Reklama

Reklama

Bartkowiak

Trailer
Drama / Akční / Krimi / Sportovní
Polsko, 2021, 91 min

Scénář:

Daniel Bernardi

Kamera:

Tomasz Madejski

Hrají:

Józef Pawłowski, Zofia Domalik, Szymon Bobrowski, Bartłomiej Topa, Janusz Chabior, Rafał Zawierucha, Antoni Pawlicki, Cezary Łukaszewicz, Danuta Stenka (více)
(další profese)

VOD (1)

Zneuznaný zápasník MMA ztratí po bouračce bratra a musí převzít rodinný noční klub. Jenže brzy zjistí, že jeho sourozenec nezemřel nešťastnou náhodou. (Netflix)

Recenze (28)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Bartkowiak je nenáročná oddychovka pre robotnícku triedu akou som ja, v hlavnej úlohe s poľskou Scarlett Johansson! U mňa za čistých päť. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nasraně jedné učebnicově plytký osmdesátkový brak, něco jako Bony a clit s nějakým ještě slizčím a přiteplenějším Fndámem, se všemi těmi mongoloidně názornými jednoduchostmi, prvoplánovými klišé, černobílými kašpary i s předpisově kýčovitou mrdačkou za zvuků plísně „Make fuck on door“ od skupiny Franciszek goes to second hole, pyjonyrizující a mentálně i charakterně přeceňující všechny ty vymaštěné ovarové krky a vybouchaný animální dobytek z Mentally Malformed Aggressors. Na straně druhé dobře natočená, jednoduchá a vinně potěšující retrozábava, zejména pro nezhýčkané pamětníky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Českej Petr Vančura tu předvádí bijce Bartkowiaka, kterému ty chvaty přes ten jeho ksicht nevěříte ani kdyby Vám je načrtnul na papír a v závěsu na Vás ukázkově předvedl. Mám polskou kinematografii rád, ale tady jsem se strašně nudil. Prostředí Zakopaného přírodně moc hezké, mafiáni tradičně na přes držku a to je asi tak všechno. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na tie najlepšie filmy s touto tematikou sa to nechytá, ale dalo sa na to celkom príjemne pozerať. Škoda toho preplácaného deja, ktorý sa tu tiahol ako taká sivá myška - nezaujímavé, šablónovité, predvídateľné.... Kontaktné súboje ale boli urobené parádne. Lepší priemer. 65/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Poľská gangsterka, ktorej chýbala väčšia drsnosť. A pritom tu máme bitkára, čo síce nevyzerá veľmi ako bitkár, a mafiu, ktorá zas nemá ambíciu siahať na úroveň nejakej yakuzy alebo camorry. Práve tá bitkárska vsuvka bola úplne zbytočná, v podstate sa dej mohol točiť aj okolo pomocného robotníka, uveril by som tomu rovnako. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Takové zvláštně působící béčko z Polska, ve kterém se dostáváme do prostředí MMA zápasníků, mafie, nočních klubů a pomsty za smrt bratra. Člověk by čekal, že zde bude v popředí MMA rovina, ale té se ve výsledku nedočkáme vůbec a celé jsou to takové táhnoucí se potyčky mezi hlavní postavou a mafiány, kteří od něj chtějí odkoupit noční klub. Z hereckého hlediska je to narovinu hodně špatné, dialogy jsou strojené, bezduché a chybí zde výraznější tvůrčí kreativita. Stejně tak choreografie rvaček je zde okatě umělá a nereálná, a ačkoliv se podobné strojenosti často nejde v podobných filmech vyhnout, zde to doslova bije do očí. Dějově je film strašně uspěchaný, přechází od události k události bez prostoru pro emoce postav a s konečným výsledkem nejsem spokojen. Potyčky v klubech byly fajn jiskry, které mohly zažehnout větší bitky a akce, ale po pár sekundách je tvůrci vždy utnuli a přišlo mi, jako kdyby se (bůhví proč) báli větší akce. Filmů s MMA tématikou je celkem dost a po kultovním Warriorovi s Tomem Hardym nebo výborné seriálové raketě Kingdom s Frankem Grillem se tohle může jít zahrabat a výsledek je pro mě nesmyslná ztráta času snažící se být nečím mezi dramatem, krimi či fighterským filmem, na které ale nemůžu najít jediný pozitivní či kvalitní aspekt. Na druhou stranu film od odpadu zachraňuje fakt, že Polsko z něj jde cítit na míle daleko, a to mu dodává alespoň pomyslný respekt. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Poliaci točia pomerne dosť filmov o korupcii, až by sa mohlo zdať, že je u nich tento problém oveľa väčší než u nás, lebo SK filmov s podobnou témou je minimum. Každopádne som v rámci poľskej kinematografie videl oveľa silnejšie filmy než tento. Síce má niekoľko dobrých momentov, ale väčšinou ide len po povrchu a tak sotva môže prekročiť prah priemernosti. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Že to bude jasný béčko o pomstě za bratra a k tomu se nabalí všechny možný klišé bylo jasný. Takže tu nechybějí ani mafiáni a zkorumpovaná policie. Mě vadilo spíše docela nezáživnost filmu, kde kromě jedné talentované blondýnky, kterou musí určitě bolet večer záda, toho ostatní moc, co se týká nějakého charisma  nepředvedli. Prostě film nemá co nabídnout. Rvačky jsou úsměvný, dialogy strojený, napětí žádné. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Úplne priemerný akčný thriller o akože vysokom biznise, akože mafii a akože nejakom boji za spravodlivosť. Poliaci sa nechali uniesť na vlne MMA a amerických, lacný, prvoplánových scenárov. Nadhodnotím len kvôli tomu, že ešte vedia natočiť film bez menšín, zberačov a inej hávede. 3 z 5 ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Jasně- béčko, ale s áčkovými herci a všemi tvůrci minimálně ve stěžejních profesích- kamera, světla, zvuk, výprava, režie… Je to předvídatelný, místy možná až trochu blbý (odkudpak se například v jedné ze scén vyloup zachránce v osobě Dominičina otce?), ukrutně přepálený, ale dobře se na to koukalo. Tentokrát jsem v otázce hodnocení shovívavý. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Józef Pawlowski , který se mi líbil ve velkoválečném Městu 44 , tentokrát jako mma bojovník, který převezme noční klub, ale musí čelit místním gangsterům. Pokud podle trileru čekáte něco s mma jako sportovním filmem, zapomeňte, pokud čekáte strující jízdu polským podsvětím, které teďka naši sousedi celkem umí, zapomeňte, čekáte-li aspoň trochu béčkové drama, které vás neunudí, zapomeňte! Sakra to byl tak nudnej film bez šťávy, že se divím, že jsem to dokoukal. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Byla jsem v natěšeném očekávání filmu z prostředí MMA. Navíc je to polský film, které mám ráda. Čeho jsem se, ale nakonec dočkala?! Totální tupé, absolutně špatně herecky zahrané a dějově stupidní pitchoviny, kterou natočil snad nějaký amatér bez špetky představivosti a empatie. Tady vyloženě lituju svůj čas tomuto "veledílu" věnovaný. No, co se dá dělat, každý den není posvícení a bohužel na Netflixu je to už celkem standart. Jeden, aby zažil výjimečný zážitek z jednoho kvalitního zrna, musí sledovat hodiny nekvalitních plev. Za mě 25% ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Keby sa Jožko Pavlovič počas celých 91 minút netváril jak keby zakusol do hovna,bolo by to o stupienok lepšie.Priemerná Poľská gangstreska z ožvatlaným príbehom z 90 tych rokov kde mladší brat mstí smrť staršieho síce neohúri,ale ani neurazí a bolo to až na Jožka vcelku pozeraťelné. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Poľský film, kombinujúci prvky krimi, športu a drámy, s B-čkovým scenárom, „napísaný v USA“. Chýba k tomu väčšia miera Európskeho, respektíve Poľského „pocitu“. Menej výrazné herecké výkony a spíš jednoduchý záver. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

maramashi 

všechny recenze uživatele

Film a začne tak nádejne že vtiahne do deja hneď v prvých minútach no po tom sa to nejak celé pokazí a ide to dole vodou či už nezmyselné béčkové boje, romantické emocionálne mojkanie v každej scéne alebo suché rozhovory či už do oči bijúce trápne klišé. Asi prvý poľský film ktorý som videl (bohužiaľ) 20% ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Pro požírače polskí kinematografi je to povinnost. Ne že by to bylo jánevím jak gut, ale celkově to drží pokupě, a votode. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Film žánrovo koniec 80 tich niečo ako Kickboxer s Van Dammom. Spracovanie, na to že je to poľské je slabo európske. Inak pohodový film, bez nejakej myšlienky či dejovej linky, ktorá by nebola rovnaká pre tieto filmy. ()

Reklama

Reklama