Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policista není spokojený s výsledkem vyšetřování vraždy, ke které došlo ve varšavské komunitě gayů, a rozhodne se odhalit pravdu. Příběh z komunistického Polska 80. let. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Odporná fízlácká doba likvidující bez zábran každého, kdo se nepodřídil. Velký rozdíl mezi komunistickým Polskem a Československem nebyl. Doba, kdy za pravdu a svobodu se trpělo a umíralo. A to prý byl svět v pořádku. No, estebačka Bohdalová to musí vědět, když byla s komouši jedna ruka. Jinak dle některých komentů jsem asi sledoval jiný film, jelikož sexu tam bylo tolik, že by se ani jeptiška nezačervenala... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Choďte s tým už do prdele. Ale určite nie do mojej. Človek si chce pozrieť kvalitnú retro kriminálku a skoro hodinu to tak vyzerá a potom ho nechajú totálne sa vyblvať pri odporných záberoch, ako si to nakladajú dvaja buzeranti do zadku. Namiesto kriminálky tu máme príbeh hlavnej postavy, ktorá má krásnu ženu, no nevie sa vyrovnať s vlastnou deviáciou. A celý svet okolo neho je taký zlý a homofóbny. Čisté slzy veru. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No Poláci umí i líp. Hlavně ten konec teda to nebylo úplně z kategorie "věřím ti" . Retro atmosféra dobrá, prostředí homoušů sice nemusím, ale když se divám na film, kde je jasně daný že je to z tohoto prostředí nemůžu se pak divit, že je to hodně homosexuální. Hlavní hrdina mě extremně připomínal "delonovi policajty", ale mám pocit že větší napěti bylo hratelný. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Poláci mě svou filmografií pokaždé překvapí. Snímek Hyacint mě úplně dostal především naprosto autentickou atmosférou 80. let minulého století a skvělou kamerou. Ta úžasným způsobem pracuje se světlem a stínem a díky tomu se tísnivost celého filmu přenáší i na diváka. Hyacint byl název operace polské Státní bezpečnosti proti lidem z queer komunity, kteří si nejen v komunistickém Polsku nemohli být jisti svým životem. Vše začíná vraždou jednoho gaye, která ale pro mladého policistu Roberta není uspokojivě vyřešena, tudíž se rozhodne zjistit pravdu na vlastní pěst. Hyacint je silné drama, které se vám zaryje pod kůži a nedá vám vydechnout až do konce. V porovnání s českými filmy o této éře rozhodně. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená kriminálka z 80. let, na které ještě stále vzpomíná spousta lidí nostalgicky jako na dobu, kdy bylo lépe a kdy byl svět v pořádku. Zrovna v tomto filmu je vidět, že v pořádku rozhodně nebyl. Je taky moc dobře, že si tvůrci zvolili téma, které opravdu existovalo. Pokud totiž sleduju film, který odráží reálné skutečnosti, je to vlastně kus historie. I když ne zrovna té mé, tak v tomto případě to nebylo zas tak daleko a rozhodně to není jako sledovat příběh z druhého konce světa. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama