Jinak velmi poutavý zápas kobry s kočkou... ()

Reklama

Callas 

všechny recenze uživatele

7/10 Když pominu nenáročný příběh a jednoduchou zápletku, tak musím tomuto průkopnickému dílu vzdát hold. Už před tolika lety dokázali tamější tvůrci dovést Kung-Fu souboje do vizuálně velice přesvědčivé podoby. Navíc film obohatili i o mnohé další pohybové kreace (jako například scéna, kdy se Jackie Chan snaží vzít starému mistrovi jeho misku, a podobné). Doporučuji každému fanouškovi Kung-Fu klasik jako Tygr a Drak či Hrdina, aby se podívali, jak vypadaly kvalitní počátky tohoto žánru. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Boh vás ochráni a prinesie vám potešenie." "Potešenie? No áno. Tak to ste tu správne. Naše dievčatá Vás potešia."     Bláznivá akčná komédia, v ktorej mladučký Jackie Chan kráča v šľapajach legendárneho Bruca Leeho (v takej humorne odľahčenej forme). Choreografia scén s bojovým umením je vskutku parádne prepracovaná a má navyše aj pridanú hodnotu v podobe vtipného humoru (pobavil ma napr. ten "handrový súboj", či súboj ešte netrénovaného Chackieho s "nenápadnou" asistenciou starého majstra), to je však tak zhruba všetko, čo by som mohol na tomto filme pochváliť (ak nerátam pekne zreštaurovaný obraz). Ja totiž hodnotím kvalitu filmu ako celku a tu musím byť veľmi kritický. Film má totiž tupý scenár i dialógy a častokrát i dosť nahlúply humor. Hraje tu ešte k tomu hudba, ktorá je buď úplne príšerná (ako z nejakej rozprávky pre najmenšieho diváka), alebo nevhodne zvolená (elektronická od Jeana-Michela Jarreho). Pri scéne výcviku som si spomenul na Tarantina a jeho Kill Bill a skutočne sa mi potvrdilo, že tento film bol pre Tarantina veľkou inšpiráciou (považuje ho za jeden z 10 najlepších kung-fu filmov všetkých čias). Iba moje sympatie k Jackiemu Chanovi mi bránia ísť s hodnotením ešte nižšie. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Hwang Jang Lee si tu nádherně zakopal, k veliké nelibosti Jackieho Chana, který nemiloval jeho tvrdé kopy. Původně měl hlavní roli hrát Alexander Fu Sheng, který ale ležel v nemocnici s oběma zlomenýma nohama a tak se v ní proslavil Jackie. Je to hodně jednoduchý film, jako Fearles Hyena nebo Drunken master, ale funguje. Choreografie jedna báseň a orlí styl Hwanga je parádní. Jak vidno, nejen nohy mu šly pěkně od ruky. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Okrem originálnej hudby od Chou Fu-lianga zaznie vo filme "Oxygène (Part 2)" Jean-Michel Jarreho a tiež skladby skupiny Space z albumu "Magic Fly". (Peter-1307)
  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)

Reklama

Reklama