Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Recenze (116)

genetique 

všechny recenze uživatele

V predhollywoodskej tvojbe Jackieho Chana mám veľké medzery, no po tomto filme si ich určite doplním! Vidno, že Jackie hral vo filmoch vždy hravé kung-fu, posplietané s komickými bojovými scénami a že ich v tomto filme bolo od začiatku až po samý koniec! Opäť príbeh úplne jednoduchý, no bojovo komickým scénam, plných extra chmatov sa nedá odolať! 80%. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Obstojný kung-fu film, který se ale naplno rozjíždí teprve tehdy, když Chan spojí Hadí pěst s Kočičím drápem. Vše předtím je spíš takové oťukávání, byť choreografie hry "Nedosažitelné miska" je velice nápaditá. Poslední dva fighty ale stojí za to, přicházejí techniky, které jsem nikdy nikde neviděl, metají se hvězdy, salta, přemety, syčí Hadí pěst a škrábe Kočičí dráp. Chan musí mít jedny z nejsilnějších svalů předloktí a nejpevnějších vazů zápěstí. Jinak velmi poutavý zápas kobry s kočkou... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Škola hada je jasným důkazem toho, že pokud se jedná o starou školu, tak ani prvotřídní kung-fu film nemusí jít vždy hladce strávit. Dění představuje klasický souboj škol, vzestup mladého mistra a poražení odvěkého zloducha - bez překvapení, bez známek chytrosti a standardně doplněno o triviální dialogy. Woo-ping Yuen však ví, že o to zde vůbec nejde, a tak svůj film doslova napráskal provtřídními souboji až k prasknutí. Choreografie je výtečná, pohyby ladné, efektní (zejména "tanec" s miskou působí krásně), síla a energie znatelná, zkrátka tato složka dosahuje dokonalosti... PS: I když jsou zvukové efekty, jak bývá zvykem, příšerné, hudba nezní vůbec špatně! 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No v podstatě stejný jako Mistrův syn, tyhle filmy s Jackie Chanem sou pořád stejný, ale taky pořád skvělý. Film je prakticky složenej z 80% ze skvělých choreograficky dokonalých a nápaditých soubojů + do toho vložená vtipnost jakou vytvoří během soubojů jen jackie Chan a tim se z toho stavá ještě trchu něco víc, než jen fascinující bojovka. Příběh je pravda mírně na vedlejší koleji, ale toho si během těch něskutečnejch bojovejch kreací ani nevšimente. A Siu Tien Yuen jako Pai Cheng-Tien je skvělej, stejně jako v drunekn mastrovi ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý pracuje v škole bojových umení, kde je šikanovaný, no učiť mu nedovolia, ale keď raz pomôže starému mužovi nevediac o tom, že je vynikajúci bojovník v boji proti presile, ten sa ho za to rozhodne učiť a urobí z neho skvelého bojovníka. Ale starca si nájdu problémy z minulosti a mladík mu musí pomôcť. Spracovanie je na tom dobre, ešte prvá polovica je skôr taká rozbehová, venuje sa šikanovanému mladíkovi, ktorý sa moc nevie biť, ale aj tak je to celkom dobrá zábava, no potom už začne skvelá tréningová časť a prakticky neustála akcia až do konca. Takže druhá polovica je o niečo lepšia, ale celý film si drží dobrý štandard. Akcie je tu dosť a je vydarená. Súboje majú výbornú choreografiu, v ktorej vyniknú úžasné schopnosti obzvlášť Jackieho Chana, len škoda, že sú pomerne pomalé, prakticky jedine ten záverečný pôsobí dynamickejším dojmom, zvyšok je už skôr taká akčná rozcvička. A tiež ma mierne mrzí, že všetky súboje sú len jeden na jedného, teda ak nepočítam pár nedôležitých potýčiek z prvej polovice, nejaké prvotriedne zneškodenie skupiny protivníkov by rozhodne potešilo. Najviac sa mi páči finálny súboj, súboj s rusom alebo aj výborná akcia v škole z druhej polovice. Mimo toho chválim skvelý tréning, v ktorom ma prekvapila hudba od Jeana Michela Jareho a poteší aj viacero výborných mimoakčných scén, v ktorých sa prejavia bojové schopnosti ako scéna s miskou alebo handrami. Humoru je tu dosť a nemôžem o ňom povedať, že by bol nejak obzvlášť vtipný, ale aj tak je príjemný. Herecké obsadenie je výborné, Jackie Chan v najlepšej forme, Yuen Siu Tien ako jeho majster, hlavný záporák Hwang Jang Lee a ešte niekoľko zaujímavých postáv. Réžia a technická stránka sú v rámci tohto typu výrazným nadpriemerom, Yuen Woo-ping už vo svojich začiatkoch jasne ukazoval, že má talent. Škola hada je prvý skutočne dobrý film Jackieho Chana, ktorý výrazne naštartoval jeho kariéru a je to veľmi dobrá zábava aj teraz. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 76%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Strašně jednoduchý příběh a vynikající bojové scény s Chanem v nejlepší formě. Hlavní v úvodu se film trochu slabší, některé vtipy na mě vůbec nepůsobily, ale vzhledem k tomu že jde vlastně o jednu velkou bitku s pár přestávkama, tak jde o kvalitní kousek. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jeden z Jackyho prvních (a nejlepších) filmů. Jednoduchý nicméně ne primitivní příběh je samozřejmě jen záminkou pro ukázky různých stylů kung-fu. Jacky hraje Čien Fua, chudáka, kterej dělá otloukánka v kung-fu škole. Jednoho dne potká mistra Paj Čeng-Tiena (Siu Tien Yuen), který ho naučí styl Hadí pěst. Po mistrovi jde ale zákeřný lord Šeng Kuan (Jang Lee Hwang), který používá styl Orlí spár. No a poté, co se hlavní hrdina dostatečně naučí bít, musí se Šeng Kuanovi postavit. Jak prosté:) Komediální prvky obstarává například tlustý klučina s obří pihou, který se chce také stát bojovníkem, nebo bitky mistra Paj Čeng-Tiena, který používá v boji například misku a jídelní hůlky... A nesmím opomenout zajímavou postavu pravoslavného kněze, který v příběhu také sehraje svou roli. PS: Později v tom samém roce natočil Woo-Ping Yuen ještě úspěšnější film Drunken Master se stejnými herci a velmi podobnou zápletkou. I v něm hraje režisérův otec Siu Tien Yuen učitele hlavního hrdiny. Drunken Master prostě dovedl Školu hada k dokonalosti. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Průměrný kung fu snímek s Chanem. Drunken Master byl mnohem vypilovanější. Hrají zde prakticky stejní herci, ale rozdíl je dosti patrný. Je s podivem jakým progresem procházejí Jackieho snímky, ta úroveň s jakou se zvedá kvalita nelze přehlédnout. Když bych šel postupně tak PĚSTI SMRTI (1976) hrozná nuda, KŘÍŽOVÁ CESTA ŠAOLINEM (1976) začíná probleskovat místy humor. ŠKOLA HADA (1978) ještě stále to není ono a je zde cítit hrozná nevyrovnanost. Místy vtipné (tlustý chlapec s pihou), MISTRŮV SYN (1978) jasně nejlepší Jackieho film první dekády. MLADÝ MISTR (1980) už představuje prakticky sázku na jistotu. Což by se dalo říct i o jednom z posledních Šaolinských filmů PÁN DRAKŮ (1982). Pak už se Jackie pomalu přesunul z vesnice do města. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jackieho komické kreace zrovna dvakrát nemusím, ale Woo-pingovu úžasnou choreografii si rozhodně nechám líbit a zrovna v tomto případě je jí skutečně přehršel. Jen mi tak trochu přijde, že vedle Orlího drápu dělají z Hadího stylu přeci jen menší chudinku a ruského-kněze bojovníka si Yuen Woo-ping taky mohl odpustit. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jui kuen ze stejného roku mi k srdci moc nepřirostl a ještě v první půli She xing diao shou jsem si říkal to samý. Jenže v půli druhé se vše najednou otočilo, začalo to nabíralo neuvěřitelné obrátky, vyhnuli se tu trapným vtipům a jakoby se to celé posunulo do dalšího levelu s lepší choreografií. [6,5/10] ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Opět starý film s Jackie Chanem od kterého jsem nic nečekal a nakonec mě dostal do kolen, mě se staré filmy s Chanem potažmo prakticky všechny kung-fu filmy dařile v mládí vyhýbali nakonec jsem dostal ale na nějaký ten film chuť a tak jsem šel na jistotu. A i když jsem od toho moc nečekal dostal jsem fakt parádní akční komedii která mě naprosto bavila. Humor byl výborný, akce byla dobrá(a hlavně vtipná jako třeba smrt kněze). Parádní film který mi zvedl náladu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Asi bych si měl dát s kung-fu filmy na chvíli pauzu, už ani nevím, jestli sem to už viděl nebo je to jiný film:-D Ale v tom je to geniální, většina si drží laťku hodně vysoko a je těžké je od sebe odlišit, natož pak napsat něco jiného:-D A v tomto případě to platí dvojnásob, protože je to opravdu vynikající a zábavný...řekněme již několikátý díl kung-fu série Jackieho Chana:-D 85% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

OFF TOPIC : Když k tomuto filmu napíšu několik kund, nějakou tu piču a okořením to svým okopírovaným čurákem, zřejmě si bodově nijak nepolepším. Zvysoka seru na facebook i 99% jeho uživatelů, to procento si nechávám pro několik nešťastníků z řad mých kamarádů, kteří jsou onou autistickou sociální sítí bohužel postižení také, nemám Vám to za zlé, přátelé i já tam mám, tuším, nějaký zahnívající profil. Komentáře píšu obsesivně od té doby, co jsem se již před lety registroval na téhle pomomilné databázi a vždy jen pro svou osobní radost, zda mi některý z těch téměř 1900 kvalitativně různorodých výpotků přinesl některý z mých současných 37 bodů vlastně ani netuším, možné to i je, kdo ví. Každopádně je mi to zcela virálně u prdele. Každý jsme nějaký, já se na čsfd nerealizuju, to ale neznamená, že ji nemám rád. To že nejoblíbenějším uživatelem je prachobyčejný pisec, který to má jen za vytrvalost je ale furt lepší než současných Padesát odstínů pubertálního ČUrÁKa, z kterých mi je tak trochu smutno. Ale spíš na obecné rovině, co z těchle pablbů (fans) jednou bude?...Ach jo. ŠKOLA HADA: Klasické choreograficky dokonalé kung-fu s vynikajícím Chanem, který místy předvedl i embrya později rozvinutého hereckého talentu. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Co tehdy dělali lidé, to dneska už umět nemusí, obstarává to za ně počítačová technika. Viz film KILL BILL 1+2. Nikdy jsem nebyl obdivovatelem filmu, ale bojového umění. A to je velký rozdíl. ***(6.10.2010) ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další film Jackieho Chana co jsem viděl jako malej. Pamatuju si že to u nás vyšlo dvakrát na VHS, poprvé to bylo se studiovým rychlodabingem co to namlouval jeden známej hlas. Na první kazetě se to myslím jmenovalo ještě Had ve stínu orla. Pak to nově vydali a český dabing byl stejnej u těch stejných herců jako ve filmu Mistrův syn. Spolu s filmem Mistrův syn mě tohle tenkrát hodně bavilo, ale přece jen film Mistrův syn mám mnohem radši :) A byl to určitě film co jsem ještě viděl před tímhle. Líbí se mi že v obou filmech hrajou ty stejný herci a stejně je nadabovali. A Bohdan Tůma se k Jackiemu Chanovi hodně hodil, škoda že už ho nedaboval pak dál kromě filmu Pojízdná kantýna - Tam mu svůj hlas ještě propůjčil. Další klasika mýho dětství. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Skvělou kvalitou a soubojema rozhodně lepší než Odvážna hyena, kde byli fighty trochu pomalejší..příběhem a humorem dost na podobné úrovni a Jackieho styl kung fu kočky mě dostal. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice povedený kung-fu snímek, který mi bojovými scénami velice připomínal Mistrova syna. Jako film je to taková blbina s trapnými dialogy ale každý ví, že o to tu nejde. Jde tu hlavně o souboje a těch je zde více než dost a stejně jako v Mistrově synovi i zde mají naprosto dokonalou choreografii. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný překvapení, starým Hongonským peckám se totiž vyhejbám jako Křejčír vězení.Ty nesnesitelně tupé dialogy a infantilní humor mě vždycky neuvěřitelně iritovali a ani filmům s Brucem Lee sem nidky nepřišel na chuť.O to větší šok pro mě byla Škola Hada.Chana si totiž pamatuju už jen jako akčního hrdinu bláznivých a dobrodružných filmů, kde víc než své bojové znalosti předvádí neskutečné kaskadérské kousky.Při sledování filmu sem vlastně slintal blahem nad neuvěřitelně dokonalou choreografií soubojů a nad Chanovými pohyby sem nevěřícně a s nadšením kroutil hlavou.Přiběh je sice jednoduší než základka v Horní Dolní, ale bavil mě a ten infantilní humor mě překvapivě celkem sednul.Jang Lee Hwang byl famózní bad-ass a z tý ulitlý hudby sem sral smíchem.Snad první kung-fu film s týhle éry co mi nelezl krkem a upřímně sem začal přemýšlet, že si možná něco s Chanem ještě seženu a šmrcnu to Bolo Yeungem.Kdyby se na konci Chan nezměnil v nadrženou domácí kočku, snad bych přihodil i pátej hvězdičák.80%. ()

Reklama

Reklama